Samsung Galaxy Note 3 komt mogelijk met onbreekbaar kunststof scherm

Het duurt nog even tot de Samsung Galaxy Note 3 onthuld zal worden – in ieder geval tot september. Toch volgen de geruchten over het toestel elkaar in rap tempo op. Na een gerucht over een mogelijke ‘designswitch’ naar een metalen behuizing, duikt vandaag het nieuws op dat de Galaxy Note 3 mogelijk als eerste smartphone voorzien zou kunnen zijn van een onbreekbaar beeldscherm.

samsung-galaxy-note-3-onbreekbaar-scherm Samsung Galaxy Note 3 komt mogelijk met onbreekbaar kunststof scherm

Samsung werkt al geruime tijd aan haar flexibele Amoled technologie, genaamd Youm. Een ‘spinoff’ toepassing hiervan is een normaal, vlak scherm dat niet uit glas maar uit kunststof vervaardigd is. Het grote voordeel hiervan: geen risico meer op een barst in het scherm van je smartphone.

Lang leek het erop dat de Galaxy S4 het eerste toestel zou zijn dat met een dergelijk scherm zou worden gelanceerd. Dit gerucht is inmiddels ingehaald door de realiteit – maar mogelijk zal Samsung de technologie dus hebben bewaard voor de Galaxy Note 3.

Naast het feit dat een kunststof scherm veel minder breekbaar is dan een traditioneel, glazen display, is het ook een stuk dunner. Deze besparing kan óf leiden tot een dunner toestel, óf een toestel met – bijvoorbeeld – een grotere batterij. Wat ons betreft zijn beide opties interessant.

Overigens is dit kunststof schermtype, wel degelijk van het Oled type (‘UBP Oled’), in welk geval de Galaxy Note 3 dus gewoon met een Super Amoled scherm op de markt zal komen. Dit, in tegenstelling tot eerdere berichten dat het toestel mogelijk voorzien zal zijn van een LCD display.

Hoewel onze Galaxy Note 2 een fantastische smartphone is, raken we langzaam toch wel erg benieuwd naar de opvolger. Echter, voorlopig moeten we minstens vier maanden wachten op de Note 3. Toch begint het erop te lijken dat het toestel over een aantal uniek features – metalen body, onbreekbaar scherm – zal gaan beschikken die we zelfs in de Galaxy S4 niet tegenkomen.

(via Oled Association)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. H de Roeck zegt

    Heb een test van de Galaxy S4 gezien waar ze met van alles het op het scherm gingen, er was geen kras te zien op het Gorilla Glass 3.
    Hoe zou dit met een kunststof scherm zijn , is die ook kras bestendig ??
    Ik betwijfel het.

Praat mee