Samsung start Android 4.1 update voor eerste Galaxy Note

Ennn… daar gaat ‘ie dan: de Android 4.1 Jellybean update voor de eerste Samsung Galaxy Note is onderweg. De langverwachte update brengt een flinke hoeveelheid nieuwe features en mogelijkheden naar de eerste Galaxy Note. Vanaf vandaag is de update te installeren in Hongkong, Taiwan en Duitsland – de rest van de wereld volgt de komende tijd.

samsung-galaxy-note-android-jellybean-update-header Samsung start Android 4.1 update voor eerste Galaxy Note

Android 4.1 Jellybean voor de eerste Galaxy Note brengt een flink snellere interface naar het toestel, dankzij Google’s ‘Project Butter‘. Daarnaast zijn handige nieuwe features als Multiwindow (multiview) en Page Buddy van de partij, evenals een nieuwe interface-modus (‘normaal’ en ‘easy’), Smart Rotation, Google Now, en meer!

Samsung rolt haar updates wereldwijd gefaseerd uit. Wanneer de update in Nederland kan worden geïnstalleerd is nog niet bekend, maar één ding is duidelijk: de ‘uitrol’ ís begonnen!

(via Sammobile)

samsung-galaxy-note-android-jellybean-update-1 Samsung start Android 4.1 update voor eerste Galaxy Notesamsung-galaxy-note-android-jellybean-update-2 Samsung start Android 4.1 update voor eerste Galaxy Notesamsung-galaxy-note-android-jellybean-update-3 Samsung start Android 4.1 update voor eerste Galaxy Note

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Ropie58 zegt

  Is iemand (al) bekend met installatie-instructies? Ervan uitgaand dat “KIES” wellicht een backup maakt, is dat natuurlijk nooit een volledige inhoudsbackup (lees: ALLE programma’s) van het toestel, laat staan dat deze in zijn geheel kan worden teruggeplaatst.

  Uiteraard sta ik open voor voor tips, ideeën, of tips voor het perfecte backup en re-install programma waar jullie goede ervaringen mee hebben.

  B.v.d.

  Groeten,

  Rob 😉

 2. Hans-Peter zegt

  Luister maar niet naar al dat gelul over updates van zogenaamd goed ingelichte media. Wie op Samsung wacht wacht het langst. dat is bij Apple toch wel wat beter geregeld. Ik heb 4.1 al ruim een maand op mijn note, maar wel via een apart circuit in Duitsland, en gewoon in het nederlands. Het is gewoon onwil en een slechte organisatie van Samsung, en dat terwijl 4.1 z’on goede update is

 3. willem zegt

  ik heb via de chat van samsung mobile mogen vernemen dat het nog niet in nl komt ze doen vaag maar komt er op neer dat voor het in nl is moet het 3 maal na gekeken worden 1 samsung nl 2. provider. 3 releas dus al met al een lang traject wat ik belachelijk vin en daarom vandaag mijn note ga rooten en jellybean instaleren…want dit word pas in maart voor het hier is ben ik bang, had liever gehad dat er wat meer openheid was daar.. ze zijn al ver over de beloofde tijd ! en nog geen duidelijkheid echt een dikke onvoldoende van samsung!

 4. jeroen zegt

  Ik ga mijn note ook rooten en de duitse firmware 4.0.3 en dan komt de update er zo op en als dat niet werk gewoon 4.1.2 downloaden en flashen iemand enig idee waar de officiele duitse firmware te downloaden is

 5. Klaas zegt

  Mijn volgende toestel wordt een toestel zonder schil. Dat geouwehoer altijd met wachten tot een fabrikant de update heeft aangepast. Dit gezeur nu met HTC, Sony(Ericsson) en Samsung gehad. Bovendien maakt de schil die de fabrikanten er overheen gooien het toestel alleen maar trager.
  M’n volgende toestel zal wel een Nexus worden, of anders een overstap naar Windows Phone.
  Nu al te lang moeten wachten op een update voor mijn Galaxy Note…

 6. off-topic zegt

  @jeroen

  Je kunt de officiele duitse stock firmware downloaden op de site van sammobile.
  Vul de naam van je toestel zo in: GT-N7000
  Je krijgt dan een lijst met verschillende firmwares te zien, bijna bovenin staat de Duitse.
  Succes.

  • Paul zegt

   Beste allemaal,

   ik heb het gedownload van de site, nu heb ik hem op de computer staan maar als ik hem naar de telefoon overzet dan zegt kan de applicatie niet openen, wat doe ik verkeerd

 7. Rob zegt

  Well… Update binnen en geïnstalleerd, draait goed en ziet er wel leuk uit zo.

  Eerste probleempje dient zich reeds aan; kan m’n geïmporteerde S-Note’s met beveiliging helaas niet meer openen daar de nieuwe versie ogenschijnlijk een password heeft van max. 10 karakters… en mijn password er meer zijn!!! Wat nun BS…

  Mocht iemand een oplossing hebben dan houdt ik me aanbevolen… ;-))

  Ben ook wat Apps en Wigs kwijt maar daar zal ik nog wel ff naar gaan zoeken.

  Afijn verder wel prima hoor.

 8. Jeroen zegt

  Ben nu in Oostenrijk, en de buit hier is binnen. Alle homepages weer terug naar af, maar dat lijkt normaal te zijn. Nu eens rustig kijken wat er allemaal veranderd is.

 9. Onedutch zegt

  Hoi,

  Inmiddels heb ik de 4.1. erop, hij lijkt wat ‘trager’, ook als ik terug ga naar Home (door Home knop in te drukken) duurt het opbouwen van het scherm ‘lang’ enkele seconden. Dus je krijgt een leeg scherm, heb inmiddels het aantal home schermen teruggebracht naar 1 en 1 widget (google now).

  Wat ik echt mis is de screenshot functie, ik kon voorheen met HOME+POWER een screenshot maken. Dit lukt niet meer, het lukt nog wel om met de stylus een screenshot te maken, echter zijn er meer situaties dat ik met HOME+POWER een screenshot wil maken dan met de stylus.

  Kan dit weer ingeschakeld worden?

  Groetjes, Onedutch

   • willem zegt

    beste liverpool je mist niks maar het kan aan medere dingen liggen je kan je telefoon flashen naar 4.1.2 maar je kan m ook bedonderen naar duitse code dbt, allemaal via odin3

    de update via kies laat nog wel effe op zich wachten in nl…. dus met een flash heb je m binnen

 10. willem zegt

  je zoekt via sammmobile de fimrware van N7000XXLSZ_N7000XALSZ_DBT.zip file download het
  LET WEL OP HET MOET DBT ZIJN!!!! ondin downloaden dan zet je je samsung in downloadmode
  power+volume beneden en home ingedrukt tot ie in download modus is dan odin opstarten dan tel aankoppelen wachten tot er blauw balkje komt in hokjes dan op pda drukken en zip file van dbt daar heen zetten en drukken op ok en hij instal in 5 min dan tel los koppelen en rustig oplaten starten en dan zijn jullie de geweldige eigenaren van 4.1.2 jellybean on the note!

  • Jan zegt

   Bedankt voor de prima uitleg.
   Het is bij mij zeer goed gelukt, tot nu toe nog geen problemen kunnen ontdekken. Geeft gewoon de Nederlandse taal.

   Deze vereisten kwam ik nog tegen.
   Windows-based PC
   Samsung Galaxy Note GT-N7000.
   Download and install USB drivers on PC. Download Samsung USB Driver for Windows and Samsung Kies.
   Enable USB Debugging on your device. How to Enable USB Debugging Mode on Android Device.
   Backup your personal data on phone to PC to ensure you keep a copy of your personal data (SMS, MMS, Contacts, Internet Settings, Photos and etc). How to Backup Personal Data On Android Device.
   Make sure your phone is charged to 50% to avoid interruption during flashing.How to Check Battery Level On Android Device.

 11. Rudy zegt

  Als je dit doet je toestel naar de duitste firmware flashe. Heb je dan nog steeds je garantie in Nederland zonder hem weer eerst terug te flashe? En gaat dit ook zonder het toestel te roote??

  alvast bedankt!

  gr,

  Rudy

 12. zegt

  Hallo dan,

  Ik kreeg vandaag de melding dat de update was gedownload en kon worden geïnstalleerd. Nu krijg ik de melding dat de telefoon niet kan worden ge-updated omdat de telefoon gecodeerd zou zijn… (zie instellingen–> beveiliging).
  Mijn telefoon is helemaal niet gecodeerd???!!! Hoe krijg ik nu deze update toch op mijn telefoon? Hij blijft nu om de 5 minuten aangeven dat hij deze update wil installeren; druk ik op oké geeft hij bovenstaande melding…

  Alle hulp is welkom!

 13. Alfredski zegt

  Is gelukt na wat gehannes via Kies. Ging vrij omslachtig omdat de Note via USB niet werd herkend. Heb oude xp laptop gepakt en Kies geinstalleerd. Na 3 pogingen begon de update te lopen. Alleen mijn Aldiko bookreader was verdwenen en moest opnieuw worden geinstalleerd. Uiteraard alles even opnieuw instellen.

 14. Jimbo zegt

  Een tip voor twijfelaars, Jelly Bean is een must voor de Note I. Die van mij is aanmerkelijk sneller geworden en de accu gaat sindsdien een stuk langer mee. Gewoon downloaden via officiële software update en wifi en installeren. Wil je nog sneller ga dan voor de Note II.

 15. Jamie zegt

  Ik snap iets niet, ik heb een Galaxy S en een Galaxy Note en mijn Note draait nog op 4.0.3 en Mijn Draait op 4.3.1 dus Mijn Galaxy S ( 2010 ) heeft een mindere processor en kan veel minder aan maar heeft wel een veel hogere software. dus waarom doen ze niet meteen android 4.3 op alle samsung telefoons die het aankunnen zodat mensen niet hoeven te rooten en alles binnen de garantie valt

Praat mee