Is dit de Samsung Galaxy Note 3? (update: fake!)

Update: Het toestel dat hieronder afgebeeld staat – links van de Galaxy Note 2 – en volgens de bron ervan een prototype van de Galaxy Note 3 zou zijn, is in werkelijkheid een Zopo ZP950. De Zopo is een goedkope Chinese phablet, die je totaal niet hoeft te verwarren met Samsung’s Galaxy Note serie.

Overigens schijnt Samsung momenteel drie verschillende prototypes van de Note 3 aan het testen te zijn: eentje die sterk op de Galaxy S4 lijkt, eentje met een compleet nieuw design, en eentje met een flexibel display. Welke van de drie het gaat worden, is nog niet besloten.

(via Sammobile)

Oorspronkelijke bericht:

De Samsung Galaxy S4 heeft de startblokken amper verlaten en daar is al de eerste foto van wat – volgens de bron – de Samsung Galaxy Note 3 zoukunnen zijn. Het toestel is uitgerust met een 5,99 inch Full HD Super Amoled beeldscherm en maarliefst 3 GB RAM geheugen.

samsung-galaxy-note-3-foto Is dit de Samsung Galaxy Note 3? (update: fake!)

Rechts de vertrouwde Galaxy Note 2, links de vermeende Galaxy Note 3

Eerlijk gezegd lijkt het ons nogal sterk dat het grote toestel op de foto inderdaad de Galaxy Note 3 is. Zoals de Galaxy S4 laat zien is Samsung’s huidige trend om een nieuwe generatie van een topmodel smartphone wél van een groter scherm te voorzien, maar zónder dat het toestel ten opzichte van de voorganger groter wordt. De randen langs het scherm van de Galaxy S4 zijn dun – veel dunner dan de randen van het toestel op de bovenstaande foto. Al met al ziet dit er niet uit als een volgende generatie Galaxy Note.

Overigens wordt er bij de bovenstaande foto ook nog vermeld dat het toestel inderdaad is uitgerust met Samsung’s veelbesproken Exynos 5 Octa processor. Maar dat gerucht is al oud, en zegt dus ook al niets over de legitimiteit van de getoonde foto.

Of we dan het gerucht dat er 3 GB RAM geheugen in de Note 3 te vinden zal zijn wel serieus moeten nemen is dus ook maar de vraag. Het gaat nog ruim vier maanden duren voordat Samsung de Galaxy Note 3 zal onthullen op de IFA beurs in Berlijn. Tot die tijd zullen we steeds vaker geruchten te horen krijgen over het toestel – het ene nog wilder dan het andere. Maar op een echte foto moeten we waarschijnlijk nog lang wachten. Samsung’s nieuwe toestellen lekken hooguit een paar dagen voor de officiële onthulling uit – maar zeker niet maanden ervoor.

(via GSMArena)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee