38 Miljoen Galaxy Note’s over de toonbank

Het verhaal is al vaak opgerakeld: er was eens een smartphonefabrikant die het in zijn hoofd haalde een toestel op de markt te brengen met een schermdiagonaal van ruim meer dan 5 inch. In een tijd dat 4,3 inch al als groot werd gezien. ‘Wie gaat dát nou kopen?’ was de eerste reactie van menig recensent. En ook nog met zo’n ouderwets pennetje, een stylus, die al enige jaren gelukkig niet meer nodig was.

samsung-galaxy-note-familie 38 Miljoen Galaxy Note's over de toonbank

Twee jaar later staat de teller op 38 miljoen kopers. Zó vaak gingen de verschillende versies van Samsung’s Galaxy Note serie inmiddels over de toonbank.

Natuurlijk, de Note serie kent inmiddels ook de Galaxy Note 10.1, en de Note 8.0. Dus die 38 miljoen zijn niet allemaal overdreven grote smartphones – maar laten we eerlijk zijn: het verkoopsucces van de Note 1 en 2 smartphones is een stuk groter dan die van de 8.0 en 10.1 inch tablets. En dus zal een significant deel van het aantal wel degelijk bestaan uit telefoons.

Oké, het succes is duidelijk. Zó duidelijk, dat smartphones met een schermdiagonaal groter dan vijf inch elkaar inmiddels fanatiek beconcurreren in het door Samsung gecreëerde marksegment. Zelfs Apple zou achter de schermen druk werken aan een telefoon met een groot beeldscherm, als we laatste roddels mogen geloven.

En Samsung? Die gaat rustig door met het ontwikkelen van haar Note concept, getuige de kersverse Galaxy Note 3. Het duurt nog een paar weken voor dit toestel daadwerkelijk te koop is, maar je kunt ‘m nú al bestellen bij CoolBlue HIER. Alle informatie over dit toestel vind je op onze overzichtspagina HIER.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee