Interface van je Samsung Galaxy Note (2) beu? Pas ‘m aan!

Wie een Samsung Galaxy Note (2) heeft kent ‘m wel: de TouchWiz/Nature UX interface. Dat is namelijk de interface waar je standaard mee werkt. Maar ‘onder’ deze interface ligt natuurlijk gewoon het Android besturingssysteem, met haar eindeloze mogelijkheden om zo’n beetje alles aan je eigen smaak aan te passen. ‘YouTuber’ ColdFustion showt hoe hij de interface van zijn Galaxy Note 2 een complete make-over geeft.

samsung-galaxy-note-2-custom-interface-1024x554 Interface van je Samsung Galaxy Note (2) beu? Pas 'm aan!

Na een korte inleiding laat ColdFustion zien hoe zijn nieuwe interface eruit ziet, gevolgd door een stap-voor-stap-handleiding hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. Hij gebruikt daarvoor apps die stuk voor stuk gratis te downloaden zijn uit de Play Store. Maar let op: om de video te maken heeft hij een muis op zijn Note 2 aangesloten (voordat iemand zich afvraagt hoe je zo’n muiscursor op je toestel krijgt).

Je kunt deze interface natuurlijk stap voor stap gaan ‘nabouwen’ maar in eerste instantie dient het allemaal gewoon als inspiratiebron en voorbeeld van wat er zoal mogelijk is. Overigens is wat je hier ziet natuurlijk mogelijk op zo’n beetje iedere Android smartphone – niet alleen op de Note serie.

In de tweede video vind je het antwoord op allerlei logische vragen, zoals hoe je de standaard TouchWiz/Nature UX interface weer terug kan krijgen, of hoe de batterijduur van het toestel is met al de getoonde aanpassingen.

(via ColdFustion)

Galaxy deal tips

Praat mee