Tip: automatische helderheid handmatig aanpassen op de Samsung Galaxy Note 2

De meeste mensen denken dat de helderheid van het scherm van hun Samsung Galaxy Note (2) op twee manieren te regelen is: handmatig of automatisch. Waar je makkelijk overheen kijkt is dat ook de automatische regeling handmatig bij te schaven is.

samsung-galaxy-note-2-automatische-helderheid Tip: automatische helderheid handmatig aanpassen op de Samsung Galaxy Note 2

Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben verschillende mensen verschillende voorkeuren. En het probleem met de automatische helderheidsregeling is al gauw dat deze weliswaar de helderheid van je scherm aanpast aan de omstandigheden, maar dit toch niet helemaal doet zoals je dat het liefst hebt. Gelukkig is het ook met de automatische regeling ingeschakeld – aangevinkt, zie hierboven – mogelijk om deze bij te schaven. De schuifregelaar blijft namelijk – in beperkte mate – actief. Zo geef je de automatische regeling een persoonlijke aanpassing mee.

Wie de automatische regeling normaal te helder vindt, kan ‘m dus zo tóch gebruiken, maar handmatig een tikje terugschroeven. Of juist omgekeerd. Hoedanook, het is een mogelijkheid die de moeite van het niet-over-het-hoofd-zien waard is.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Maaike zegt

    Ookal heb ik de helderheid van mijn scherm (galaxy note 3) NIET op automatisch staan, toch flikkert het scherm van licht naar donker!
    Zie ik iets over het hoofd, waardoor ik m gewoon op dezelfde helderheid kan houden? Zó irritant dit…

Praat mee