Helft van alle smartphones in Nederland een Galaxy

Uit onderzoek van GfK is gebleken dat de helft van de Nederlandse smartphone-gebruikers een Samsung Galaxy in handen heeft. Volgens Samsung Nederland waren deze cijfers nog van voor de lancering van de S4, waardoor het actuele marktaandeel zelfs nog hoger komt te liggen.

Samsung501-300x205 Helft van alle smartphones in Nederland een Galaxy

Reden van dit indrukwekkende marktaandeel is de bezetting van Samsung. Voor elk budget is er wel een smartphone met Galaxy in de naam te vinden. In het straatbeeld zal men niet alleen de nieuwste Galaxy-toestellen aantreffen. Ook de oudere Galaxy S2 en de Galaxy Ace kan men nog veelvuldig spotten. Samsung Nederland weet het zelf het beste te vertellen: “We hebben de smartphonemarkt gedemocratiseerd en willen dat iedereen ervaring kan opdoen met een smartphone.”

Op de tabletmarkt is er nog iets te winnen. GfK meldt dat Samsung daar een marktaandeel van 30% heeft. Samsung Nederland meldt dat het volgend jaar zeker rond de 40% zal liggen. Dit door de lagere instapprijzen van oudere modellen en de huidige trend van consumenten die een tablet boven een laptop prefereren.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee