Update vooruitzichten eerste Galaxy Note en Galaxy Note 2

De laatste weken vingen we al wat geruchten op over mogelijke nieuwe features die in de toekomst naar de Samsung Galaxy Note 2 zullen gaan komen. De Note 2 draait momenteel nog op Android 4.1.2, maar een update naar Android 4.2.2 zal later dit jaar ongetwijfeld naar het toestel komen. Maar dát is, zogezegd, pas het begin.

samsung-galaxy-s2-android-4-2-2-update Update vooruitzichten eerste Galaxy Note en Galaxy Note 2

Nieuwe geruchten lijken erop te wijzen dat een update naar Android 5.0 ook nog voor de Galaxy Note 2 gepland is. Op zich is dit natuurlijk niet zó verrassend – de Note 2 is tenslotte pas een paar maanden op de markt.

Wat wél (misschien) een beetje als een verrassing komt, is het feit dat de eerste Galaxy Note – die onlangs nog de langverwachte update naar Android 4.1.2 Jellybean kreeg – op de nominatie staat voor een update naar Android 4.2.2.

De recente Android 4.1.2 update bracht al het een en ander aan nieuwe features naar het toestel, en als we kijken welke features Samsung allemaal in haar Android 4.2.2 firmwares stopt – zie bijvoorbeeld DIT gerucht, of werp een zijdelingse blik op sommige functies van de nieuwe Galaxy S4 – dan zou het zomaar kunnen zijn dat ook de eerste Note nog lang niet ‘uitontwikkeld’ is.

Voor de volledigheid is het nodig om te vermelden dat het hier om geruchten gaat. Er is nog niks officieel bekend gemaakt, en naar verluid moet Samsung zelf nog definitieve knopen doorhakken.

(via Sammobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Peter Bulthuis zegt

  Het mag allemaal wat traag verlopen, wat betreft updates bij Samsung. Maar ik ben het niet eens met vele andere Samsunggebruikers. Ik vind dat Samsung zeker wel goed zorgt voor zijn gebruikers. De nieuwste update van de eerste Note is prachtig en als er nog een nieuwe update met extra features komt, is het helemaal perfect. Ook al zou dat nog maanden op zich wachten. Een ander merk had zijn oude smartphones allang afgeschreven en er niets mee gedaan. Ik ben blijverrast dat Samsung haar oudere producten nog zo lang in ere houdt. Een ander had allang gezegd: koop maar het nieuwste model!

 2. Monique zegt

  Peter Bulthuis zegt: ‘Ik ben blij verrast dat Samsung haar oudere producten nog zo lang in ere houdt. Een ander had allang gezegd: koop maar het nieuwste model!’ Dat zegt heel erg veel over de tijd waarin we leven! Want hij heeft gelijk. Zo is het zo langzamerhand geworden: apparaten, hoe duur en goed ook, zijn mode-artikelen geworden. Ze worden over het algemeen niet meer geacht lang mee te gaan. De Samsung Galaxy Note kwam pas (!) ruim een jaar geleden op de markt. Ik ben de trotse en blije bezitter van een exemplaar sinds een jaar. Ik wéét dat de standaard tegenwoordig is, dat alles snel ‘veroudert’, maar ik stam uit een ander tijdperk en ik zou tóch geschokt en verontwaardigd zijn als mijn Samsung Galaxy Note nu al níet meer in aanmerking zou komen voor een update van de fabrikant. Ik ‘mag’ over een jaar (dan loopt mijn abonnement af) weer een nieuw toestel. Ik ben blij dat Samsung begrijpt, dat je met goede service trouwe klanten kweekt. Ik ben blij met m’n Galaxy Note, ik ben blij met de updates (traag? – heb ik niet echt gemerkt), en het moet wel heel gek lopen, wil ik volgend jaar niet kiezen voor de dan nieuwste versie van de Note.

 3. hans pannekeet zegt

  Hier de nieuwe update paar weken terug op mijn note 2 gezet , wifi zeer traag nu en accu 2 keer eerder leeg. Me vrouw heeft nog een note 1 en heeft qwa accu ook een groot probleem . 2 x per dag op de lader. Gek wordt ze ervan. Hoor hier meer klachten over , wat gaat samsung hier mee doen?

  • Erwin zegt

   Ja, bij mij is het ook zo.

   Om 07.30u van de lader met 100%
   Om 09.30u nog 60% over.

   Informatie van telefoon: nog maar 3u en 21 minuten te gaan met huidige batterij.

   Het is echt dramatisch na de update.

 4. Jan P zegt

  Hoop ook op een snelle update. Mijn Note 2 loopt nu veel vast, batterij loopt snel leeg, start uit zich zelf opnieuw op etc. Valt me erg tegen van een dergelijk toestel…

  Hopen dat een update deze problemen oplost!

 5. Rene de Kok zegt

  Allereerst..ben het helemaal met Monique eens.
  Ik ben ook zo..die mensen die nu al glijen op de S4..terwijl de meeste nog niet eens alles uit de S3 hebben gehaald. Meestal snobbie redenen om zo snel je huidige jonge goese smartphone alweer te veruilen voor de volgende.

  Ik heb de Note 2 en ben ontzettend onder de indruk nog steeds elke keer dat ik er mee werk.

  Ik gebruik deze dan ook echt helemaal. Werken en plezier,nee geen domme spekketjes,maar veel foto’s maken en bewerken.

  Geweldig toestel. Dat kan ik na 33 jaren mobielen wel zeggen. Voor mij het beste toestel momenteel.

  En ik heb de mazzel dat ik totaal geen vastlopers heb en mijn accu perfect is.

  Zolang deze blijft doen wat ie moet doen,voor mij geen andere. Ik laat mij niet gek maken met “high resolution screens” e.d.

  Of nu ineens het oog dat allemaal kan waarnemen terwijl dit scherm al superieur is.

  Geef maar lekker 700 € uit aande S4. Onzin na net de S3 niet eens zo lang op de markt te hebben.

  Ik ben helemaal teverden.

 6. sander zegt

  Fijn die nieuwe update van de Note. Maar heb echt 1 groot probleem. Het was zo simpel om een foto te bewerken. Je kon bv een gezicht uit een foto knippen en deze op een andere foto terug zetten. Ik zal wel niet goed gekeken hebben maar mij lukt het niet meer. zo jammer.
  wie heeft een oplossing

 7. Marijke zegt

  Ik heb een Note 1 en pas gisteren de update gekregen, daarvoor had ik 4.04.

  Sinds een paar weken (de tijd dat veel anderen hun update al kregen!) heb ik ook te maken met een batterij die snel leeg is en toegenomen problemen met de wifi, het lijkt wel of het signaal in stukjes en beetjes binnen komt (op de andere apparatuur zoals laptop geen problemen). Een programma als Tune In kan ik wel gebruiken (vanwege de buffer?), maar internetten, whatsappen e.d. via de wifi is inmiddels onmogelijk geworden. Een huisgenoot met een Alcatel op Android 4.1 heeft totaal geen problemen, ook de tablet (Asus Transformer 101) en de laptop werken gewoon normaal.

  Nogmaals: ik heb pas sinds gisteren een Android-update dus dat kan het niet zijn…!

 8. Pico.hq zegt

  Mijn Note-1 wordt geregeld erg heet en “loopt dan heel snel leeg”, mijn oplossing hiervoor is het uitschakelen van de swype-functie. Niet dat ik de hele dag zit te swypen overigens, af-en-toe ligt mijn Note-1 gewoon ergens te liggen en blijkt dat ding bij het oppakken ineens roodgloeiend. Sindsdien het omschakelen naar het Samsung-toetsenbord doe ik weer makkelijk meer dan 1 dag met 1 lading.
  Ik draai hier trouwens nog steeds Android 4.0.3 met een abonnement bij KPN. Bij Software-updates krijg ik steeds nul op rekest….

 9. Hilda zegt

  Goedemorgen,

  Mijn Note 1 heb ook nu een jaar. Inmiddels bij de Samsung afdeling van de Beijenkorf laten updaten.
  Nu na drie maanden loopt hij supersnel leeg. Wordt ook vaak heet bij gebruik.of opladen.
  Kan dat liggen aan het feit dat hij wel eens uit mijn handen glijdt en dan op de grond valt?

Praat mee