Samsung Galaxy Note 3 komt inderdaad met 5,9 inch scherm

Een paar weken geleden was het nog een vaag gerucht – nu lijkt het gepromoveerd te zijn tot een zekerheid: de Samsung Galaxy Note 3 krijgt een 5,9 inch beeldscherm. Dat is tenminste wat de Korea Times meldt op basis van uitspraken van de baas van een leverancier van Samsung.

samsung-galaxy-note-3-scherm-5-9-inch-even-groot Samsung Galaxy Note 3 komt inderdaad met 5,9 inch scherm

Het past net: een 5,9 inch scherm (groen kader) in de body van de Note 2, dat nu een 5,5 inch scherm huisvest (rood kader).

Dat het scherm van de Galaxy Note 3 wéér een stapje groter wordt laat zich natuurlijk wel een beetje raden. Met de recent onthulde Galaxy S4 laat Samsung zien hoe smal de randen rond het scherm van een smartphone – de bezel – gemaakt kunnen worden. De Galaxy S4 is een fractie kleiner dan de voorganger, de S3, maar heeft tóch een groter scherm gekregen.

Tel daarbij op dat de Russische insider Eldar Murtazin een tijdje geleden al liet weten dat de Note 3 dunner en lichter zal zijn dan de Note 2, en het scherm juist groter, en in feite weten we dan voldoende.

samsung-galaxy-note-3-murtazin-tweet Samsung Galaxy Note 3 komt inderdaad met 5,9 inch scherm

Overigens zal de Note 3 net als de Galaxy S4 uitgerust zijn met een full HD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Er bestaat op dit moment twijfel of het dan zal gaan om een Super Amoled scherm, of – voor het eerst in het bestaan van de Note smartphone serie – een LCD display.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

      • Arthur Dent zegt

        Kwestie van smaak 🙂 LCD = natuurlijker weergave, maar veel minder contrast (zwart = grijs op LCD)… Amoled = wat fellere kleurweergave, maar met een fantastisch contrast (zwart = zwart op Amoled). En Samsung’s Amoled schermen worden steeds beter, waardoor de weergave lang niet meer zo onnatuurlijk is als de oudere generatie Amoled schermen…

Praat mee