Dit is de Samsung Galaxy Note 3

Ruim negen maanden geleden kon je hier al het eerste nieuws lezen over de Samsung Galaxy Note 3.  Erg leuk dus om eindelijk alles echt te weten over een smartphone die we al zo lang nauwlettend in de gaten houden. Dus, zonder verdere vertraging: dít is de Galaxy Note 3!

samsung-galaxy-note-3-pers-1 Dit is de Samsung Galaxy Note 3

Design en scherm

Op het eerste gezicht heeft de Note 3 veel weg van de Galaxy S4. Dat viel te verwachten – dit was bij eerdere generaties van de Note smartphones ook al het geval. Toch zijn er een aantal opvallende verschillen. Ten eerste is er de achterkant, die voorzien is van een soort kunstleder look and feel – hoewel het hier nog steeds gaat om een kunststof achterklep, geeft het nieuwe design toch een opvallende uitstraling.

Opvallend zijn ook de afmetingen van de Note 3: 79,1 bij 151,2 millimeter, met een dikte van 8,3 millimeter. Hiermee is het toestel smaller, en maar 0,1 milimeter langer dan de Note 2. Ook is hij dus ruim een millimeter dunner dan zijn voorganger. Last but not least: de Note 3 is 12 gram lichter dan de Note 2. Dit alles, terwijl het scherm groter is dan dat van zijn voorganger: 5,7 inch. Dit betekent dus dat de randen langs het scherm enorm smal zijn.

Het mag overigens geen verrassing heten dat het 5,7 inch scherm van de Note 3 van een 1080p full HD Super Amoled type is. Dit zorgt voor een flink hoge pixeldichtheid van ruim 386 pixels-per-inch.

samsung-galaxy-note-3-ifa-2 Dit is de Samsung Galaxy Note 3

Verder onder de motorkap

Onder scherm, ín het toestel vinden we Qualcomm’s Snapdragon 800 quad core processor – vermoedelijk met een kloksnelheid van 2,3 GHz. Zoals eerdere geruchten al meldden, beschikt de Galaxy Note 3 inderdaad over 3 GB RAM geheugen.

Een toestelversie met 16 GB opslagcapaciteit zul je niet meer in de schappen tegenkomen. De basisversie beschikt over 32 GB ruimte, en later moet er nog een 64 GB variant op de markt komen.

Naast de van de Galaxy S4 bekende nieuwe TouchWiz Nature UX interface met nieuwe S Pen functie – waarover hieronder meer – draait de Note 3 vanaf de lancering op Android 4.3.

De batterij is een flinke, maar met zijn capaciteit van 3200 mAh is hij niet veel groter dan die van de Note 2. Volgens Samsung zelf gaat de batterij van de Note 3 zo’n 40% langer mee dan die van de Note 2 – als dit klopt, is dat een flinke verbetering van een toch al fantastische accuduur.

samsung-galaxy-note-3-handson-1 Dit is de Samsung Galaxy Note 3

S Pen

Het belangrijkste, onderscheidende element van de Note serie is en blijft toch wel de S Pen stylus. Op dit gebied heeft Samsung niet stil gezeten: uiteraard zijn alle bekende mogelijkheden nog van de partij, maar de Note 3 heeft ook compleet nieuwe features, zoals Air Command, Action Memo, S Finder, en een vernieuwde S Note app.

Daarnaast heeft Samsung haar populaire Multiwindow feature – inmiddels ook aanwezig op de Galaxy S3, S4, de eerste Note en Note 2 – uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om twee dezelfde apps open te hebben, maar het leukst is het feit dan je met Pen Window gewoon zelf een nieuw venster kunt tekenen om daar een nieuwe app in te openen.

samsung-galaxy-note-3-handson-2 Dit is de Samsung Galaxy Note 3

Meer features

Ongetwijfeld zullen we hier de komende dagen nog meer nieuwe mogelijkheden van de Note 3 opduikelen, maar het moge duidelijk zijn dat er ook een aantal interessante nieuwe features in het toestel zitten, los van de S Pen. Zo zien we onder andere Multi Vision voorbij komen, waarbij het mogelijk is om meerdere Note 3’s te combineren tot één groter beeldscherm.

Hoewel Samsung’s Knox security suite eigenlijk al geïntroduceerd werd samen met de Galaxy S4, is de Note 3 het eerste toestel dat er standaard mee is uitegerust. Knox zorgt niet alleen voor de beveiliging van het toestel zelf, maar maakt de Note 3 dus extra interessant voor zakelijke toepassingen.

samsung-galaxy-note-3-pers-3 Dit is de Samsung Galaxy Note 3

De Galaxy Note 3 zal in eerste instantie in drie kleuren verkrijgbaar zijn: wit, donker grijs en roze

Camera

Op cameragebied vinden we in de Galaxy Note 3 eigenlijk geen verrassigen. De camera is er een met een resolutie van 13 megapixel, die in staat is om 1080p full HD video op te nemen met 60 frames per seconde. Vermoedelijk kan er ook 4K Ultra HD video worden vastgelegd. Een LED flitser is uiteraard aanwezig, maar van optische beeldstabilisatie hebben we zo gauw niks vernomen.

samsung-galaxy-note-3-pers-2 Dit is de Samsung Galaxy Note 3

Wanneer, waar, en voor hoeveel?

Samsung zal de Galaxy Note 3 vanaf 25 september in 149 landen tegelijk lanceren. Als het allemaal een beetje loopt zoals bij de Galaxy S4, zien we de Note 3 dus ook rond die tijd in de Nederlandse winkels verschijnen. Mogelijkheden om er eentje te reserveren zullen er al lang voor die tijd zijn – waar dit kan lees je natuurlijk hier op GalaxyClub.nl, zodra we hier meer over weten.

Een exacte adviesprijs hebben we op dit moment nog niet gehoord of gezien. De kans is echter groot dat deze zo rond de 700 euro zal liggen, met een winkelprijs die hier een stukje onder terechtkomt.

Update: inmiddels zijn de eerste aanbiedingen voor de Note 3 bekend. Check hieronder voor een overzicht!

(sommige afbeeldingen via)

samsung-galaxy-note-3-versus-note-2 Dit is de Samsung Galaxy Note 3Links de Galaxy Note 3, rechts zijn voorganger, de Note 2

Samsung Galaxy Note 3 aanbiedingen:

 
GSMWijzer
Typhone
StudentMobiel
Belsimpel
CoolBlue
gcbutton Dit is de Samsung Galaxy Note 3gcbutton Dit is de Samsung Galaxy Note 3gcbutton Dit is de Samsung Galaxy Note 3gcbutton Dit is de Samsung Galaxy Note 3gcbutton Dit is de Samsung Galaxy Note 3
TypeTele2
SmartMix
300
T-Mobile
Stel Samen
2 GB
Vodafone
RED
Tele2
Smartmix
300
Vodafone
RED
Min/SMS
Internet
300/300
1000 MB
90/Onb.
1000 MB
300./onb.
1000 MB
150/150
500 MB
Onb./onb.
2000 MB
Prijs
toestel
GRATIS!€ 119,-€ 90,-GRATIS!GRATIS!
Maandlasten
incl. toestel1
€ 34,25€ 38,21€ 44,-€ 31,25€ 50,25
1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt: het actietarief.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. Peter Bulthuis zegt

    Er werd wel gesproken over een stabilizer, maar of die optisch is weet ik niet. De multi window feature zit trouwens ook, na de laatste update, op de Note 1.

    Jammer dat er voor wat betreft de Gear, niet is gekozen voor dat model met gebogen scherm. Verder klinkt het wel zeer interessant.

    • Michel zegt

      Tja, ik denk dat ze een optische stabilisatie wel breed hadden uitgemeten. Dus is het een digitale, die ook in andere toestellen zit. En inderdaad, ook de eerste Note heeft Multiwindow!

Praat mee