Galaxy S4 Active – De S4 voor de klunzen onder ons

Geloof het of niet, maar naast de originele S4, S4 Mini en S4 Zoom heeft Samsung nog een lid aan de S4 familie toegevoegd, namelijk de Galaxy S4 Active. De Active is een stof- en waterafstotende variant van de originele Galaxy S4 en is bedoeld voor de ‘actieve’ gebruiker die vindt dat zijn/haar telefoon tegen een stootje moet kunnen.

S4_active_views Galaxy S4 Active - De S4 voor de klunzen onder ons

Pocketnow heeft een korte maar duidelijke video review gemaakt over de Galaxy S4 Active. Hieronder zien we in het kort alle belangrijke details omtrent het toestel en de voornaamste verschillen tussen de S4 Active en de originele S4:

Zoals je al hebt gemerkt zit het grootste verschil in het uiterlijk van de S4 Active. De randen van het toestel zijn dikker, aan de onderkant vinden we drie fysieke knoppen in plaats van touch buttons en natuurlijk is het hele toestel bewerkt met een stof- en waterafstotende laag. Hierdoor kan de Active maar liefst een half uur onder water blijven functioneren tot 1 meter diepte. Je kunt (voorlopig) kiezen uit drie verschillende (mooie!) kleuren: blauw, oranje/rood en donkergrijs.

S4_active_colors1 Galaxy S4 Active - De S4 voor de klunzen onder ons

Hoewel dit een van de unieke kenmerken is van de S4 Active zijn er natuurlijk wat kanttekeningen te plaatsen. Zo wordt het touch-screen uitgeschakeld zodra deze nat wordt, dus je kan het toestel (bijna) niet onder water gebruiken. De camera functie is hier weer een uitzondering op. In de opties van de S4 Active camera heb je een speciaal water-filter waarmee je onderwater foto’s beter tot hun recht komen. Omdat het beeldscherm niet werkt als het nat is worden foto’s onder water gemaakt door de volumeknoppen tijdelijk om te toveren tot dedicated foto buttons.

Onder de motorkap doet de S4 Active het uitstekend als we hem met de originele S4 vergelijken. Niet alleen heeft de Active een 1,9 GHz Snapdragon 600 processor, maar ook 2 GB RAM en 16 GB uitbreidbaar geheugen. Het beeldscherm is maar liefst 5-inch groot en heeft een full HD (1920 x 1080 pixels) resolutie. De camera is eigenlijk het enige stukje hardware waar fors op is bezuinigd, want de S4 Active moet het namelijk doen met een 8 megapixel sensor terwijl de S4 een 13 megapixel camera heeft. Desalniettemin maakt de S4 Active prima foto’s mits er ruim voldoende licht aanwezig is. Net als de originele S4 draait de S4 Active op Android 4.2.2. met een de TouchWiz interface van Samsung. Functies als S Health, S Vocie en Air-gesture zijn ook allemaal aanwezig.

s4_active_water Galaxy S4 Active - De S4 voor de klunzen onder ons

Wat belangrijk is om te weten is dat de S4 Active niet per se een ‘stevige’ or robuuste telefoon is. Technisch gezien is hij alleen maar stof- en waterafstotend met een iets dikkere rand dan de originele S4. Het is dus niet verstandig om met het toestel om te gaan alsof hij onverwoestbaar is, want dat is hij dus niet. Net als (vrijwel) elke andere smartphone is de kans dat hij kapot gaat na een val op steen of beton redelijk groot.

Meer informatie, samples en reviews over de S4 Active kun je in de komende weken op dit gedeelte van de website vinden.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. amanda zegt

    zijn er ook goeie bechermhoesjes voor deze makkelijk verkrijgbaar? ik heb een s3 , waar mijn scherm van kapot is, zo dun!! en twijfel of ik wel een nieuwe s4 wil, maar deze lijkt me ook wel wat maar als ik er een aanschaf ga ik echt het scherm beschermen.

Praat mee