Tip: automatische schermhelderheid op je Samsung Galaxy S3 zelf bijregelen

De helderheid van het beeldscherm van je Samsung Galaxy S3 kun je óf handmatig regelen, óf op automatisch zetten. Maar wist je dat je ook de automatische regeling nog handmatig naar eigen smaak kunt bijschaven?

samsung-galaxy-s3-automatische-helderheid-bijregelen Tip: automatische schermhelderheid op je Samsung Galaxy S3 zelf bijregelen

Ook als je de automatische helderheidsregeling hebt ingeschakeld op je Galaxy S3, blijft de schuifbalk actief. Je kunt hiermee dus een soort ‘persoonlijke afwijking instellen – tenslotte vind niet iedereen dezelfde schermhelderheid prettig. Het toestel zal dan de helderheid nog steeds vanzelf instellen aan de hand van de hoeveelheid licht op de plaats waar je je bevindt – maar dan juist een beetje helderder, of juist minder helder, afhankelijk van wat je handmatig hebt ingesteld met de schuifbalk.

Al met al is dit een feature waar je makkelijk overheen kijkt, maar die de automatische schermhelderheid van de Galaxy S3 nét even wat prettiger kan maken.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Jacco zegt

  Ik dacht al, hoe kan het zijn dat wanneer hij op automatisch staat je het toch nog kan regelen. Ik kwam er toen achter dat dit een soort “fine tuning” was van de automatische regeling. Mooi extratje.

 2. bruce zegt

  Het rare is dat ik die schuifbalk had in mijn meldingen sherm.. en nu is die schuifbalk ineens verdwenen..
  Heb hem op automatisch wijzigen gezet en die balk is verdwenen in me meldingen scherm (waar je wifi en gps en dergelijke staat)….

  Kan iemand me helpen? Wil graag die balk terughebben..

  • Arthur Dent zegt

   Kijk bij Menu -> Instellingen -> Display -> Meldingenvenster. Daar kun je bij ‘Helderheid aanassen’ dat balkje aan of uit zetten…

   • Chanell zegt

    Mijn schuifbalk is ook ineens verdwenen.
    Heb de tip van Arthur Dent geprobeerd maar helaas nog geen schuifbalk.
    Iemand nog andere tips??

 3. GS4 zegt

  Ik heb hetzelfde probleem. Volgens mij komt het door een app. Ik heb verschillende geprobeerd maar krijg de schuifbalk niet terug.

  Kan iemand mij helpen ?

 4. tommy zegt

  Bij mij is hij aangevinkt onder instellingen maar nog steeds geen helderheidsbalk. Ik weet dat je de helderheid kunt instellen via internetinstellingen maar het blijft irritant dat ie uit het meldingenvenster is verdwenen.

  Het lijkt op een bug.

  Heeft iemand een oplossing?

 5. Karin Pors zegt

  Is er iemand al achtergekomen hoe je die helderheidsbalk weer terugkrijg? Bij mij is ie ook ineens verdwenen. Alles gecontroleerd en aangevinkt wat nodig is en ook mn batterij is vol.

 6. zegt

  ik heb het al opgelost je moet in de
  playstore een app downloaden genaamd night mode, vervolgens open je de app en drukt op start daarna weer op stop en je hebt je je eigen helderheidsbalk je weer bij 4g WiFi spaarstand etc. staan. hopelijk helpt dit

 7. ikkuh zegt

  Beste mensen. Ik had ook hetzelfde probleem als jullie. Nu had ik als laatste hoop de night mode app die hierboven is vermeld.
  Nou ikkuh ben weer helemaal happy. Werkt als een trein. Echt een aanrader!!. Thx allemaal en geniet vd feestdagen!

  • Brian zegt

   Als je je scherm met 2 vingers naar beneden trekt dan kan je op het pennetje drukken en je helderheids balk weer aanzetten,

   #beterlaatdannooit# 😉

Praat mee