Dit is de Samsung Galaxy Gear

Nog maar een paar maanden was ‘ie nog niet meer dan een vluchtig gerucht, en vanavond werd hij officieel aangekondigd: de Samsung Galaxy Gear, waarvan GalaxyClub.nl exact een maand geleden exclusief de naam onthulde.

samsung-galaxy-gear-pers-1-1024x601 Dit is de Samsung Galaxy Gear

De Galaxy Gear is een zogenaamde smartwatch, maar functioneert als accessoire bij een smartphone of tablet. Het horloge heeft een chromen body, waarin een vierkant Amoled scherm huist met een diagonaal van 1,63 inch. Dit scherm heeft een resolutie van 320 bij 320 pixels, met een pixeldichtheid van 277 pixels per inch.

In eerste instantie zal de Gear beschikbaar zijn als accessoire voor de Galaxy Note 3 – pas na een software update zullen ook andere Galaxy toestellen, zoals de Note 2, de Galaxy S3 en Galaxy S4, kunnen samenwerken met het apparaatje.

samsung-galaxy-gear-pers-2-207x300 Dit is de Samsung Galaxy GearNaast het weergeven van tijd, dienst de Gear om inkomende berichten op je smartphone weer te geven: oproepen, SMSjes, emails, etc. Dankzij de Smart Relay feature, wordt je Gear gesynchroniseerd met je telefoon, zodat een bericht die je op het horloge aan het lezen bent, direct wordt weergegeven als je je smartphone ontgrendeld.

Dankzij S Voice integratie, kan de Gear bediend worden door stemopdrachten, die – voorzover we bekend zijn met de stand van zaken in S Voice – op dit moment (nog) niet in het Nederlands werken.

Ook bellen is een optie met de Galaxy Gear, dankzij de ingebouwde microfoon, die samen met de luidspreker aan de onderkant van de polsband van het horloge is ingebouwd. Een oproep simpelweg beantwoord worden door het horloge naar je oor te brengen, op dezelfde manier zoals dit ook al een tijdje mogelijk is met andere Galaxy smartphones.

Verder is er nog een camera in de Gear gebouwd, met een 1,9 megapixel resolutie. Deze camera kan ook 720p HD video opnemen. De standaard aanwezig opslagcapaciteit van 4 GB biedt ruimte om foto’s en video’s op te slaan.

Samsung zou natuurlijk Samsung niet zijn, als de Gear geen eigen voorraad apps zou hebben meegekregen. Deze apps variëren van Runkeeper – een app die je athletische bezigheden bijhoudt – tot Evernote en Banjo, een soort ‘sociale netwerken feed’.

Wat de techniek betreft die in de Gear is gepropt, vinden we een nog niet bij naam genoemde 800 MHz processor, 512 MB RAM geheugen, een batterij met een capaciteit van 315 mAh. Deze batterij moet het volgens Samsung bij normaal gebruik meer dan een dag uithouden.

De Galaxy Gear zal tegelijk met de Galaxy Note 3 gelanceerd worden. De prijs zal zo rond de 300 dollar liggen, wat zich (helaas) in onze regionen meestal één op één in euro’s laat vertalen. Het horloge komt in zes kleurvarianten op de markt: oranje, wit, zwart, geel, grijs, en een combinatie van wit en rozegoud.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. John zegt

    Ik zat eerst nog te denken om de SmartWatch 2 van Sony te kopen, maar ik ga denk ik toch voor de Galaxy Gear, want de verschillen zijn toch wel vrij groot tussen de twee.

  2. Eric zegt

    Ik heb sinds een paar dagen de Galaxy Gear als aanvulling bij mijn Note3. En ik moet zeggen dat ik blij verrast ben over deze gadget, zelfs de bel functie werkt wonderbaarlijk goed mag ik wel zeggen. Ik hoop wel dat Samsung snel met een app aanvulling komt om WhatsApp meldingen weer te geven op de Gear, want dan ben ik helemaal tevreden.

Praat mee