Samsung Galaxy S4 krijgt belangrijke update

samsung-galaxy-s4-apps2sd-update Samsung Galaxy S4 krijgt belangrijke update

Inmiddels is de Samsung Galaxy S4 zo’n anderhalve maand op de markt. Een eerste update kreeg het toestel enige weken geleden al, en nu staat de volgende alweer voor de deur.

Deze update – ruim 360 megabyte groot – brengt naast een aantal kleine uiterlijke veranderingen, de belangrijke mogelijkheid om apps op de SD geheugenkaart op te slaan. Sinds enige tijd was deze optie op smartphones met versie 4.1 van het Android besturingssysteem uitgeschakeld, maar Samsung heeft nu speciaal voor de Galaxy S4 ervoor gekozen de functie weer te activeren.

Dit gebeurt voornamelijk naar aanleiding van kritiek die de Zuid-Koreaanse fabrikant kreeg nadat bekend werd dat bijna de helft van de opslagcapaciteit van de Galaxy S4 in beslag wordt genomen door de eigen TouchWiz Nature UX interface en andere applicaties.

Verder lijkt de update de camera van de S4 te voorzien van de mogelijkheid om full HD video op te nemen in de HDR – High Dynamic Range – modus. Tot nu toe konden wel HDR foto’s gemaakt worden, maar een HDR video was nog niet geïmplementeerd.

Wanneer de update in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. Op dit moment is Duitsland het enige land waar de nieuwe software beschikbaar is. De verwachting is, dat Nederland binnen enkele weken zal volgen.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee