Galaxy S4 Zoom – Telefoon of Camera?

Sommigen noemen hem al ‘het lelijke eendje’ van de Galaxy familie. Of je nou iets hebt met de S4 Zoom of juist helemaal niets, feit blijft dat het toestel een apart geval is, en voor aparte gevallen wijden wij maar al te graag een deel van de website.

Zoals je waarschijnlijk al hebt kunnen beredeneren is de Galaxy S4 Zoom een van de S4 varianten die Samsung deze zomer heeft uitgebracht. De S4 Zoom lijkt van de voorkant verdacht veel op de S4 Mini (simpelweg een kleinere variant van de Galaxy S4), maar daar houdt het dan ook op. Draai het toestel een kwart slag en je ziet een flinke body met een grote cameralens aan de achterkant.

S4_Zoom_3 Galaxy S4 Zoom - Telefoon of Camera?

De focus van de S4 Zoom ligt natuurlijk op het maken van foto’s. De 24 mm wide-angle lens heeft 16 megapixels, 10x optische zoom en wordt aangedreven door Android 4.2.2. De kenners onder ons krijgen natuurlijk meteen flashbacks naar de Galaxy Camera, en dat is ook helemaal terecht. Je zou de S4 Zoom kunnen zien als een hybride tussen een Galaxy S4 en een Galaxy Camera.

De S4 Zoom heeft natuurlijk een xenon flitser met LED verlichting voor het filmen (in full HD 30 fps en 720p 60 fps). Verder zit er een dedicated camera button aan de bovenkant van het toestel waarmee je direct foto’s kunt maken. Onder de motorkap zien we een degelijke 1,5 GHz dual-core processors (cortex A9), 1,5 GB RAM en 8 GB (uitbreidbaar) intern geheugen.

Het telefoon aspect van de S4 Zoom is vrijwel gelijk aan dat van de S4 Mini. Je kan alle apps uit de Google Play Store downloaden, video’s en muziek afspelen, internetten en natuurlijk ook bellen. Het camera gedeelte is wat uitgebreider dan bij een gewone smartphone. Je bent vrij om zo’n beetje alle belangrijke aspecten van de camera aan te passen zoals de ISO, sluitertijd en diafragma. Voor de fanatieke amateurfotografen onder ons, het toestel is helaas niet te vergelijken met een DSLR camera. De lens is niet te vervangen en opties als de witbalans en kleurtemperaturen zijn beperkt.

S4_Zoom_2 Galaxy S4 Zoom - Telefoon of Camera?

Desalniettemin is de S4 Zoom een high-end smartphone met een prima digitale camera aan de achterkant. Ideaal voor mensen die er vaak op uit gaan en veel foto’s willen maken. Speelt de S4 Zoom ook daadwerkelijk mee in de smartphone race? Nee, het is uiteindelijk meer een camera dan een daadwerkelijke smartphone die je naar het werk mee zou nemen.

Wil je meer weten / lezen / zien over de S4 Zoom? Op dit gedeelte van de website zullen regelmatig updates komen over de S4 Zoom, samen met foto en video samples. Hieronder alvast een kort review van GSM Arena van de Galaxy S4 Zoom:

Galaxy deal tips

Praat mee