Dit jaar nog de eerste Samsung smartphone met gebogen scherm

Al zó lang duikt nieuws op over een Samsung Galaxy smartphone met een flexibel, of tenminste een gebogen scherm, dat we bijna geneigd zijn om ook nu de korrels zout bijvoorbaat al klaar te leggen. En toch lijkt het binnenkort écht zover te zijn: de introductie van de eerste, echte Galaxy met een gebogen scherm.

samsung-smartphone-gebogen-scherm Dit jaar nog de eerste Samsung smartphone met gebogen scherm

 

Samsung’s concepttoestel van begin 2013, met een scherm dat zich ‘om de hoek’ kromt (afb: The Verge)

De voornaamste reden om het nieuws dit keer serieus te nemen, is dat het uit de mond komt van een hoge baas binnen Samsung’s conglomeraat, meneer Park Sang-Jin. Volgens hem gaat het niet zozeer om een telefoon met een flexibel beeldscherm, alswel om een toestel met een gekromde, kunststof LCD scherm. Een dergelijk scherm kan tegen een stootje, zonder dat er grote randen om het scherm nodig zijn te bescherming.

Verder is er opvallend weinig bekend over dit toestel: hoe zal hij heten? Wat zijn de specificaties? Zelfs de aanname dat het om een Galaxy smartphone gaat is – inderdaad – maar een aanname. Over een prijs, of beschikbaarheid in Nederland hoeven we al helemaal niet te speculeren. Het enige waarover alle betrokkenen het eens lijken, is het feit dat het toestel in het vierde kwartaal van dit jaar gelanceerd zal worden.

Rest de vraag of er iemand zit te wachten op een kromme telefoon. Want hoe sci-fi het hele idee ook klinkt, het is nog maar afwachten op welke manier Samsung ervoor zorgt dat het eindproduct bruikbaar en handig is. Een lichte kromming kan natuurlijk mooi zijn, maar uiteindelijk moet het allemaal toch ook in je broekzak passen. Dus: óf het scherm zal niet zó erg afwijken van de bestaande beeldschermen – zie bijvoorbeeld de bovenstaande afbeelding – óf het leidt tot een spectaculaire, maar mogelijk niet erg praktische proefballon.

Of denken we nu te simpel?

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee