Nieuwe features die later dit jaar naar de Samsung Galaxy S3 komen

Wie het smartphone nieuws een beetje volgt, weet natuurlijk dat we volgende week de onthulling van de Samsung Galaxy S4 gaan zien – de troonopvolger van de ontzettend succesvolle Galaxy S3. Maar dit wil allerminst zeggen dat de Galaxy S3 klaar is met ontwikkelen. Net zoals de update naar Android 4.1.2 een flink aantal nieuwe features naar het toestel bracht, zal ook de update naar Android 4.2 later dit jaar weer nieuwe mogelijkheden meebrengen.

samsung-galaxy-s4-screenshots-smart-scroll-smart-pause Nieuwe features die later dit jaar naar de Samsung Galaxy S3 komen

Het nieuws vandaag was eigenlijk dat er screenshots opgedoken waren die afkomstig zijn van de Galaxy S3. Pas later bleek dat dit niet het geval was – het gaat om screenshots die oorspronkelijk gemaakt zijn op een Galaxy S3 die draait op een testversie van de Android 4.2 firmware. Uit deze screenshots blijkt onder meer dat de nieuwe software features bevat met de namen Smart Scroll en Smart Pause.

Evenals Smart Stay en Smart Rotation zorgen Smart Scroll en Smart Pause ervoor dat het toestel zich aanpast aan hoe je naar het scherm kijkt – of juist niet. Smart Scroll lijkt ervoor te zorgen dat een tekst mee scrollt met de blik van de lezer, zodat je niet meer handmatig telkens de tekst omhoog hoeft te ‘vegen’. Smart Pause lijkt een functie te zijn die video’s automatisch pauzeert zodra je van het scherm wegkijkt.

Het gaat nog wel even duren voordat we de update naar Android 4.2 met de bijbehorende nieuwe features als update op de Galaxy S3 zien verschijnen. Maar het lijkt erop dat Samsung voorlopig nog lang niet klaar is met de S3. En dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die er een heeft, of die er nu eentje wil aanschaffen.

samsung-galaxy-s3-android-4-2-firmware-smart-scroll-smart-pause-576x1024 Nieuwe features die later dit jaar naar de Samsung Galaxy S3 komen

(via Sammobile)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee