Géén flexibel Amoled scherm voor de Samsung Galaxy Note 3

Nog maar een paar weken geleden dook het gerucht op dat de Samsung Galaxy Note 3 mogelijk de eerste smartphone zou zijn die gebruik maakt van de nieuwe onbreekbare’ schermtechnologie van Samsung’s Youm display lijn. Uit interne documenten van Samsung en Korea Investment & Securities blijkt dat dit gerucht naar het rijk der fabelen verwezen kan worden.

samsung-galaxy-note-3-geen-flexibel-scherm Géén flexibel Amoled scherm voor de Samsung Galaxy Note 3

Geruchten over een smartphone met een flexibel, kunststof (en dus ‘onbreekbaar’ in vergelijking met glas) scherm deden eerder al de ronde in verband met de Samsung Galaxy S4 – en nu dus opnieuw rond de Galaxy Note 3. Maar uit de opgedoken documenten blijkt dat de productiecapaciteit van zulke schermen voorlopig nog lang niet toereikend is. Samsung zal eerst de capaciteit flink moeten uitbreiden, voordat een topmodel toestel voorzien kan worden van de nieuwe technologie.

Daarnaast lijken de documenten ook een einde te maken aan het oudere gerucht dat de Note 3 mogelijk met een LCD scherm op de markt zal gaan komen. De Koreanen willen hun toptelefoon voor de tweede helft van het jaar – lees: de Note 3 – níet uitrusten met een full HD LCD scherm, en breiden daarom de productielijn uit waarmee full HD Amoled schermen met een diagonaal van rond de zes inch (conform andere geruchten) geproduceerd kunnen worden.

Al met al komen we dus te weten dat de Galaxy Note 3 wel degelijk met een Super Amoled scherm komt, maar dat dit niet van het onbreekbare Youm type zal zijn.

(via Oled-Display.net)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee