‘Samsung Galaxy Note 3 komt met 5,9 inch display’

Gek eigenlijk: de Samsung Galaxy Note 2 is pas een paar maanden op de markt, maar dit is al het zoveelste gerucht over de Galaxy Note 3 – die toch echt pas ná de zomer op de markt zal gaan verschijnen. Maargoed, het is natuurlijk altijd aardig een beeld te hebben van wat de toekomst brengt. Met andere woorden: mogelijk zal de Galaxy Note 3 over een beeldscherm beschikken met een schermdiagonaal van maarliefst 5,9 inch.

samsung-galaxy-note-3-scherm-5-9-inch 'Samsung Galaxy Note 3 komt met 5,9 inch display'

De huidige Note 2 moet het doen met ‘maar’ 5,55 inch, dus als dit gerucht klopt, zal de Note 3 mogelijk nog een stukje groter worden – of de randen rond het scherm significant dunner. Ook is de kans groot dat het scherm in de Note 3 van het Super Amoled type zal zijn, met een 1080p full HD resolutie wel te verstaan. Dit, in tegenstelling tot de Galaxy S4 die binnenkort onthuld gaat worden, waarvan de kans groot lijkt dat deze voorzien is van een LCD scherm.

En als we het toch over de Galaxy S4 hebben: van dit toestel is het nog maar de vraag of hij draait op Samsung’s nieuwe Exynos 5 Octa processor – je weet wel, die met maarliefst acht rekenkernen. Maar voor de Note 3 lijkt het gebruik van deze monsterprocessor al zo goed als zeker.

Overigens is het niet de eerste keer dat er nieuws over de grootte van het scherm van de Galaxy Note 3 opduikt. Enige tijd geleden viel er zelfs te lezen dat het toestel mogelijk een 6,3 inch scherm zou gaan krijgen. Maar eerlijk is eerlijk: 5,9 inch lijkt ons een stuk realistischer, zeker nu ook de Galaxy Note 8.0 is aangekondigd. De kans is groot dat Samsung wel degelijk een duidelijke grens wil laten bestaan tussen haar Galaxy Note smartphones en, de tablets in dezelfde serie.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee