Hoe groot is groot? De Samsung Galaxy Mega, Note 2, S4 en S4 Mini vergeleken

De tijd dat telefoons zo klein mogelijk moesten zijn is al jáááren voorbij. Een mooi groot scherm op je smartphone is prettig bij het browsen, emailen, videokijken en/of gamen, en het zorgt ervoor dat alles prettig leesbaar is. Wat precies de goede grootte is, blijft natuurlijk heel persoonlijk. Om je een idee te geven van de onderlinge verhoudingen, legde AllAboutSamsung een aantal belangrijke Galaxy toestellen – de Galaxy Mega, de Galaxy Note 2, de Galaxy S4, en de Galaxy S4 Mini – op een rij.

vergelijking-samsung-galaxy-mega-galaxy-note-2-galaxy-s4-galaxy-s4-mini-1 Hoe groot is groot? De Samsung Galaxy Mega, Note 2, S4 en S4 Mini vergeleken

V.l.n.r.: de Galaxy S4 Mini, de Galaxy S4, de Galaxy Note 2, en de Galaxy Mega

Het mooiste van de hele vergelijking is, dat de kleinste in het rijte – de Galaxy S4 Mini – is uitgerust met een beeldscherm met een diagonaal van 4,3 inch. Nog geen twee jaar geleden dacht menigeen dat dit wel zo’n beetje de grens was: groter dan dat zou te écht te groot worden. De Galaxy S2 was Samsung’s toenmalige topmodel, en niemand die er toen ook maar één seconde over nadacht om dat toestel de toevoeging ‘Mini’ mee te geven. Het was de Nederlandse schrijver Bredero die deze ontwikkeling in de zestiende eeuw al voorspelde, toen hij schreef: ‘het kan verkeren’.

vergelijking-samsung-galaxy-mega-galaxy-note-2-galaxy-s4-galaxy-s4-mini-2 Hoe groot is groot? De Samsung Galaxy Mega, Note 2, S4 en S4 Mini vergeleken

Mocht je nu net benieuwd zijn naar de afmetingen van de Galaxy S3: die is op een millimeter of wat na even groot als de Galaxy S4, die als tweede van links in het rijtje te zien is.

vergelijking-samsung-galaxy-mega-galaxy-note-2-galaxy-s4-galaxy-s4-mini-4 Hoe groot is groot? De Samsung Galaxy Mega, Note 2, S4 en S4 Mini vergeleken

V.o.n.b.: de Galaxy Mega, de Note 2, de Galaxy S4, en de S4 Mini

Overigens wil een groter scherm en dus toestel niet automatisch zeggen dat deze dan ook véél dikker is. De verschillen in dikte (S4 Mini: 8,9 mm, S4: 7,9 mm, Note 2: 9,4 mm, Mega: 8 mm) zijn in feite nagenoeg verwaarloosbaar. De dunste – de Galaxy S4 – en de dikste – De Note 2 – schelen slechts anderhalve millimeter.

(via)

Beste Galaxy S4 Mini deals per provider

Reacties

Praat mee