Samsung smartphones in de toekomst mogelijk met ‘killswitch’

Smartphones zijn een geliefd doelwit voor dieven, inbrekers en overvallers. Ze zijn klein, compact, en zeker topmodellen als de Galaxy S4 zijn een hoop geld waard. Bovendien bevatten ze vaak een schat aan waardevolle informatie. Om ze in de toekomst minder geliefd te maken, wil de Zuid-Koreaanse overheid dat Samsung – en andere fabrikanten – hun toestellen gaan uitrusten met een ‘killswitch’: de mogelijkheid om ze op afstand volledig en onomkeerbaar onbruikbaar te maken.

samsung-smartphones-killswitch Samsung smartphones in de toekomst mogelijk met 'killswitch'

Op dit moment zijn er natuurlijk al allerlei apps en diensten beschikbaar waarmee je een gestolen smartphone kunt traceren, blokkeren, en/of de gegevens erop kunt wissen. Maar blokkades zijn op te heffen, en ook blanco toestellen zijn nog steeds bruikbaar. De hoop is dan ook dat het compleet onbruikbaar maken van een telefoon ertoe zal bijdragen om de hoge aantal telefoondiefstallen terug te brengen, omdat de toestellen alleen dan oninteressant zijn.

Op dit moment gaat het dus om nieuwe regelgeving van de hand van de Zuid-Koreaanse overheid – in Samsung’s thuisland dus. Of en wanneer de nieuwe functionaliteit elder beschikbaar zal komen, is op dit moment nog niet bekend. In Korea zelf moet de mogelijkheid uiterlijk in het voorjaar van 2014 geïmplementeerd zijn.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee