Getest: Protective Cover+ voor de Samsung Galaxy Note 2

Of je nu wel of niet fan bent van het design van de Samsung Galaxy Note 2, een beetje bescherming kan geen kwaad. Ons redactionele toestel gaat alweer een tijdje gehuld in de Protective Cover+ van Samsung zelf. Tijd om de balans op te maken.

20130217_211632_LLS Getest: Protective Cover+ voor de Samsung Galaxy Note 2

De Protective Cover+ is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bekende flipcover een case die het hele toestel omhult. Tenminste, zij- en achterkanten. Het scherm blijft – wederom in tegenstelling tot de flipcover – onbedekt. Wél biedt de Protective Cover+ een subtiel randje aan de voorkant, zodat het glas bij een val niet met de vloer in aanraking komt.

20130217_211921_LLS Getest: Protective Cover+ voor de Samsung Galaxy Note 2

Qua uiterlijk biedt de Protective Cover+ een combinatie van een glanzende harde kunststof aan de achterkant, en een matte kunststof afwerking aan de binnenkant, en de randen. Omdat deze cover niet op de plaats komt van de achterklep van de Note 2, is het toestel met de cover wel iets dikker en breder (11 millimeter bij 84 millimeter, om precies te zijn).

20130217_211751_LLS Getest: Protective Cover+ voor de Samsung Galaxy Note 2

Zoals het een goede cover betaamt, zijn alle verbindings- en bedieningselementen natuurlijk toegankelijk. Er is een uitsparing voor de S Pen (die erg goed toegankelijk blijft), voor de koptelefoonaansluiting, de USB aansluiting, de luidspreker, de camera, en de microfoons. Voor de aan/uit knop en de volumetoetsen is er geen uitsparing gemaakt, maar een soort flexibele rubberen randjes die de druk direct doorgeven aan de échte knoppen op het toestel zelf. Dit werkt perfect, en zonder enige hapering.

Update met dank aan Riccardo: last but not least heeft Samsung ook nog aan een mogelijkheid gedacht om een keycord aan de cover te bevestigen – altijd handig voor een extra stukje zekerheid.

20130217_211732_LLS Getest: Protective Cover+ voor de Samsung Galaxy Note 2

In de periode dat we de cover in gebruik hebben is onze Note 2 redelijk vaak aan klappen blootgesteld. Vallen op laminaat, hout, tegels en zelfs een aantal keer op een stenen ondergrond – van een hoogte van een paar decimeter tot meer dan anderhalve meter. Al met al ziet onze Note 2 zelf er nog puntgaaf uit – geen krassen, geen barsten, geen butsen, helemaal niets. Dát doet de Protective Cover+ dus uitstekend. De cover zelf is wel wat krasgevoelig: de glanzende achterkant zit inmiddels vol met krassen. De matte randen en zijkanten zien er wel weer nagenoeg perfect uit.

20130217_211653_LLS Getest: Protective Cover+ voor de Samsung Galaxy Note 2

Al met al doet de Protective Cover+ waar hij voor gemaakt is: jouw Galaxy Note 2 perfect beschermen, zonder in de weg te zitten. De paar millimeter extra dikte en breedte stoort ons niet, maar eerlijk is eerlijk: het voegt wel weer wat omvang toe aan een toch al niet kleine smartphone. Alleen de krasgevoelige achterkant had van ons misschien wat anders afgewerkt mogen worden. Het zorgt niet voor problemen, maar juist vanwege de glanzende afwerking van de achterkant vallen de krassen extra op.

De Protective Cover+ is o.a. te koop bij MobielBereikbaar vanaf € 21,95 in het zwart, wit, blauw, groen en roze (HIER).

Galaxy deal tips

Reacties

  1. riccardo zegt

    Heb deze cover gelijk aangeschaft sinds hij in store was en vind hem geweldig. Omdat hij van samsung zelf is zit ie als gegoten en vind persoonlijk dat hij er echt goed uitziet. Beslist geen afbraak aan het model van het toestel zelf, eerder een toevoeging. Zoals hier beschreven doet ie ook zeker waar hij voor is..beschermen van mijn note..love it. Wat ik hier zo vlug ff niet zo vlug kon lezen is dat er ook een mogelijkheid is om er bv een keycort aan te bevestigen, zodat je eventueel je toestel van de zomer, als je zakken tekort heb, het toestel om je nek te hangen. Wat ook een mogelijkheid is en dit heb ikzelf, is een iets kleiner kortje eraan te zetten, zodat ke toestel niet snel uit handen gegrist kan worden op straat en bij koud weer, hij bv niet uit je toch wel wat gladde touchscreen-gloves op de grond zou kunnen vallen. Klein minpunt vind ik idd dat ze er geen flipcover van gemaakt hebben, dan zou je helemaal klaar zijn en optimaal beschermd. Maar verder dik tevreden.

  2. Roy zegt

    Hmm, net de Samsung Galaxy Note 2 flipcover besteld…
    Eens kijken of de flipcover bevalt. Zo niet dan verkoop ik de flipcover weer en koop ik deze.

Praat mee