Samsung Galaxy Note 3 versus Note 2 – afmetingen vergeleken

Gisteren kon je hier al een blik werpen op wat vermoedelijk de voorkant van de Samsung Galaxy Note 3 is. Inmiddels is hetzelfde onderdeel opnieuw opgedoken op een setje haarscherpe foto’s, inclusief de meting dat het scherm van de Note 3 een diagonaal heeft van 5,68 inch – conform de geruchten dus. So far so good, maar de laatste foto’s zijn scherp genoeg om ze netjes naast het frontpaneel van de Galaxy Note 2 te leggen. Het resultaat: een mooie blik op de afmetingen van de Note 3.

samsung-galaxy-note-3-vs-galaxy-note-2-afmetingen Samsung Galaxy Note 3 versus Note 2 - afmetingen vergeleken

Links op de bovenstaande foto zie je voorkant van de Note 2, rechts de voorkant van de Note 3 – beide op dezelfde schaal weergegeven. Een aantal dingen vallen direct op.

Allereerst is uiteraard duidelijk dat het scherm van de Note 3 wederom een stapje groter is dan dat van zijn voorganger. Om hiervoor plaats te maken zijn de randen flink dunner geworden: van 4 millimeter bij de Note 2, naar nog maar een millimeter of 2 bij de Note 3 (hetzelfde als bij de Galaxy S4).

Daarnaast zijn de hoeken van de Note 3 net iets minder afgerond dan die van de Note 2 – vergelijkbaar met de hoeken van de Galaxy S4 die minder afgerond zijn dan die van de Galaxy S3.

Al met al lijkt de Note 3 een fractie groter dan de Note 2: volgens onze berekeningen gebaseerd op de bovenstaande afbeelding is de Note 3 zo’n 1,5 á 2 millimeter breder dan de Note 2, en pakweg 2,5 millimeter langer. Hiermee zou de Galaxy Note 3 ongeveer 82 bij 153,5 millimeter groot zijn (Note 2: 80,5 bij 151,1 mm) – over de dikte weten natuurlijk nog steeds niets.

Natuurlijk moet je de bovenstaande ‘berekening’ met een korrel zout nemen: het is maar de vraag hoe nauwkeurig de bovenstaande afbeelding is geconstrueerd. En dit staat dan nog los van het feit dat we helemaal geen 100% zekerheid hebben dat het frontpaneel op de foto inderdaad van de Note 3 is – het lijkt logisch, maar zeker is het niet.

Overigens wordt de Galaxy Note 3 over een week onthuld: dán pas weten we alles zeker.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee