Samsung neemt Duitse Novaled over

Afgelopen maand deed een gerucht de ronde dat Samsung geïnteresseerd was in een overname van het Duitse bedrijf Novaled, bekend van hun OLED-beeldschermen. Het bedrijf werd geschat op een waarde van $200 miljoen.

samsung_novaled Samsung neemt Duitse Novaled over

9 augustus was het zo ver. Samsung kondigde officieel aan dat het Duitse bedrijf overgenomen was voor een hogere prijs dan eerder geschat, namelijk $347 miljoen.

Samsung heeft de deal niet alleen voor de branding afgesloten, maar ook de (zoals in de afgelopen jaren is gebleken) belangrijke patenten van de OLED-fabrikant. Een slordige 500 patenten stonden op naam van Novaled.

De Duitse krachten zullen waarschijnlijk gebruikt worden als een veredelde Research & Development afdeling. Dit betekent voor Samsung en ons uiteraard één heel goed ding: betere, efficiëntere en de helderste beeldschermen voor toekomstige smartphones.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee