Samsung Galaxy Note 3 in Nederland met Snapdragon 800 processor

We hadden het recent al voorspeld, en uit vers opgedoken informatie blijkt het inderdaad zo te zijn: de Samsung Galaxy Note 3 zal in ons land (én België) uitgerust zijn met Qualcomm’s Snapdragon 800 quadcore processor.

samsung-galaxy-note-3-snapdragon-800-processor-nederland Samsung Galaxy Note 3 in Nederland met Snapdragon 800 processor

Schematisch overzicht van de Snapdragon 800 (bron: Qualcomm)

Wie anders dan de mannen van Sammobile hebben een lijst in handen gekregen, met daarop een specificatie van welke Galaxy Note 3 variant in welke land op de markt zal verschijnen. En wat blijkt? De lijst is nagenoeg gelijk als de distributielijst van de Galaxy S4, en dus komt in ons land de Note 3 met de Snapdragon 800 processor in de schappen te liggen.

De Snapdragon 800 is één van de allerkrachtigste mobiele SoC’s – System On a Chip – die momenteel op de markt is. Naast de Note 3 is de chip onder andere te vinden in LG’s nieuwe G2, Sony’s Xperia Z Ultra. Beide toestellen kunnen mede daarom, maar ook vanwege hun schermen die beide groter zijn dan vijf inch, beschouwd worden als directe concurrenten van de Galaxy Note 3.

De Snapdragon 800 processor is uitgerust met een Adreno 330 grafische processor, en draait tot kloksnelheden ruim boven de 2 GHz. Hij is dan ook een flink stuk sneller dan de Snapdragon 600, die in ons land in de Galaxy S4 te vinden is – zowel wat het normale rekenwerk betreft, als op grafisch gebied.

De Galaxy Note 3 wordt de tweede belangrijke Samsung smartphone die op de meeste grote markten uitgerust is met een processor van Qualcomm. Tot vorig jaar koos Samsung voor hun toptoestellen bijna uitsluitend voor SoC’s van eigen makelij, maar door kinderziektes in Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processorserie, en het gemak waarmee Qualcomm momenteel grote aantallen topprocessoren fabriceert kiezen ook de Koreanen ervoor om met de chipmaker uit de Verenigde Staten in zee te gaan.

Over iets minder dan drie weken kunnen we kennismaken met de Galaxy Note 3 in al zijn glorie, inclusief groot 1080p full HD Super Amoled scherm, als Samsung het toestel introduceerd tijdens haar Unpacked evenement in Berlijn.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee