Geinig: de thermometer in je Samsung Galaxy Note (2)

Smartphones zitten tegenwoordig boordevol sensoren: een gyroscoop, een lichtsensor, een barometer, en tegenwoordig zelfs een thermometer. Zo ook de Samsung Galaxy Note 2, evenals de eerste Note.

samsung-galaxy-note-2-thermometer Geinig: de thermometer in je Samsung Galaxy Note (2)

Uhm, wacht eens even… was het niet de Galaxy S4 die over een thermometer beschikt waarmee je direct kunt aflezen hoe warm het is op de plaats waar je nu bent? Inderdaad. Maar wist je dat ook de Galaxy Note 2 – evenals de eerste Note – over een thermometer beschikt, ook al is het een wat andere dan die in de Galaxy S4?

Om de processor en een aantal stukjes interne hardware te kunnen monitoren, zijn beide Galaxy Note smartphones wel degelijk uitgerust met een sensor om temperatuur te meten. Het enige wat je moet doen is een manier vinden om deze interne metingen te vertalen naar een omgevingstemperatuur.

samsung-galaxy-note-2-thermometer-weathersignal-app Geinig: de thermometer in je Samsung Galaxy Note (2)

Dát is precies wat de app WeatherSignal wil doen: middels een algoritme de omgevingstemperatuur afleiden uit de interne temperatuur van – o.a. – de Note 2, of de eerste Note. WeatherSignal gaat daarnaast nog veel verder, en maakt van jouw smartphone een compleet draagbaar weerstation, waarvan de data – als je dit wilt natuurlijk – verzameld kan worden. Hierdoor is het op papier mogelijk om een veel gedetailleerder weeroverzicht samen te stellen dan nu gangbaar is met andere weer apps.

Op dit moment bevindt WeatherSignal nog in de ontwikkelingsfase – ontzettend functioneel is de app dus nog niet. Maar de potentie is aanwezig, zoals ook New Scientist al wist te melden. Wij vinden met name het idee tof dat het op termijn mogelijk is om een functionaliteit – een thermometer – aan een toestel als de Note (2) toe te voegen die in feite nog nooit aanwezig was, en middels normale updates ook nooit beschikbaar zal zijn.

Hoe precies de metingen op termijn zullen blijken te zijn, moet nog blijken, zoals ook Samuel Johnston – woordvoerder van de ontwikkelaar van WeatherSignal – aangeeft in New Scientist:

“For each user this temperature measurement will be a bit approximate, but we’ve discovered that there is a very strong correlation between battery and ambient temperature when spread over a crowd of users.” (New Scientist)

Toch zijn we erg benieuwd hoe gaat het allemaal werkt als de algoritmes beter worden, en er genoeg data verzameld is…

WeatherSignal vind je in de Play Store HIER.

(via New Scientist)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Oscar zegt

    Heb net de app geïnstalleerd. Is echt een geinige en handige app!
    Ga hem vaak gebruiken want weet nooit de temperatuur in huis of waar ik ben. Het meet altijd met gps en waar je bent, de buitentemperatuur dus.
    Echt een handige app!

Praat mee