‘The Next Big Thing’ reclamevideo was een keerpunt voor Samsung

Misschien heb je ‘m destijds al eens ergens voorbij zien komen: Samsung’s ‘The Next Big Is Already Here’ reclamevideo. Begin dit jaar al bleek dat dit het meest succesvolle gadgetspotje van 2012 was met – op dat moment – meer dan 70 miljoen views op internet. Volgens Arno Lenior, chef marketing van Samsung in Australië, markeert dit filmpje een keerpunt in de opkomst van Samsung als grootste smartphonemaker van de wereld.

samsung-next-big-thing-video-keerpunt 'The Next Big Thing' reclamevideo was een keerpunt voor Samsung

Met het filmpje speelde Samsung handig in op de destijds veelbesproken ‘rivaliteit’ tussen het Zuid-Koreaanse bedrijf en Apple, of beter gezegd: tussen hun gebruikers. Samsung laat zien dat wachten op een iPhone niet meer cool is, en dat alle écht hippe, jonge mensen een Galaxy S3 hebben.

Over smaak valt niet te twisten, maar zeker is dat Samsung met het filmpje zichzelf zonder schroom neerzette als dé uitdager van Apple op de smartphonemarkt. En het is deze aanpak die dus een keertpunt bracht voor een bedrijf dat tot dan toe, in goede Aziatische traditie, vrij onpersoonlijk hun producten lanceerde.

Overigens beschouwt meneer Lenior Samsung nog steeds als de underdog, die zich nog altijd moet bewijzen. En hoewel de cijfers hem wat ons land betreft tegenspreken – ruwweg de helft van álle in Nederland verkochtte smartphones komen uit Samsung’s koker – is bekend dat het management van Samsung in Zuid-Korea een aanpak hanteert alsof het bedrijf zich voortdurend in een staat van crisis bevindt. Dus ongeacht de positie van het bedrijf op de markt, Samsung zal zichzelf zien als de uitdager, de underdog, die haar plaatsje keer op keer weer moet veroveren.

(via)

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee