Samsung Galaxy Note 2: de ideale ‘seniorentelefoon’?

Even iets anders dan het gebruikelijke nieuws en de gebruikerstips. Door toeval (als dat bestaat natuurlijk) spraken we recent twee gebruikers van de Galaxy Note 2 die als voornaamste reden voor hun smartphonekeuze gaven dat het grote scherm zo fijn leesbaar is – ook met, laten we zeggen, wat oudere ogen.

samsung-galaxy-note-2-senioren-telefoon-slechte-ogen Samsung Galaxy Note 2: de ideale 'seniorentelefoon'?

Iedereen kent de normale seniorentelefoons wel. Simpel, grote knoppen, grote cijfers en letters op het verder vrij kleine schermpje. De achterliggende gedachte: de meeste oudere gebruikers willen iets dat simpel is, en geen kleine frutselknopjes heeft. Op zich prima natuurlijk, maar inmiddels zijn smartphones echt niet meer voorbehouden aan jonge mensen. Ook de oudere burger wil tegenwoordig browsen, emailen, Whatsappen – lees: alle dingen doen die je juist met een smartphone zo fijn kunt doen.

Maar eerlijk is eerlijk: om één of andere reden hadden we de Note 2 – of de eerste Note, wat dat betreft – nog nooit echt gezien als een toestel dat erg prettig is voor mensen die moeite hebben met de kleine lettertjes op kleinere telefoonschermen. Tot we dus los van elkaar twee mensen spraken die het toestel puur daarom hadden aangeschafd.

In ieder geval lijkt Samsung zelf zich vooralsnog niet direct op deze ‘doelgroep’ te richten, en daarin vormt het bedrijf geen uitzondering.

Wat denk jij? Is de Note (2) stiekem gewoon de ideale nieuwe seniorentelefoon (los van dat het woord ‘seniorentelefoon’ sowieso aan vervanging toe is)? Of slaan we de plank mis, en volstaat een ouderwetse bril voor iedereen die ondanks minder goede ogen toch van alle gemakken van een smartphone wil genieten? Of… hebben we zojuist het ontzettend hippe, coole imago van de Note een flinke schop gegeven?

PS: natuurlijk beseffen we dat het argument van ‘groter scherm = beter leesbaar als je minder goede ogen hebt’ compleet losstaat van de leeftijd van de gebruiker. Het gaat dan ook meer om het algemene idee, met een knipoog naar de ouderwetste seniorentelefoons 😉

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Peter Bulthuis zegt

  Maar is dat ook zo? Zijn de letters veel groter dan op de kleinere smartphones?
  Iedereen heeft zijn eigen argumenten om voor de note te kiezen. En als dat voor senioren het betere leesbare scherm is, dan is dat mooi meegenomen.
  Maar om er het label seniorenmobiel aan te koppelen, is natuurlijk onzin. Dan denk ik aan een mobiel met groot scherm, grote toetsen en verder geen poespas.

 2. Sezgin zegt

  Nee.

  De note2 heeft wel een groter scherm, maar dat betekent niet automatisch dat de letters groter zijn. Er staat gewoon meer letters per pagina op dezelfde formaat als bij een kleine telefoon.

  Natuurlijk moet je via je instellingen eerst kiezen om letters extra groot te maken, dan is het nog te doen maar die optie heb je bij normale formaat telefoon ook wel

 3. cute girl zegt

  dit is echt een non issue ,
  ik heb zowel een iphone als een note en er zit geen enkel verschil in lettergrootte ,
  natuurlijk kan je letters vergroten maar is een brilletje van Hans geen goedkopere oplossing dan een dure Note 🙂

 4. Willem Zijlstra zegt

  Ik heb de Note 2 idd aangeschaft vanwege het groter scherm. Maar de allereerste reden daarvoor is dat het zo een betere vervanging is voor mijn ingebouwde navigatiesysteem in mijn Citroën DS3. En daarna komt pas dat een groter scherm prettiger is vanwege meer informatie op je scherm, zowel als het om tekst gaat alsmede bij het bekijken/bewerken van foto’s. Dus “de ideale seniorentelefoon” is Bullshit, want als je wat achterloopt op het gebied van mobiele communicatie dan koop je een (simpele) GSM en geen smartphone. De tijd dat senioren een fikse achterstand hadden op het gebied van moderne communicatie is inmiddels grotendeels ingehaald.

Praat mee