Geëxplodeerde Samsung Galaxy S3 was voorzien van onofficiële batterij

Het doet altijd veel stof opwaaien, als een populaire smartphone gevaarlijke eigenschappen lijkt te hebben. Of het nu een in een magnetron ontploffende Galaxy S3 is, of een electrocuterende iPhone: de pers zit er altijd bovenop. Zo ook met het geval van Zwitserse, wiens Samsung Galaxy S3 in haar broekzak explodeerde, en fikse brandwonden veroorzaakte.

samsung-galaxy-s3-explosie-batterij1 Geëxplodeerde Samsung Galaxy S3 was voorzien van onofficiële batterij

Een vervelende zaak was het natuurlijk voor de 18 jarige, die de schrik van haar leven kreeg toen haar telefoon in haar zak – tegen haar dijbeen – uit elkaar spatte. En zeker een gevaar waar je als gebruiker niet aan blootgesteld wilt worden.

Uit onderzoek naar de oorzaak van het voorval is inmiddels gebleken dat de batterij van het toestel niet van een type was dat door Samsung bij het toestel geleverd wordt, of door het bedrijf goedgekeurd is om in de Galaxy S3 gebruikt te worden.

Wie een beetje zoekt op internet vindt allerhande goedkope accu’s voor smartphones. Sommige types hebben zelfs een grotere capaciteit dan de originele batterij – zonder groter te zijn. Toch is het niet voor niets dat Samsung waarschuwt voor het gebruikt van dit soort onofficiële batterijen. Ze zijn vaak niet goed getest, en brengen daardoor met name op het gebied van veiligheid risico’s met zich mee.

Voor de Zwitserse in kwestie blijft het natuurlijk een uitermate nare zaak – dat staat buiten kijf.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee