Releasedatum en scherm: veel geruchten rond de Samsung Galaxy Note 3

Het waait – nee, het stormt inmiddels in het geruchtencircuit rondom de Samsung Galaxy Note 3. De laatste dagen horen we een concreet stukje speculatie over de datum waarop Samsung de Galaxy Note 3 wil introduceren, vergezeld van allerlei elkaar vrolijk tegensprekende geruchten over het scherm van het toestel.

samsung-galaxy-note-3-geruchten-1024x651 Releasedatum en scherm: veel geruchten rond de Samsung Galaxy Note 3

Wat betreft de datum van de onthulling van de Note 3, wordt er eigenlijk een open deur ingetrapt: op vier september moet het gaan gebeuren. Dit is op de vooravond van de grote IFA beurs die van zes tot en met elf september in Berlijn wordt gehouden. Eerdere Note’s werden ook één of twee dagen voor deze beurs onthuld, en dus is de genoemde datum eigenlijk gewoon een veilige gok. Desalniettemin is het er eentje die iedereen die uitkijkt naar de Note 3 alvast met een gerust hart in zijn of haar agenda kan noteren.

Verrassender is de stroom geruchten over het beeldscherm waar de Galaxy Note 3 over zal gaan beschikken. Binnen pakweg twee dagen tijd kwamen er drie langs: de Note 3 krijgt een LCD scherm, de Note 3 krijgt een flexibel AMOLED scherm, en de Note 3 krijgt een 5,7 inch beeldscherm.

Als je nu denkt dat je dit allemaal al eens gelezen hebt – op het 5,7 inch gerucht na: dat klopt. Desondanks duikt geroddel over een LCD scherm of een flexibel AMOLED scherm van tijd tot tijd hardnekkig opnieuw op. In hoeverre je deze geruchten dus serieus kunt nemen blijft onduidelijk – wat wel duidelijk is, is dat ze elkaar tegenspreken, en dus niet allebei kunnen kloppen.

Het gerucht over een Galaxy Note 3 met een 5,7 inch beeldscherm komt van niemand anders dan überroddelaar @evleaks, die het vaak bij het rechte eind heeft. Verwarrend is hier echter het nieuws dat een fractie later uit Zuid-Korea zelf kwam, dat de Note 3 wel degelijk is uitgerust met een zes inch scherm – pardon, 5,99 inch natuurlijk.

Wat tussen al deze tegenstrijdige geruchten de waarheid is, is allerminst duidelijk. Mogelijk dat er wederom sprake is van informatie over verschillende testtoestellen. Het is normaal dat een nieuwe smartphone getest wordt in verschillende hardwareconfiguraties – en het is normaal dat al deze verschillende testvarianten op hun beurt vaak weer aanleiding geven tot verschillende geruchten, die elkaar noodzakelijkerwijs ook nog eens tegenspreken.

Een andere mogelijkheid is dat de Note 3 daadwerkelijk in verschillende versies op de markt zal gaan komen – bijvoorbeeld eentje met een LCD scherm, en eentje met een AMOLED scherm. Welke markt  dan welk toestel krijgt blijkt vaak pas zodra het toestel bijna in de winkels ligt.

Hoe het allemaal ook zij: de onthulling begin september – mogelijkde de vierde dus – komt langzaam dichterbij!

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee