Een waterafstotende Samsung Galaxy S3 met technologie ‘van hier om de hoek’

De manieren om je smartphone volledig waterafstotend te maken schieten als paddestoelen uit de grond. Ruim een jaar geleden zagen we al één of twee Amerikaanse bedrijven die met speciale coatings in de weer waren – en nu zien we het Belgische bedrijf Europlasma met onze geliefde Samsung Galaxy S3 en een ruime hoeveelheid water aan de slag gaan.

samsung-galaxy-s3-waterafstotend Een waterafstotende Samsung Galaxy S3 met technologie 'van hier om de hoek'

Om hun punt duidelijk te maken smijten onze Zuiderburen de Galaxy S3 zonder achterkant in het diepe. Alle onderdelen, printplaat, chips, camera, etc. worden zonder pardon direct aan het water blootgesteld. Maar zoals je in de onderstaande video kunt zien, doet het toestel zelf alsof er helemaal niks aan de hand is. Dit alles dankzij de speciale Nanofics coating.

Al met al: hulde! Voor de Galaxy S3 is het helaas verder te laat. Hoewel het toestel het verbazingwekkend goed uithoudt in contact met water, komen nú pas de eerste toestellen op de markt die standaard van een enigszins vergelijkbare waterafstotende coating zijn voorzien – zie bijvoorbeeld Sony’s Xperia Z.

(via Europlasma)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. zegt

  Heren,

  dank om onze video op te pikken.
  Om echter volledig en correct te zijn:
  link ‘een’ is Liquipel, een amerikaans bedrijf dat vorig jaar onze technologie gebruikte als licencee en dus tot op heden nog zelf niets uitgevonden heeft

  link ‘twee’ is HzO, een amerikaans bedrijf dat de zogenaamde parylenecoatings gebruikt, werkt perfect, maar is heel moeilijk en omslachtig aan te brengen op toestellen daar alle connectoren moeten gemasked worden voor de behandeling… in theorie is deze techniek geniaal, in de praktijk op grote schaal uitvoeren is heel wat moeilijker…

  grts

Praat mee