Australische provider ‘bevestigt’ Android 4.3 update 4G versie Samsung Galaxy Note 2

Nog maar een paar dagen geleden dook het gerucht op dat Samsung mogelijk de Android 4.2.2 update voor zowel de Galaxy Note 2 als de Galaxy S3 zou skippen, om beide toestellen op vrij korte termijn direct naar Android 4.3 te updaten. Informatie van de Australische provider Telstra lijkt dit nu te bevestigen – in ieder geval voor de Galaxy Note 2 4G.

samsung-galaxy-s3-galaxy-note-2-telstra-android-4-3-update Australische provider 'bevestigt' Android 4.3 update 4G versie Samsung Galaxy Note 2

Op een informatiepagina van Telstra met daarop de verwachte updates voor verschillende smartphones is te lezen dat Samsung ervoor heeft gekozen om Android 4.2.2 níet naar de 4G variant van de Galaxy Note 2 te brengen.

Op het eerste gezicht lijkt dit het eerdere nieuws te ondersteunene. Echter, helemaal duidelijk is het nog allemaal niet. Inderdaad, Telstra heeft het specifiek over de 4G versie van de Galaxy Note 2 – de GT-N7105. De meeste Note 2’s die in ons land verkocht zijn, zijn echter de 3G variant, met productcode GT-N7100.

Natuurlijk hebben beide toestellen nagenoeg dezelfde hardware, en lijkt niet per definitie logisch verschillende Android updates naar deze toestelvarianten te brengen.

Aan de andere kant lijkt de Android 4.2.2 update voor de Galaxy S3 nagenoeg klaar voor gebruik, en ook de Galaxy S3 en de Note 2 hebben – op de S Pen en de daarbij behorende apps na – veel met elkaar gemeen.

Al met al blijft het dus even afwachten wanneer welke update voor welk toestel precies zal worden aangeboden.

Overigens is er wel degelijk iets voor te zeggen om sneller de sprong naar Android 4.3 te maken. Het verschil tussen 4.1 en 4.2.2 is niet zo groot, terwijl de sprong naar Android 4.3 een stuk significanter lijkt.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee