Samsung Galaxy Gear smartwatch concept in beeld

Nog maar een paar dagen geleden kon je hier op GalaxyClub.nl voor het eerst lezen dat Samsung’s nieuwe smartwatch mogelijkerwijs Galaxy Gear gaat heten. Onafhankelijk van de door ons ontdekte merknaamregistratie, doken een aantal schetsen op die afkomstig zijn uit een Koreaanse patentaanvraag – inderdaad, door Samsung, van een horlogeachtig apparaatje. Het was dus in feite aftellen tot er iemand de moeite zou nemen om op basis hiervan een eerste render – computerafbeelding – te maken. Drie, twee, één:

samsung-galaxy-gear-concept-1-1024x906 Samsung Galaxy Gear smartwatch concept in beeld

Uitgaande van de informatie over de Galaxy Gear die op dit moment bekend is, kun je dus zeggen dat deze er mogelijk zo uit kan komen te zien. We zien een horloge, met een flexibel beeldscherm – waarschijnlijk van Samsung’s eigen buigbare Amoled type, bekend onder de naam Youm. Het scherm bedekt ongeveer driekwart van de totale omtrek van het horloge, en biedt genoeg ruimte voor de belangrijkste functies – maar een flink potje gamen of film kijken zit er niet in.

samsung-galaxy-gear-concept-2-1024x906 Samsung Galaxy Gear smartwatch concept in beeld

De naam Galaxy Gear duidt in ieder geval één ding aan: het besturingssysteem van het toestel is een of andere, waarschijnlijk door Samsung zelf aangepaste Android variant. Maar hoewel het niet bekend is, is de kans aanwezig dat de Gear geen volledig zelfstandig functionerend apparaat is. Mogelijk werkt het juist samen met een Galaxy smartphone.

samsung-galaxy-gear-concept-3-1024x906 Samsung Galaxy Gear smartwatch concept in beeld

 

De grote vraag blijft natuurlijk wanneer we officieel kennis kunnen gaan maken met de Galaxy Gear. Eén mogelijkheid is vier september, tijdens Samsung’s volgende grote Unpacked evenement in Berlijn. Maar voor hetzelfde geld gaat het nog maanden, of langer, duren voordat we een dergelijk, futuristisch stukje Galaxy kunnen uitproberen.

Een andere vraag is dan nog, of we hierboven kijken naar de toekomst van mobiele telecommunicatie, of simpelweg naar een geinig nieuw accessoire die voor sommigen wel, voor sommigen niet interessant is. Wat denk jij? Lijkt het jouw wel iets? Of blijf je liever trouw aan je geliefde smartphone?

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee