Samsung smartwatch heet ‘Galaxy Gear’

Dat Samsung, net als een aantal andere fabrikanten, druk bezig is met het ontwikkelen van een slim horloge – pardon, smartwatch – is al een tijd lang bekend. Onlang doken zelfs afbeeldingen uit een patentaanvraag op. Tot nu toe leek het, op basis van eerdere handelsnaamregistraties logisch dat het apparaat door het leven zou gaan als Samsung Gear. Een recente registratie van het woord Galaxy Gear duidt er echter op dat het horloge deel zal uit maken van de bekende Galaxy serie.

samsung-galaxy-gear-trademark Samsung smartwatch heet 'Galaxy Gear'

Bij de Amerikaanse USPTO – de US Patent and Trademark Office – werd een paar dagen geleden het merk Samsung Galaxy Gear vastgelegd – of tenminste de aanvraag voor vastlegging ingediend. Het gaat hier om een recentere aanvraag dan de eerder opgedoken naam zonder de Galaxy aanduiding. De nieuwe registratie duidt er dus op dat het apparaat(je) gewoon netjes zijn plaats zal gaan innemen binnen de bekende, op het Android besturingssysteem draaiende Galaxy productlijn.

De Galaxy Gear, productcode SM-V700, zal vermoedelijk op of rond 4 september onthuld worden aan de vooravond van de IFA beurs in Berlijn – op hetzelfde evenement waar ook de langverwachte Samsung Galaxy Note 3 het levenslicht zal zien.

(via USPTO)

Galaxy deal tips

Praat mee