‘Samsung Galaxy Note 3 mogelijk met LCD scherm in plaats van Amoled’

Je moet wel onder een steen wonen als je niets meekrijgt van de op handen zijnde lancering van Samsung’s Galaxy S4 (of je gewoon echt niet zo interesseren voor smartphones – wat verder natuurlijk prima is). Maar volgens insiders is Samsung intern al lang bezig met de Galaxy Note 3, die mogelijk het befaamde Amoled scherm zal verruilen voor een LCD display.

wpid-sam810llogoscreen 'Samsung Galaxy Note 3 mogelijk met LCD scherm in plaats van Amoled'

Volgens de vandaag opgedoken geruchten zou een LCD scherm betere resultaten op kunnen leveren m.b.t. de responsiviteit van de S Pen stylus.

In onze ervaring reageert de Galaxy Note 10.1 met LCD scherm niet beter of sneller dan de Note 2 met zijn Amoled scherm – maar we kunnen natuurlijk niet in Samsung’s keuken met bijbehorende plannen kijken.

De Note 3 wordt waarschijnlijk de eerste in de Galaxy Note serie die een 1080p full HD resolutie zal bieden, op een scherm met een diagonaal van – vermoedelijk – 5,9 inch.

Overigens is de lancering van de Galaxy S4 die overmorgen in New York plaatsvindt wel degelijk interessant voor Note liefhebbers. De verwachting is dat de S4 de blauwdruk zal vormen waarop de Note 3 gebaseerd zal worden. Dit was tenslotte ook het geval bij de S2 en de eerste Galaxy Note, en bij de S3 en de Note 2.

Rest ons de vraag of het stiekem niet jammer zou zijn als Samsung ervoor zou kiezen om geen Amoled scherm te gebruiken voor de volgende Note smartphone. Amoled schermen bieden natuurlijk een erg mooi beeld dankzij het fantastische contrast. Aan de andere kant biedt een goed LCD een natuurlijker kleurweergave – iets dat voor de creatieve Note gebruikers best wel een praktisch voordeel zou kunnen zijn.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee