Daar is hij weer: de Samsung Galaxy Note 12.2

Het was alweer even geleden dat er voor het laatst iets over hoorden: de Samsung Galaxy Note 12.2. Deze extra grote Galaxy Note tablet zou het levenslicht zien tijdens Samsung’s Unpacked evenement in Berlijn, maar in plaats daarvan dook de 2014 editie van de Galaxy Note 10.1 op. Maar het lijkt erop dat van uitstel geen afstel komt: de Galaxy Note 12.2 heeft net een kersverse Bluetooth certificatie achter de kiezen.

samsung-galaxy-note-12-2-bluetooth Daar is hij weer: de Samsung Galaxy Note 12.2

 

Dit is allemaal leuk en aardig, maar komen we ook iets te weten over deze XL Note met productcode SM-P901, wat om precies te zijn waarschijnlijk de WiFi versie van het apparaat is? Eigenlijk niet, behalve dat Bluetooth 4.0 aan boord is.

Naar de overige specificaties moeten we dus raden, hoewel al eerder bleek dat het 12,2 inch beeldscherm een resolutie heeft van 2560 bij 1600 pixels – dezelfde als de vernieuwde Note 10.1. Aan boord vinden we daarnaast waarschijnlijk Qualcomm’s Snapdragon 800 processor, óf een variant op Samsung’s eigen Exynos 5 Octa chip.

Daarnaast suggereren eerdere data dat het apparaat op Android 4.2 draait, maar als we eerlijk zijn is de kans groot dat het daar om een vroege testversie ging. Android 4.3 lijkt – in het licht van de Galaxy Note 3 en de Note 10.1 2014 versie – een stuk logischer.

De meest interessante vraag is eigenlijk: wie zit er te wachten op een 12,2 inch tablet? De 10,1 inch tablets van Samsung leggen het op dit moment af tegen de compactere modellen met een schermdiagonaal rond de acht inch, die veel beter verkocht worden. En nóg grotere tablet is dan misschien wel helemaal een brug te ver. Of juist niet, omdat een groter scherm bepaalde toepassing ook juist aantrekkelijker maken, met name voor professioneel gebruik. Maar uiteindelijk is er maar één manier om daar achter te komen, en Samsung is de eerste die graag varianten op een thema uitprobeert door ze gewoon in de markt te zetten.

Hopelijk komen we de komende tijd méér te weten over de Galaxy Note 12.2.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee