Méér en nieuwe specificaties van de Samsung Galaxy Gear

Van nul tot honderd in een paar weken tijd: zo ging het met het roddelcircuit rond Samsung’s eerste echte smartwatch, de Galaxy Gear. Tot voor kort was het apparaat hooguit het onderwerp van wat losse, vage geruchten, maar inmiddels duiken er bijna dagelijks nieuwe details op over het apparaatje – waaronder nieuwe, geloofwaardig klinkende specificaties.

samsung-galaxy-gear-concept-1-1024x906 Méér en nieuwe specificaties van de Samsung Galaxy Gear

Galaxy Gear conceptontwerp, dat helaas niet geheel overkomt met de laatste geruchten rond het apparaatje

In tegenstelling tot eerdere roddels, lijkt het erop dat de Gear uitgerust is met een Amoled scherm met een diagonaal van 2,5 inch. De resolutie hiervan is 320 bij 320 pixels, en het scherm is (uiteraard) aanrakingsgevoelig. De processor lijkt inderdaad een dualcore Exynos 4212 te zijn, inclusief Mali 400 grafische processor – dit is simpel gezegd de helft van de processor van de Galaxy S3 en de Note 2, die met de quadcore variant van dezelfde chip uiterust zijn.

Verder is er een Bluetooth verbinding aanwezig, om het horloge te koppelen aan een (Galaxy) smartphone. Inmiddels is namelijk wederom bevestigd dat de Galaxy Gear zelf niet beschikt over een SIM kaart, en dus ook nietzelfstandig verbinding kan maken met internet. Het is dus een echt accessoire, voor bij je telefoon.

Naast de bovengenoemde specificaties, schijnt de Gear uitgerust te zijn met een versnellingsmeter, om beweging te kunnen detecteren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk het scherm aan te zetten met een specifieke (pols)beweging.

Dat de Galaxy Gear draait op een aangepaste versie van het Android besturingssysteem staat buiten kijf – onduidelijk is nog of hij direct vanaf het begin met Android 4.2 geleverd wordt, aangezien ontwikkelaars naar verluid recent ook nog Android 4.1 op de Gear hebben zien draaien.

Over ruim twee weken zullen we het allemaal tot in detail weten – dan zal, naar verwachting, de Galaxy Gear tesamen met de Galaxy Note 3, en mogelijk ook Samsung’s nieuwe Pen Up service onthuld worden.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee