“Have a break, have a KitKat Android” – maar wel pas in oktober

Na alle gekte rond de Galaxy Note 3 en de vele Galaxy S4 nieuwtjes is het nu maar eens tijd voor wat ander nieuws, wat overigens niet geheel onbelangrijk is voor menig Galaxy fan. Sinds kort hebben we namelijk te horen gekregen dat de volgende versie van Android (4.4) door het leven zal gaan als Android KitKat.

android-kitkat "Have a break, have a KitKat Android" - maar wel pas in oktober

Wat? KitKat? die van de chocolade? Ja inderdaad, die KitKat. Lang werd gedacht dat de volgende versie van Android 5.0 zou zijn en op de markt zou verschijn als Key Lime Pie, maar een week of twee geleden wist Google te melden dat het een deal had gesloten met Nestle om de volgende Android versie dus te vernoemen naar de bekende chocolade. Hiermee houdt Google de traditie in ere om elke versie van Android te vernoemen naar een zoete lekkernij.

Waarom KitKat?

Volgens TechRadar heeft de deal tussen Google en Nestle niet direct iets met geld te maken. Je zou denken dat Google een flink bedrag neer wil leggen om gebruik te maken van een bekende naam als KitKat, maar het blijkt nu dat de twee elkaar simpelweg willen helpen. Nestle mag Nexus toestellen verloten onder haar consumenten en Android mag versie 4.4 naar KitKat vernoemen.

Nexus 5

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat is er al bekend over 4.4 KitKat? Tot zover eigenlijk heel weinig. Qua specificaties en features heeft Google nog niks ‘officieel’ naar buiten gebracht. Maar gezien het feit dat versie 4.4 een compleet andere naam heeft dan haar voorgangers (4.0 t/m 4.3, allemaal varianten van Ice Cream Sandwich) mogen we een aantal grote veranderingen verwachten.

Er gaan al geruchten de ronde dat Android KitKat zich onder andere gaat focussen op de ondersteuning van ‘oudere toestellen’. Versie 4.4 zou gebruik maken van de Linux 3.8 kernel die bekend staat om haar stabiliteit bij  laag RAM gebruik. Er wordt zelfs gefluisterd dat Android 4.4 maar 512 MB RAM zal vereisen en dus ook op een hoop oudere toestellen zou kunnen draaien.

Dezelfde bron van de eerdere geruchten heeft al foto’s weten te bemachtigen van de zogenaamde Nexus 5, het eerste toestel dat met de nieuwe Android 4.4 zal lanceren. Er valt, los van het nieuwe kleurenschema, nog weinig nieuws te zien op de foto’s en via AndroidPolice hebben we ondertussen ook vernomen dat deze Android 4.4 foto’s waarschijnlijk niet echt zijn. Bovendien weten we ook (nog) niet of de Nexus 5 alleen door Google zal worden verkocht of weer in samenwerking met een ander bedrijf, zoals het geval was met de Galaxy Nexus die samen met Samsung werd gelanceerd.

Wat we wel weten is dat de Duitse Facebook pagina van Nestle een hint heeft gegeven naar wanneer we die nieuwe Android OS mogen verwachten. Een ongeduldige fan vroeg namelijk wanneer Android KitKat beschikbaar zou zijn. Het antwoord luidt “Hi Tim, Android 4.4 KIT KAT is available in October”. Of het hier nu gaat om de echte release datum van Android 4.4 KitKat of simpelweg een KitKat chocolade in de vorm van een Android is nog niet bekend 😉

Zodra er meer informatie beschikbaar is lees je het natuurlijk hier op Galaxy Club

Galaxy deal tips

Praat mee