Lanceert Samsung een ‘sociaal netwerk’ voor Galaxy Note (3) gebruikers? Pen Up!

Naar aanleiding van de recente ontdekking dat Samsung de domeinnaam SamsungPenUp.com heeft geregistreerd, is GalaxyClub.nl nog wat verder gaan graven. Hieruit blijkt dat Samsung onlangs ook al de naam ‘Pen Up’ heeft laten vastleggen bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO). In de omschrijving valt af te leiden dat het zou kunnen gaan om een soort sociaal netwerk, waarvan de naam suggereert dat deze inderdaad te maken zal hebben met Samsung’s Galaxy Note serie.

samsung-pen-up-galaxy-note-3-service-trademark-1024x445 Lanceert Samsung een 'sociaal netwerk' voor Galaxy Note (3) gebruikers? Pen Up!

Uit de brede omschrijving van de aanvraag worden we op het eerste gezicht niet veel wijzer, maar de identificatie van het merk is veelzeggend:

Computer services, namely, creating an on-line community for registered users to participate in discussions, share recommendations, get feedback from their peers, form virtual communities, and engage in social networking service.

Natuurlijk zal Samsung niet gaan concurreren met de ‘echte’ sociale netwerken, maar mogelijk dat HTC’s ZoeShare website danwel dienst, waarmee gebruikers zelf gemaakte ‘Zoe’s’ – korte film- en fotofragmentjes, gemaakt met de HTC One – kunnen delen, een voorbeeld kan zijn van wat Samsung van plan is.

Wat Pen Up precies is blijft, behalve de vrij concrete omschrijving in de merknaamregistratie en de bijbehorende domeinnaam, giswerk – maar ongetwijfeld komen we meer te weten als op vier september het Unpacked evenement in Berlijn plaatsvindt. Op het programma staan onder meer de Galaxy Note 3 en de Galaxy Gear, en – zo lijkt het – ook een nieuwe dienst en/of applicatie met de naam Pen Up.

(USPTO registratie)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee