Uitrol Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S2 Plus begint – in Duitsland

Gisteren nog kon je hier lezen dat de Samsung Galaxy S2 mogelijk géén update meer krijgt naar Android 4.2. Maar vrij verrassend kwam vandaag opeens juist díe update beschikbaar voor de Galaxy S2 Plus – in Duitsland, wel te verstaan.

samsung-galaxy-s2-plus-android-4-2-2-update-ger-1024x567 Uitrol Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S2 Plus begint - in Duitsland

De update brengt betere prestaties naar de S2 Plus, evenals enige wijzigingen in Samsung’s eigen TouchWiz interface, zoals de ‘tab’ indeling van menu’s die we kennen van bijvoorbeeld de Galaxy S4. Daarnaast komen een aantal nieuwigheidjes die bij Android 4.2 zelf horen, zoals de Daydream Screensaver, en de mogelijkheid om widgets op het vergrendelscherm te plaatsen. Ook is de mogelijkheid aanwezig om applicaties naar de SD kaart te verplaatsen – gezien de vrij beperkte capaciteit van de S2 Plus een welkome verbetering.

Dit is in de eerste plaats natuurlijk goed nieuws voor iedereen die een Galaxy S2 Plus heeft. Tenslotte is het nu slechts een kwestie van tijd voor deze update ook naar Nederlandse toestellen zal komen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Samsung rolt een nieuwe update vaak eerst uit in één land, bij wijze van test. Eventuele problemen kunnen dan nog worden opgelost voor een veel groter aantal toestellen in verschillende landen dezelfde update ontvangt. Het kan dus nog even duren voordat je ook hier jouw S2 Plus kunt updaten.

Daarnaast is het natuurlijk stiekem best interessant om te zien dat de S2 Plus prima overweg kan met de nieuwe Android versie. Het toestel is weliswaar de ‘Plus’ versie van de oorspronkelijke Galaxy S2, maar beschikt niet over krachtiger hardware – en zelfs over minder opslagcapaciteit. Is er dan toch hoop dat Android 4.2 ook naar de originele S2 zal komen?

Last but not least is het interessant op te merken dat de Galaxy S2 Plus deze update krijgt vóór de Galaxy S3 of de Galaxy Note 2. Mogelijk wordt hiermee dus bevestigd dat deze toestellen inderdaad Android 4.2 zullen overslaan, om direct de sprong naar Android 4.3 te wagen. Tenzij de S2 Plus ook als proefkonijn fungeert voor andere toestellen – zoals de S3 en Note 2. Echter, aangezien de firmware voor de S2 Plus toch wat minder features bevat dan de huidige software op de S3 en Note 2 lijkt dit minder waarschijnlijk.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. marleen zegt

  heeft iemand ook hetzelfde probleem met de S2 plus na de 4.2.2. update? namelijk dat de telefoon helemaal niets meer doet!?!??
  via ota, niet de update 4.2.2 downloaden is mijn advies.

 2. Marcel zegt

  Ik heb ook sinds een aantal dagen 4.2.2 op mijn SII Plus maar nu heb ik niet het inlogtoetsenboard meer waar ik mijn code kan invoeren. Wel heb ik slecht alleen de cijfers op mijn scherm maar dus geen board zoals in 4.1.2

 3. Martijn zegt

  Ik krijg na deze update veel foutmeldingen over apps die zijn afgesloten terwijl ik ze nooit opgestart heb. Daarnaast werkt Google Chrome nu helemaal niet meer. Ik probeer hem steeds op te starten maar binnen een tiende van een seconde is hij ook weer afgesloten. Erg vervelend dus! Het enige pluspunt is dat ie iets minder traag is. In de benchmark (en ook merkbaar) is deze telefoon namelijk een stuk trager dan zijn voorganger, de S2. Eigenlijk is het een S2 Min dus!

 4. Vera zegt

  Ik heb ook de s2 plus en de android 4.2.2 versie. Nu kan ik geen gedownloadde foto’s of screanshots meer versturen via whatsapp of posten op facebook o.i.d. enig idee hoe dit komt en hoe dit verholpen kan worden?

  • Doortje zegt

   Ik kan ook geen foto’s meer versturen via WhatsApp en Outlook. Hij geeft de melding ‘voorbeeld van afbeelding weergeven mislukt, probeer nog eens’. Bij Outlook zegt hij dat de bijlagen zijn bijgevoegd maar die komen dan vervolgens niet aan!

   Fijn z’n update! Ik heb alle instellingen al doorzocht maar krijg het niet aan de praat!

  • jan zegt

   – Ik kan ook geen foto’s meer versturen via gmail of whatsapp.
   – Foto’s die op een datum zijn gemaakt voordat de update is uitgevoerd
   kunnen nog wel verstuurd worden via gmail of whatsapp.

   Heeft iemand al een oplossing?

   • Michel zegt

    Ik heb hier geen toestel met dit probleem om te checken of deze oplossing werkt, maar misschien kan iemand het proberen en laten weten of het helpt (of niet):

    Ga via Menu -> Instellingen naar Applicatiebeheer. Kies daar het overzicht ‘Alles’, en scroll naar Gallrij, en kies deze. Tik nu op Buffer leegmaken.

    In sommige soortgelijke gevallen helpt dit om problemen met de Gallerij app op te lossen.

 5. Michael zegt

  Ik heb de oplossing gevonden! Als je geen foto’s meer kunt versturen via whatsapp, outlook etc. doe dan het volgende;

  1. Sluit je mobiel aan op je PC.
  2. Ga naar het mapje van je camera (DCIM).
  3. geef het mapje “camera” een andere naam, of kopieer deze naar je pc en verwijder vervolgens de map van je mobiel. Je mobiel zal nu automatisch een nieuwe map aanmaken om alle foto’s in op te slaan. Dit zou het probleem op moeten lossen.
  4. Blijft het probleem aanwezig? pas stap 3 dan ook toe op de app waar je nog problemen mee ondervindt. Zoek van de desbetreffende app het mapje op waarin foto’s opgeslagen worden en geef, net zoals in stap 3, deze map een nieuwe naam of kopieer hem naar je PC zodat je de map kunt verwijderen. Er zal automatisch een nieuwe map aangemaakt worden. Foto’s die hierin worden opgeslagen zullen wel gewoon verstuurd kunnen worden.

 6. Jet zegt

  Hallo allemaal,
  Mijn s2 plus heb ik ge-update via wifi en is goed gegaan volgens mij. Wat ik wel jammer vind is dat ik vanuit de mp3 speler geen mogelijkheid meer zie om muziek te delen. Dit gaat wel als je het via mijn bestanden doet, maar is een beetje omslachtiger vind ik. Ook kan ik geen nummers meer verplaatsen naar de bestaande afspeellijsten zoals de quicklist (Nu favoriet). Ik moest een nieuwe map aanmaken.

  Wel handig is de mogelijkheid om apps naar de sd kaart over te zetten.

 7. jan zegt

  Hallo Michael,

  Bedankt voor je oplossing om weer foto’s te kunnen versturen via whatsapp, outlook etc.
  Dit is inderdaad een goede oplossing, nu werkt alles weer naar behoren met 4.2.2

 8. Frank Dekker zegt

  Ik heb via Sammobile de Android 4.2.2 binnen gehaald en via odin op de telefoon gezet daarna een factory reset en cache leeg gemaakt en telefoon opnieuw opgestart en hij draait inmiddels als van uitkomen 100% ik ben nog geen rare dingen tegen toestel werkt 100 %

 9. Lieke zegt

  Ik kan geen foto’s meer via whatsapp versturen, ook mijn profielfoto op whatsapp kan ik niet veranderen.
  Foto’s mailen lukt ook niet, en Instagram kan ik ook niet meer gebruiken.
  Erg vreemd.
  Kan iemand mij hier mee helpen?

 10. Jet zegt

  Bij mij valt het toestel sinds gisteren telkens spontaan uit…kan dit iets te maken hebben met deze software update?
  Moet nu telkens de batterij er uit halen en er weer inzetten voordat ik hem kan opstarten.
  Ik heb begin augustus ge – update naar 4.2.2.

 11. Gert-Jan zegt

  Hier hetzelfde probleem. Sinds de nieuwe update valt mijn telefoon af en toe uit en reageert hij pas weer als de batterij er uit is gehaald…

 12. Marcel zegt

  Dat ie niets meer doet heb ik 1x meegemaakt na de update. Het ging op zwart en ging niet meer aan. Dus dan zit er niets anders op dan de batterij even eruit.

 13. Arvind zegt

  hallo,

  kunnen jullie a.u.b vertellen hoe jullie hebben geupgrade? via OTA
  of geflashed ? als jullie reageren helpt mij dat enorm 😉

 14. Marcel zegt

  @Arvind
  Mijn upgrade ging geheel automatisch zonder dat ik het in de gaten had. Ja, pas toen ik merkte dat ie traag was en bleek bezig te zijn met downloaden.

 15. Jeffrey zegt

  Op 3 augustus heeft mijn mobiel automatisch geüpdatet, waarna de S2 Plus het niet meer deed.
  Na een reparatie bij een Samsung Service Center kreeg ik het weer werkend terug met 4.1.2..
  Sindsdien regelmatig voor updates gecontroleerd maar ook met de melding: ‘De laatste updates zijn al geïnstalleerd’.

  Heeft Samsung de update uit de lucht gehaald?

  • Eric zegt

   Tinie,
   GT-S5830i is een Samsung Galaxy Ace, je hebt meer kans op een antwoord als je naar de webpage gaat die daar bij hoort, hier zit je op de webpage voor de Samsung S2 Plus, GT-I9105

 16. ricardo zegt

  Ik heb een s2plus, echter nog steeds geen update naar 4.2.2. Weet er iemand wanneer deze voor alle 2plus’en uitrolt? Ik heb een simlock vrije…..

 17. Eric zegt

  is het normaal dat de accu van de S2 plus (Android 4.1.2) na 1 dag 50% leeg is, WiFi uit, GPS uit, Sync uit, scherm helderheid zeer laag, op spaarstand, alle app’s gekilled, maw zonder iets te gebruiken is ie voor de helft leeg….
  Heeft iemand misschien een suggestie om langer met de accu te doen ??

  • Michel zegt

   Geldt dat voor alle apps? Applicaties die standaard op het toestel zitten kunnen nooit verplaatst worden. Alleen apps die je zelf geïnstalleerd hebt kunnen verplaatst worden namelijk.

 18. Vincent zegt

  Na mijn upgrade naar 4.2.2 geeft mijn scherm van de S2 plus allemaal vreemde kleuren. Kleuren lopen in elkaar over etc. Iemand enig idee hoe dit kan komen? Heb een simlock vrije telefoon met een tele2 abbo.

 19. Lovedance zegt

  Ik heb ook een galaxy s2 plus, als ik naar instellingen ga, en dan software update aanklik is er geen nieuwe software update. Is er een andere mogelijkheid om de update op mijn telefoon te zetten?(ik heb een simlockvrije telefoon)(

 20. Nikki zegt

  Hallo,

  Heb gister mijn nieuwe update gedaan en kan nu in gallerij geen fotos meer openen,
  Ook google + doet het niet…
  Kan iemand mij helpen ?

 21. Haranka zegt

  Goedendag,

  Sinds die update, valt mijn mobiel verscheidende keren uit, zomaar uit het niets,
  Mijn batterij gaat steeds van 70 procent naar 30 procent ineenkeer sinds de update.
  En mijn Apps doen het niet meer op mijn mobiel.

  Hoe kan mijn mobiel die update weer verweideren?
  Ik kan nu niks meer met mijn mobiel doen.
  Ik heb de Samsung Galaxy s2 Plus

  liefs,

 22. marieke zegt

  Hallo, ik heb een xcover2, ik kon voorheen m’n What’s app gewoon gebruiken maar ik kan nu geen afbeeldingen meer ontvangen of versturen, ook geen video of audio. wanneer ik via mijn telefoon óf computer foto’s uit what’s app wil verwijderen geen deze aan dat het verwijderen is mislukt, bij de comp geeft ie aan dat de opslaglocatie tegen schrijven is beveiligd, hoe kan ik weer foto’s en video’s ontvangen en ze van m’n telefoon verwijderen? Ik kan niet vinden waar ik een beveiligings instelling kan wijzigen….

  Hopelijk weet iemand de oplossing, alvast bedankt 😉
  Marieke

 23. Tanja zegt

  Il wil mijn foto’s op een micro sd kaartje zetten. Dit zou moeten kunnen via mijn bestanden, maar ik kan dit nergens bij instellingen meer vinden. Weet iemand hoe ik daar wel bij kom??
  Alvast bedankt

Praat mee