Android 4.1 update voor de Samsung Galaxy Note arriveert in Nederland

Een maand of zestien nadat de Samsung Galaxy Note voor het eerst in de winkels verscheen, krijgt het toestel vanaf vandaag de waarschijnlijk grootste software update tot nu toe.

samsung-galaxy-note-android-4-1-jellybean-update-nederland Android 4.1 update voor de Samsung Galaxy Note arriveert in Nederland

De update naar Android 4.1.2 Jellybean brengt een aantal volledige nieuwe features naar de eerste Galaxy Note, waaronder multiwindow, Smart Stay, Smart Rotation, een nieuwe Home scherm modus, en de snellere ‘Project Butter’ interface.

Tot nu toe is de update beschikbaar in Samsung’s Kies programma, maar we verwachten ‘m in de loop van de dag als OTA – Over The Air – update op de Note te zien verschijnen.

Let op: het gaat hier om een flink update, dus als je ‘m staks OTA installeert, zorg dan dat je het updatepakket binnenhaalt via WiFi verbinding. Wees je er verder van bewust dat deze update, zoals hierboven geschreven, vrij ingerijpend is. Je Note krijgt een flink geupdate interface – het is een beetje alsof je na de update een nieuw toestel hebt. Voor veel gebruikers is dit fantastisch, voor anderen is het even wennen.

(bron)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Kevin zegt

  Ik had hem maar toen ik hem deed heb ik iets verkeerd gedaan uitgedaan omdat ik niet door had dat hij hem update (blond) nu wil ik hem via instellingen weer proberen maar nu pak hij hem niet meer en zeg die geen update beschik daar wat moet ik nou doen ???

 2. hans zegt

  Kreeg van morgen de melding ; software update .
  Dus ik dacht, ik kijk thuis wel via wifi , tot mijn verbazing ;geen update beschikbaar.
  rare zaak

 3. Janneke Marijnen zegt

  Ik heb de update gekregen en ik wordt helemaal gek! Mijn geheugen is nu te vol. Bij de apps kan de de button om naar de SD kaart te verplaatsen niet selecteren en mijn email sync is ook uit…..waar ben ik aan begonnen!!! 🙁

 4. hans zegt

  Inmiddels Jelly Bean binnen en geinstalleerd , wel door Kies ,die zag de firm ware update wel weer meteen ,nadat het via OTA niet meer lukte .
  Een hele nieuwe Note !
  Maar moet wel de note weer opnieuw indelen qua apps enzo ,voor zover ik kan zien zijn de instellingen wel behouden gebleven

 5. Milko zegt

  Zat al die tijd nog op Gingerbread omdat ie door verkeerde landencode de update nooit vond.
  Net vorige week bij de phoneshop laten updaten naar ICS met goede landencode.
  Was er net aan gewend en nu Jelly Bean gekregen. Weer een soort van cultuurschok 😉
  Maar update was geen probleem. in 1 keer goed.
  Ziet er mooi uit.
  En hij lijkt wel een stuk zuiniger geworden in batterijgebruik.

 6. hans zegt

  het batterij gebruik lijkt me ook beter, en alles loopt wat smoother ,
  maar ik ga toch terug naar Apple bij mijn volgende tablet en phone ,
  Bij Samsung weet je nooit waar je aan toe bent of krijgt .

  • Siep zegt

   Ik heb hem ook geprobeerd te installeren via KIES, maar na 2 procent op de phone kapt ie ermee. En via OTA nog niet binnen te halen. Tenminste niet bij mij. Dat zal later op de dag gebeuren toen de update in Nederland uitkwam.
   Dus ja,

 7. michel zegt

  De nieuwe Kies 2.0 herkent mijn telefoon niet meer. En bij mijn zoon geprobeerd die nog de oude Kies heeft en nu staat er geen. update.

  Had wel eerst kunnen backuppen. Voor het binnenhalen harde reset uitgevoerd. Nu weer een telefoon die net als na de update ICS helemaal kaal is. Ben helemaal klaar met Samsung. Met de galaxy s2 waren er ook al problemen geweest.

  • hans zegt

   Op mijn eigen pc herkende Kies de Note ook niet meer .
   daarna heb ik Kies op een andere pc geinstalleerd en voila de update verliep probleemloos.

   • Siep zegt

    Mijn kies herkent hem wel, maar update gaat niet door. Hij download wel, maar als de telefoon in download modus gaat, dan is het na 2 % gebeurt

  • Raynaud zegt

   Ja. Je apps en data ben je kwijt. Dit kun je oplossen door titanium back up of dergelijke programma’s te gebruiken voor het flashen met odin.

   • hans zegt

    niet helemaal waar ; alle contacten ,sms geschiedenis en fotos en muziek blijven gewoon behouden ,evenals apps ,je moet wel je startschermen opnieuw indelen

 8. Arne zegt

  Ik moest ook even Kies op mijn laptop installeren om de update te kunnen voltooien. Mijn pc herkende mijn note niet, mijn laptop wel. Ik zit er nu een uurtje mee te spelen en vooralsnog ben ik erg blij mee.

 9. Raynaud zegt

  Heb erg lang gewacht op de officiële update van Samsung. Kon niet langer wachten en heb nu Sweet Rom V4.5 met custom kernel erop staan. Is hetzelfde als de officiële update van Samsung maar dan zonder bloatware. Werkt echt super, had dat veel eerder moeten doen.

 10. Gerhard zegt

  Is Samsung nog steeds aan het uitrollen? Ik heb nog enkele melding van OTA ontvangen, behalve: Geen update beschikbaar, als ik actief controleer op updates.
  En via Kies/hulpmiddelen/firmware upgraden en initialiseren krijg ik: Initialisatie niet ondersteund door GT-N7000
  Moet ik geduld hebben of afreizen naar een Samsung Servicepoint

 11. pascal zegt

  ik heb nog steeds geen update binnen voor mijn galaxy note 1… ik vraag me of het aan mijn toestel ligt, of dat de verspreiding gewoon te traag gaat. ik weet het niet…

 12. Gerben zegt

  Ik heb de update afgelopen vrijdag gedaan. Sindsdien is het één en al drama. Niet qua besturing maar in het oplaadcirquit. Als de tel is opgeladen en je verwijderd de stekker dan blijft ie aangegeven dat hij aan het opladen is. Vervolgens begint de ellende. Dit geeft ie aan.

  Opladen, sluit oplader aan, opladen, sluit oplader enz… opladen in de auto is ook niet meer mogelijk. Wanneer ik hem aan de laptop koppel met de USB kabel, hoor je het oplaadgeluidje. Alleen dit hoor je zo vaak, dat hij helemaal in de war is. Te laptop ziet de tel ook niet en je krijgt weer hetzelfde als bovenstaand.

  Reset uitgevoerd, maar niks helpt. Hebben meer mensen deze klachten of wat te doen? Samsung zegt dat hij naar een service punt moet.

  • Raynaud zegt

   Ik denk dat de software het probleem is. Als het na de update is opgetreden. Het probleem kon ik niet vinden op internet.

   Als je bij een service punt bent moet je goed in de gaten houden wat ze met je toestel gaan.
   Niet dat je straks je toestel een week kwijt bent.

 13. Antoin zegt

  Ik heb vandaag mijn update gehad.
  Maar omdat ik niet thuis was heb ik hem niet gedownload.
  Toen ik thuis was stond de update niet meer beschikbaar.
  Als ik nu updates zoek zegt hij dat er geen beschikbaar zijn.
  Jammer….

 14. tom zegt

  nog geen update. wacht er al zo lang op.. ben het zat. nooit meer samsung hierna!! al het mogelijke al geprobeerd… kies opnieuw geinstalleerd en kan me landcode niet aanpassen.. heb landcode ATO

 15. Pedro Nunez Gonzalez zegt

  Ik zit ook nog steeds op de update te wachten. “Iedereen” schijnt hem al gehad te hebben lijkt het. Zie er wel naar uit om te updaten. kreef af en toe de melding van mijn toestel dat er geen software update beschikbaar was. Via Kies ook niet. Waar ligt dit nu aan? Waarom krijgt de één het wel en de ander niet? of niet meteen? Als het aan de serienummer ligt, zou het wel handig zijn van Samsung of welke provider dan ook, om vooraf aan te kondigen, wanneer en welke serienummers de updates krijgen. Scheelt hoop irritatie. Maar als iemand weet hoe ik naast OTA en/of KIES mijn toestel kan updaten, hoor ik het graag. Raynaud heeft als een optie genoemd, maar ik verkies om voorlopig mijn toestel zo origineel mogelijk te houden. Zit nog garantie op namelijk…. 😉

 16. Peter zegt

  ben er enkele dagen mee bezig geweest. Kreeg steeds de boodschap :”kan de modelinformatieserver niet openen”.Kreeg standaard antwoord van de Samsung-heldpdesk (ga naar een servicepunt etc).
  Uiteindelijk na wat gepuzzel het programma KIES helemaal (incl subprogramma’s) gedeinstalleerd, hierna CCLEANer laten lopen.
  KIES opnieuw geinstalleerd.
  Telefoon uitgezet en na 15 sec weer gestart en vervolgens direct aan KIES gehangen en de upgrade gestart. Deze was binnen 30 min afgerond 🙂

 17. Erwin zegt

  Mijn telefoon geeft zo nu en dan de melding ‘Update zoeken – Geen update beschikbaar’ , dit doet hij geheel uit zichzelf. Als ik hem opnieuw laat controleren geeft hij dezelfde melding.

  Wanneer ik via Kies mijn telefoon aansluit, ziet Kies direct dat er nieuwe firmware is en vraagt of ik deze wil installeren op mijn telefoon. Vervolgens loop ik de stappen door en geeft Kies aan: ‘Update firmware voorbereiden’… nadat deze op 100% staat verdwijnt de pop-up en maakt Kies niet langer contact met mijn telefoon. Wanneer je Kies vervolgens opnieuw opent start dit hele verhaal opnieuw totdat hij wederom geen contact maakt met mijn telefoon enzovoorts enzovoorts…..

  We wachten af…

 18. AndroidPaulus zegt

  Helemaal geweldig deze update naar Jelly Bean!!
  Update gedaan via Kies en dat verliep zonder problemen…
  Tips voor diegenen die wel problemen ondervinden:
  Check voor de update of je de nieuwste versie van Kies hebt geïnstalleerd op je computer… Zo niet, updaten voordat je begint…
  Maak altijd een back-up van je gegevens op je telefoon… Ik heb dat gedaan via Kies en tijdens de update worden dan deze gegevens weer gebruikt in je geüpdate Note, maar dan dus draaiend op Android 4.1.2…
  Ik kan deze update iedereen met een eerste generatie Note aanraden, je krijgt er een “nieuw” toestel voor terug met veel nieuwe mogelijkheden…

 19. marieke zegt

  Ik heb precies ditzelfde probleem en wordt er een beetje moedeloos van .. hoe heb jij het nu uiteindelijk voor elkaar gekregen?

 20. Corne zegt

  Loopt finaal vast.
  Blijft zeggen er is een update om vervolgens te melden dat die er niet is. wil na opladen niet starten (omdat de stroomverbinding verbroken is, geeft ie aan..) en na vele malen de batterij eruit te trekken werkt hij weer tijdelijk. Als ik app wil versturen kijg ik de helft vd tijd een zwart toetsenbord…

 21. Fredski zegt

  Update is gelukt via Kies op een xp laptop waarop de nieuwe versie kies is geinstalleerd. Oude Kies op windows7 laptop werkte niet. Update scheelt helft aan energieverbruik. Ben geen gamer dus kan processor op halve kracht draaien. Paar oude apps opnieuw geinstalleerd en alles werkt vanouds. Geen spectaculaire vernieuwingen, wel wat verbeterpunten doorgevoerd.

 22. lotte zegt

  HEB JE EEN NOTE?
  DOE GEEN UPDATE!!!!!!
  Ik heb een week geleden de update gedaan en heb nu een onbruikbare telefoon. Beeld flikkerd regelmatig, loopt continu vast. Kan de helft van mijn apps niet meer gebruiken. Batterij is ineens leeg. meestal als hij vast loopt. Moet mijn toestel ong 10 x per dag opnieuw opstarten en heb altijd mijn oplader op zak anders krijg ik hem vaak niet eens meer aan.
  Voor de update was er niks aan de hand.
  IK HAAT DIE UPDATE!

 23. Simone zegt

  Weiger deze update!!
  De batterij loopt in twee uur leeg, voor de update deed ik twee dagen met de batterij. Hij is de wifi constant kwijt, de gps werkt niet meer, de camera hapert enorm, er is niet meer mee te fotograferen. Al mijn aantekeningen in het note-programma zijn kwijt. De note zegt dat er niet genoeg geheugen is, maar het geheugen én de sd zijn nog niet voor de helft gevuld. De wekker doet het niet meer.
  Alles waardoor ik zo blij was met mijn toch best prijzige toestel, is waardeloos geworden. Nu volgt dus een lang uitzoeken of ik het nog kan terugdraaien, repareren of, wat ik vrees, het toestel in de prullenbak en een nieuwe kopen.

  Dus nogmaals mijn advies als je note het lekker doet: if it aint broke, don’t fix it!!!

 24. John W. zegt

  Tot op heden nog steeds GEEN update naar 4.1.2 op mijn T-mobile Galaxy Note!

  Nog steeds 4.0.3!!!

  Niet te downloaden via Kies of OTA.

  Iemand advies??

 25. Leander zegt

  Ik heb vanmorgen de update geinstaleerd, tot mijn verbazing doet het wifi het niet meer, hij probeert te scannen, en zegt dan verificatiefout opgetreden. Iemand enig idee wat ik moet doen??

 26. zegt

  Ik heb van’t weekend de update uitgevoerd, en om eerlijk te zijn heb ik nu een andere telefoon moeten kopen (geen Samsung meer dus, maar de HTC One Max).
  – Het toetsenbord van de Note 1 had na de update alleen nog maar Engels als taal. Ontzettend irritant (woorden zoals jij, ik, hij, als, … moest ik allemaal weer toevoegen).
  – Hij is in totaal al meer dan 10 keer vastgelopen na de update (en in totaal in de bijna 2 jaar dat ik hem heb ook ongeveer 10 keer).
  – Traag als stroop geworden ook, simpele tasks uitvoeren is nu een grote opgave, en mobiel internet vinden schijnt ook erg ingewikkeld te zijn (voor de update ook geen enkel probleem mee).

  De nieuwe dingen die erop staan zijn nieuw en is uiteraard even wennen, maar door bovenstaande punten ben ik er nu helemaal klaar mee). Vandaar de aanschaf van de HTC.

Praat mee