Toont een Amerikaans patent het design van de Samsung Galaxy Note 3? (Hint: nee!)

Als je het gevoel hebt, dat minstens de helft van ál het nieuws over Samsung’s Galaxy serie uit nieuwtjes over de Galaxy Note 3 bestaat, dan is daar in feite een hele logische verklaring voor. Minstens de helft van ál het nieuws over Samsung’s Galaxy serie gaat momenteel namelijk over de Galaxy Note 3. De hype rond het toestel is flink, en zal de komende weken vermoedelijk alleen nog maar toenemen. Vandaag duiken afbeeldingen uit een patentaanvraag op – afbeeldingen die, zo wordt gefluisterd, mogelijk het design van de Note 3 tonen.

samsung-galaxy-note-3-design-patent-1 Toont een Amerikaans patent het design van de Samsung Galaxy Note 3? (Hint: nee!)

Het patent, aangevraagd bij de United States Patent and Trademark Office – USPTO voor intimi – betreft het uiterlijk van een smartphone. Zichtbaar is iets dat mogelijk een gleuf voor een S Pen stylus is, waardoor de logische conclusie is dat het hier in ieder geval om een ontwerp voor de Galaxy serie gaat.De

De aanvraag werd al in 2012 ingediend, overigens, en wijkt op significante punten af van Samsung’s huidige stijl van vormgeving. Zo kun je bijvoorbeeld géén Home knop zien – een element dat sinds het begin van de Galaxy serie juist één van de markante herkenningspunten van de verschillende toestellen is.

samsung-galaxy-note-3-design-patent-2 Toont een Amerikaans patent het design van de Samsung Galaxy Note 3? (Hint: nee!)samsung-galaxy-note-3-design-patent-3 Toont een Amerikaans patent het design van de Samsung Galaxy Note 3? (Hint: nee!)

En zo vallen ons wel meer dingen op die eigenlijk niet echt het idee ondersteunen dat het getoonde toestel écht de Galaxy Note 3 zou zijn. Op de achterzijde bevinden zich de LED flitser, de camera en de speaker netjes horizontaal op een rijtje. De indeling past inderdaad bij de vormgeving van Samsung’s toestellen – anno 2012. In 2013 zien we bij alle toptoestellen een LED flitser die ónder de camera is geplaatst, terwijl de speakers zelfs bij de Galaxy Note 2 al niet naast de camera te vinden is.

Al met al komt de ontwerptaal van het patent nog enigszins overeen met Samsung’s vormgeving in 2012 – het jaar waarin het patent werd ingediend – maar lijkt de kans klein dat dezelfde ontwerptaal anno 2013 voor één de belangrijkste toestellen van het jaar zal worden gebruikt. Zeker niet als we dan ook nog bedenken dat Samsung de vormgeving van een nieuwe Note smartphone altijd baseert op het topmodel in de Galaxy S serie van dat jaar.

Veel logischer is, wat ons betreft, dat Samsung gewoon een patent voor de vormgeving van een smartphone heeft ingediend ten behoeve van de taaie juridische strijd die de fabrikant o.a. in de Verenigde Staten met Apple voert. Je staat tenslotte sterker als je je zelf ook op een gepatenteerd stukje vormgeving kunt beroepen, en je niet alleen maar hoeft te verdedigen tegen mogelijke inbreuk op andersmans ideeën.

Uiteindelijk kunnen we alleen maar gissen naar de functie van de ingediende afbeeldingen, maar als we een inschatting moeten maken of we inderdaad de Note 3 zien, dan luidt het antwoord zonder al te veel twijfel: nee.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee