Meer geruchten over de Samsung Galaxy Note 3: octacore GPU

Met nog zeker vier maanden te gaan tot de introductie van de Samsung Galaxy Note 3 draait het geruchtencircuit nú al op volle toeren. Vandaag duikt weer nieuwe informatie op over het toestel, dat naast de beruchte Exynos 5 Octa processor mogelijk een grafische processor krijgt met acht rekenkernen.

samsung-galaxy-note-3-octa-core-gpu Meer geruchten over de Samsung Galaxy Note 3: octacore GPU

De Galaxy Mega 5.8, wiens frame mogelijk als basis dient voor de Galaxy Note 3

Maar laten we bij het begin beginnen. Volgens een insider van de website Sammobile (wie anders?) zal de Galaxy Note 3 – conform eerdere geruchten – uitgerust zijn met een 5,99 inch full HD Super Amoled beeldscherm. Als basis voor het toestel dient mogelijk hetzelfde frame dat we al kennen van de onlangs onthulde Galaxy Mega 5.8 – maar dan dus met smallere randen langs het scherm om het grotere beeld te huisvesten.

De Mega 5.8 meet 162,6 bij 82,4 millimeter, en is 9 mm dun – de huidige Galaxy Note 2 meet 151,1 bij 80,5 millimeter. Met andere woorden: de Note 3 zou significant groter zijn dan de Note 2. Of dit klopt is dus nog maar de vraag. Als we kijken naar de ontwikkeling van de Galaxy S3 naar de S4, lijkt Samsung’s filosofie op het moment eerder eentje van optimalisering van de schermgrootte, terwijl het toestel zelf niet groeit in verhouding tot de voorgaande generatie.

Daarnaast wordt nog een keer bevestigd dat het kloppend hart van de Galaxy Note 3 inderdaad gevormd zal worden door Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor, met vier Cortex A15 rekenkernen voor de snelheid, en vier Cortex A7 kernen die energie besparen bij minder intensieve taken.

Op grafisch gebied bestaat de mogelijkheid dat Samsung ervoor zal kiezen de processor in de Note 3 uit te rusten met de Mali 450 grafische processor – opvolger van de Mali 400 die o.a. in de Note 2 te vinden is. De Mali 450 beschikt over maarliefst acht rekenkernen, die het full HD scherm dus moeten gaan aansturen.

In feite is nog veel te vroeg om te hopen op enige zekerheid omtrend de specificaties van de Galaxy Note 3. Vier maanden duren lang, en zoals we eerder al te weten kwamen zijn er nog minstens drie prototypes van het toestel in ontwikkeling. Samsung moet vermoedelijk nog definitieve keuzes maken, waardoor de uiteindelijke hardware van de Note 3 nog allesbehalve vast ligt.

(via Sammobile)

 

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. oscar zegt

  Hallo.

  Weet je wanneer de update komt voor de note 2 & de s3.
  Ik had gelezen dat die de meeste features van de s4 erbij zitten of is dat niet zo?
  Ik hoop dat die update er komt 😀

  • Arthur Dent zegt

   Een hoop features van de S4 schijnbaar… check hier: //www.galaxyclub.nl/android-4-2-update-voor-de-samsung-galaxy-note-2-mei-juni/

Praat mee