Samsung Galaxy S3 en Note 2 samen koning klanttevredenheid

Misschien kun je het merken: door vakantie is het hier een beetje komkommertijd. Maar dat neemt niet weg dat er af en toe opvallende nieuwsberichten langs komen dwarrelen. Zo bleek uit een Amerikaans onderzoek naar de tevredenheid van smartphonegebruikers dat de Samsung Galaxy S3 hand in hand met zijn grotere broer Galaxy Note 2 de ranglijst aanvoert.

samsung-galaxy-s3-note-2-consumer-satisfaction-acsi Samsung Galaxy S3 en Note 2 samen koning klanttevredenheid

De American Consumer Satisfaction Index – kortweg: ACSI – is een onafhankelijke organisatie die – je raadt het al – onderzoek doet naar de tevredenheid van gebruikers van allerlei producten, zoals smartphones. In het recent gepubliceerde onderzoek scoren de Galaxy S3 en de Note 2 beide 84 van de mogelijke 100 punten. Hiermee blijven beide toestellen de iPhone modellen 5 en 4S twee punten voor.

Op zich is dit gewoon een prima resultaat. Wat wél opvallend is, is dat juist klanttevredenheid jarenlang het paradepaardje was van Apple’s iPhone serie. Dat Samsung nota bene in de Verenigde Staten met twee toestellen bóven de laatste twee iPhones scoort mag een hele prestatie genoemd worden.

Het onderzoek is nog vóór de komst van de Galaxy S4 uitgevoerd, waardoor dit toestel in de uitslagen ontbreekt. Pas volgend jaar komen we te weten of de S4 net zo populair is onder de Amerikaanse gebruikers, als de ACSI haar resultaten voor begin 2014 bekend maakt.

Overigens is een minstens net zo interessant resultaat te melden van een vergelijkbaar onderzoek in Samsung’s thuisland Zuid-Korea. Daar geven consumenten op dit gebied de voorkeur aan… jawel, een iPhone. Vinden mensen dan écht alles dat van ver komt beter..? 😉

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee