‘Samsung Galaxy Note 3 komt alleen met Snapdragon 800 processor’

Eigenlijk mag het geen verrassing heten dat de Samsung Galaxy Note 3 volgens de laatste berichten in eerste instantie alleen in een versie met Qualcomm’s Snapdragon 800 processor geleverd zal gaan worden. Maar wie – ondanks eerdere geruchten, en onze voorspellingen – tóch nog een hoopte op een Nederlandse Galaxy Note 3 met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor ziet deze hoop nu (nog verder) verdwijnen als sneeuw voor de zon.

samsung-galaxy-note-3-snapdragon-800-processor-nederland 'Samsung Galaxy Note 3 komt alleen met Snapdragon 800 processor'

Schematisch overzicht van de Snapdragon 800 processor, die in ons land in de Galaxy Note 3 te vinden zal zijn

Wat we eerder al vermoedden lijkt nu bewaarheid: door problemen met en/of rond de ontwikkeling en/of productie van Samsung’s eigen octacore processoren – de Exynos 5 Octa lijn – zal de Note 3 vermoedelijk pas later een variant krijgen met deze chip. Volgens bronnen in Zuid-Korea zelf heeft de vernieuwde Exynos 5 Octa – codenaam: 5420 – net als zijn voorganger, de 5410, last van problemen met oververhitting.

Hoewel Samsung Exynos 5 Octa processor technische gezien een interessant hoogstandje is, die al onthuld werd in januari, hebben de Zuid-Koreanen nog steeds moeite om de chip betrouwbaar in grote aantallen te produceren, zo lijkt het.

Overigens bleek onlangs al dat de Nederlandse markt sowieso de Note 3 met Snapdragon 800 processor krijgt. De productieproblemen met Samsung’s eigen processor zullen dus geen invloed hebben op de release van het toestel in ons land.

(via)

 

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. polat zegt

    Michel, de nieuws die je eerder op de site hebt geplaatst over dat sommige landen de octa versie zou krijgen? gaat dat nog wel door of krijgen zij ook de snapdragon?

    • Michel zegt

      Heb ik wel naar gezocht, maar daarover is nog niks bekend. Ik denk wel dat dat gewoon doorgaat, maar dat hij daar een paar weken later komt. Zo ging het meen ik met de Galaxy S4 ook, inclusief dezelfde geruchten over problemen, vertraging, etc.

Praat mee