Gear Manager: de telefoonapp om je Galaxy Gear te beheren (+meer geruchten)

Met minder dan een week te gaan tot de onthulling, duikt een schermafbeelding op van Gear Manager: een app voor je Galaxy smartphone waarmee je de verbindingen en mogelijkheden van de Samsung Galaxy Gear smartwatch kunt beheren.

samsung-galaxy-gear-manager-app-screenshot Gear Manager: de telefoonapp om je Galaxy Gear te beheren (+meer geruchten)

De bekende danwel beruchte telefooninformatie lekkende Twitteraar @evleaks – inmidels uit de kast gekomen als Evan Blass – plaatste gisteravond een schermafbeelding online waarop Gear Manager te zien is. De afbeelding, logischerwijs genomen op een smartphone en niet op de Gear zelf, laat duidelijk zien wat de belangrijkste mogelijkheden van de app zijn. Daarmee krijgen we ook een blik op de mogelijkheden van de Gear zelf.

Allereerst toont de app dat de Gear inderdaad de productcode SM-V700 heeft meegekregen. Daarnaast zien we opties om de klok op het horloge te beheren, evenals de apps die erop draaien, het horloge te vinden mocht je ‘m kwijt zijn, en de algemene instellingen.

De Galaxy Gear is verbonden met een smartphone via NFC en Bluetooth. Dankzij NFC kan de verbinding automatisch tot stand worden gebracht, en hoef je niet zelf te gaan rommelen met Bluetooth instellingen.

Naast de bovenstaande schermafbeelding zijn er nog meer geruchten opgedoken. Zo zou de Gear is twee versies verkrijgbaar zijn: één met zes, en één met acht gigabyte opslagcapaciteit. Verder zou de minuscule batterij van het apparaatje goed zijn voor een gebruiksduur van ruwweg tien uur.

Dit laatste is niet zo moeilijk te geloven: een horloge is klein, en dankzij de Bluetooth verbinding, het 2,5 inch beeldscherm en de dualcore processor zal het energiegebruik significant zijn. Tien uur gebruiksduur is niet erg lang – maar het zal natuurlijk ook sterk afhankelijk zijn wat je met de Gear doet.

Het gerucht over een 6 en 8 GB Galaxy Gear is dan weer wat moeilijker te duiden. Waarom voor twee zo dicht bij elkaar liggende opslagcapaciteiten kiezen? Een smartphone komt ook niet op de markt in een 16 en 22 GB versie, of een 32 en 44 GB variant. Maargoed, het gaat om een horloge, dus wie weet welke wetmatigheden daarvoor blijken te gelden? Voor nu nemen we dit laatste toch nog maar even met een korreltje zout.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee