Update naar Android 4.1.2 voor de Samsung Galaxy S2 is begonnen! (in Spanje)

Het is zover! Samsung is begonnen met het uitrollen van de officiële update voor de Galaxy S2 naar Android 4.1.2 Jellybean. Het eerste land dat aan de beurt is, is Spanje.

samsung-galaxy-s2-jellybean-screen-1 Update naar Android 4.1.2 voor de Samsung Galaxy S2 is begonnen! (in Spanje)

Inmiddels is er veel geschreven over de update, maar nu komt er dan toch eindelijk een eind aan het afwachten. Tenminste, begin er een einde aan te komen. Wanneer de update in ons land zal worden aangeboden is – uiteraard – nog niet bekend. Maar de kop is eraf!

De zogenaamde ‘build date’ van de firmware versie van de update is 14 januari. We achten de kans dan ook groot dat met deze update een aantal bestaande bugs (de ‘Exynos kernel bug‘ en de ‘dialer hack‘ gerepareerd zijn). Daarnaast brengt de update grote delen van Samsung’s Nature UX interface – bekend van Galaxy S3 en Note 2 – naar de Galaxy S2.


(via)

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Jacco zegt

  Zal tijd worden.
  Ik heb Jellybean al eens dmv van een gerootte telefoon geprobeerd en moet zeggen dat het een verbetering is. Nog een paar weken schat ik en dan kunnen we over een “nieuwe” telefoon beschikken. Vooral Google NOW is erg handig.

 2. Berrie zegt

  Zit er aan te denken om deze versie te flashen via Odin, alleen weet ik nog niet goed hoe.
  Want als ik eerdere verhalen moet geloven haalt hij 1 GB van de opslag af en voegt dit bij de ROM. Dus is flashen met Odin dan wel mogelijk? Ik denk dat ik eerst even een handleiding afwacht 😛

 3. john zegt

  ik heb hem ook geflashed en werkt prima alleen wat ik verwacht had is het met de t9 toetsenbord niet opgelost geraakt maar de grote bugs zijn weg en dat is het voornaamste,

  dan pak ik wel andere toetsenborden die het vervangen 😀

 4. Berrie zegt

  Heeft iemand een korte handleiding hoe je moet flashen? En kan je in deze spaanse versie de taal nog wel op nederlands zetten? Of alleen engels..

 5. JP zegt

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2
  Download Odin 3.0.4: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468
  Dowload de officiële Jellybean 4.1.2 firmware:http://www.hotfile.com/dl/190226031/b214985/I9100XWLS8_I9100FOPLS3_FOP.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!

 6. Jimmypluijm zegt

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2
  Download Odin 3.0.4: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468
  Dowload de officiële Jellybean 4.1.2 firmware:http://www.hotfile.com/dl/190226031/b214985/I9100XWLS8_I9100FOPLS3_FOP.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!

  Succes!

  • tonytrimb zegt

   • en voordat je op start drukt ; accepteer op je telefoon bij de vraag of het toestel een update uit mag voeren.
   Is natuurlijk logisch, maar ik was deze stap vergeten….. (leeftijd)

   Thx! Jimmy…. het was super eenvoudig en duurde zeker geen uur (maar 20 min) zoals samsung vermeld.

 7. Luuk zegt

  Hee allemaal,

  ff een vraagje voor als de officiële update binnenkort beschikbaar wordt via Kies. Hoe gaat dat met de geïnstalleerde apps? Ik heb redelijk wat apps op mijn geheugenkaart gezet. Blijven die apps wel bewaard (uiteraard zal ik vóór de update mijn kaartje tijdelijk eruit halen)? En: hoe zit het met de apps die niet op het geheugenkaartje staan? Moeten die sowieso opnieuw gedownload worden? Ik heb nl. ook een aantal betaalapps, blijven die beschikbaar voor me?

  Grtz en alvast bedankt,
  Luuk

  • tonytrimb zegt

   Ik ben van officiele 4.03 naar deze officiele 4.1.2 ge-update, en alle apps en instellingen zijn behouden!! TOP!! je moet wel je scherm/app indeling opnieuw uitvoeren, en je mappen (foto’s muziek ed) 1 maal instellen.
   Buienradar wekte eerst heel traag, maar nu weer prima.

   Succes en het is echt een fluitje van een cent!

 8. Jimmypluijm zegt

  als je van 4.0.4 of lager komt wist hij alles (kaartje niet bij mij) omdat de indeling van het geheugen veranderd bij (jellybean) 4.1.2

  Upgrade je vanaf de test versie van (jellybean) 4.1.2 dan blijft alles behouden.

 9. john zegt

  ik heb geupgrade van de 4.0.4 naar de 4.1.2 en ik heb alle apps behouden ik moest niets terug installeren, dan heb ik precies wel geluk gehad dan 😀

 10. john zegt

  ja dat kan dat weet ik natuurlijk niet, toen ik de testversie probeerde wiste hij ook alles maar deze keer niet. en hij draait echt geweldig nu geen vastlopers, geen fouten gewoonweg super nu

 11. john zegt

  hij was temorgent om 8u op 100% en nu om 12.42u op 57% echt nimmer normaal vind ik op dat gebied

  ff facebook gedaan ff op internet gezeten, een paar mails ontvangen en 2 berichten gehad das toch niet overdreven veel denk ik dan toch, of wel???

  • tonytrimb zegt

   Ik gebruik Facebook via mobiele site en zo ook nu.nl , en sinds dien gaat mijnacuu gemiddeld 10 uur langer mee.
   Vergeet niet dat apps en hun instellingen (syncen ed) heel veel kunnen vergen.
   Immers zal facebook en Nu.nl, niet alleen wakker zijn als jij het nodig hebt, maar struinen heel je phone af voor interessante informatie.
   facebook, gaat niet voor niets al weer de privacy voorwaarden aanpassen omdat er meer geld in de lade moet komen. jou info is nml geld waard. Via een mobiele site hebben ze niet alle toegang en kunnen ze ook niet je phone wakker houden 😉
   Test het zelf en je staat versteld hoe lang je acuu mee gaat.
   Succes…
   Tony

 12. Steef zegt

  Als je battery drain hebt dan kan dat of liggen aan aps die syncen dus check dat even. Ligt het hier niet aan dan zal je factory reset uit moeten voeren wat betekend dat je al je apps kwijt zult zijn maar fotos en muziek etc dat op je interne sd staat zal je behouden.

 13. s2sgalax zegt

  @Jimmy
  hier ook een perfecte update gehad zonder dat er ook maar iets weg was.
  Het draait erg mooi en stabiel.
  PS nog bedankt voor je uitleg om de update nu alvast uit te voeren 😉

 14. john zegt

  dat heb ik al eens gedaan en ja de email, fb, twitter zijn met puch notifications maar eerst kon ik er langer mee doen toen met de 4.0.4 en was hetzelfde ingesteld

  maar toch bedankt he

 15. J-W zegt

  Die 4.1.2 versie die hier boven staat, dat is de Spaanse versie en die moet je dan naar NL omzetten ofzo ? Verder geen beperkingen ?

 16. tonytrimb zegt

  Super! @Jimmypluijm
  Net ge-update met Odin, vanaf versie 4.03 en ben verbaasd hoe snel dit ging! Dit was mijn eerste keer met Odin, en dank zij de uitleg in dit forum ging dit vanzelf!
  Alle apps en instellingen zijn behouden gebleven!! Top
  werkt lekker soepel en nu na 2 uur spelen nog 65% over dus dat zit wel snor
  smart stay is best handig, en het was even zoeken naar google now.
  UI ziet er mooi uit en Browser is ook verbeterd.

  zo ik ga weer spelen 😉

 17. Steef zegt

  Ik moet je gelijk geven john. De JB update is een batterij slurper. Na twee dagen standby en vliegtuigmodus aan nog maar 26% over. Mag hopen voor iedereen dat de versie voor NL wat beter zal zijn qua batterijduur.

 18. Jimmypluijm zegt

  hier nogmaals voor de niet omhoog scrollers.

  Voor de mensen die hun (gebrande/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2
  Download Odin 3.0.4: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468
  Dowload de officiële Jellybean 4.1.2 firmware:http://www.hotfile.com/dl/190226031/b214985/I9100XWLS8_I9100FOPLS3_FOP.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!

  Succes!

  • Ron zegt

   Goeie info JP!
   Ben hier een leek in maar ga het toch proberen. Odin heb ik al gedownload, ben nu bezig met de sofware link, die gaat via winzip, maar gaat erg traag.. Hopelijk gaat het me lukken om deze software via winzip te downloaden, en lukt het me ook om straks te draaien op 4.1.2

 19. john zegt

  @tonytrimb sorry voor de late reactie nu pas eigenlijk gezien, je zegt dat je het via de mobiele site doet (facebook) dan, maar ten 1ste waarom maken ze dan de app en ten 2de dan krijg je toch niet de melding als ze reageren enzovoort?

  dus ik vind als ze er een app voor maken vind ik dat het je battery niet mag leegzuigen
  natuurlijk is het ieder zijn mening daarover maar goed, bij deze is dat gezegd.

  grts

  • tonytrimb zegt

   uhhhh? ok dus je bent nog niet op de hoogte van het onderzoek wat HWinfo, en webwereld hebben gedaan. Vraag aan deze heren waarom je accu leeg loopt icm apps, en je krijgt 100% het zelfde antwoord als de mijne… ik heb het niet alleen van lezen, maar zelf ondervonden. Als iemand op facebook iets te melden heeft en dat is super belangrijk, nemen ze wel contact op via whatsapp… alles via facebook hoef ik niet te weten als ik aan het werken, eten, genieten, slapen enz enz. ben.. Ik kijk af en toe via de mob.site en als je toch niet 1 min. wil missen, dan gebruik je gewoon de app…. simpel.
   Tip, koop voor 12 euro een Anker 1900mah batterij bij Amazon en iedereen is blij 😉 (incl. Mark Szuckerburk 🙂 🙂

   groetjes Tony

 20. Maickel zegt

  Hoi Jimmy, thanks man Jelly bean draait als een zonnetje hier. Jammer alleen dat ik de originele galaxy s3 water screensaver nergens kan vinden.

 21. Roy zegt

  NatureUX Als launcher. Maar als ik het scherm ontgrendel zie ik ongeveer net zo’n patroontje als bij 4.0.4. Kan ik dat bewegend water ook krijgen?

 22. Peter R zegt

  Ik ben vanmorgen overgegaan naar 4.1.2 door de in Spanje uitgebrachte ROM met Odin (3.07) te flashen. Ik had een unbranded 4.0.4 (XEN). Dat ging heel vlot (binnen 10 minuten), en alle instellingen zijn bewaard gebleven. Ik hoefde alleen maar een paar widgets opnieuw te installeren.
  Het ziet er verder goed uit, en ik ben blij met de nieuwe opties (o.a. smart stay, meteen bellen, apps op het vergrendelscherm, de gallerij ziet er goed uit, etc). Over de batterijlevensduur kan ik nog niets zeggen, maar de eerste indruk is goed.
  Kies herkent de telefoon nog steeds voor backups etc, maar zegt dat firmware updates nu niet meer worden ondersteund voor mijn telefoon. Waarschijnlijk kan ik dat oplossen door de NL versie er over heen te flashen zodra die uitkomt. Al met al heel tevreden!

 23. Kuno zegt

  Ik heb jelly bean geinstalleerd maar nu komt hij steeds zeggen “touch wiz gestopt” wat kan ik hier aan doen ? Volgens mij ligt het aan een app, helaas geraak ik hierdoor niet voorbij mijn homescreen, Kan ik mijn gsm opnieuw flashen en dat alle apps verwijderd zijn ?

  • Jimmypluijm zegt

   even een factory reset doen KUNO, je bent dan wel alles kwijt. Maar je betaalde apps etc zet je er zo weer op via je acount etc. heb het ook een keer gehad.

   • Zorg dat je accu voldoende capaciteit heeft om het toestel nog minimaal een halfuur te laten werken.
   Laad deze anders eerst op en verwijder vervolgens de oplader/USB-kabel.
   • Schakel het toestel uit. Verwijder de batterij een paar seconden en plaats deze terug. (Nog niet inschakelen)
   • Druk op de [Volume-omhoog] en de [Home] knoppen en hou deze ingedrukt.
   • Druk op de [Power] knop totdat het toestel aan gaat.
   • Zodra een menu met verschijnt laat je de [Volume-omlaag] en [home] knoppen los.
   • Gebruik de Volume knoppen om omhoog en omlaag te bewegen door het menu. Ga naar “Clear Storage”.
   • Druk op de [Power] knop om deze keuze te selecteren.
   • Bevestig je keuze met de [Volume-omhoog] knop.
   • Je toestel is nu even bezig. Schakel het toestel NIET uit en druk niet op knoppen.

   Succes,

   jimmy

   • Peter R zegt

    Wat JP zegt maar in dat menu zou ik eerst Clear Cache (kan ook Wipe Cache zijn) kiezen en het toestel herstarten. Dan raak je niets kwijt, maar je doet wel een zachte reset. Als dat niet helpt die dan wat JP zegt (= harde reset).

 24. john zegt

  @ tonytrimb

  ik werk niet, in ben invalied, dus zit ik thuis en wil ik om iets te doen hebben toch zoveel mogelijk lezen. en als dan de gsm zo plat loopt door bv een app te gebruiken blijf ik het toch niet kunnen ik blijf erbij. en dat van die batterij ok dan is iedereen blij maar als je dan een iets duurdere pakt dan normaal dan denk je toch dat het niet zou mogen en dat je dan niet extra kosten moet doen om iets, iets langer te kunnen gebruiken. maar goed ieder zijn mening.

  maar ik weet wat ik in de toekomst ga doen wss is overstappen naar iets anders, want als je eerlijk je mening hier zegt wat de waarheid feitelijk is dan krijg je tegenspraak van dan moet je dit dan moet je dat terwijl je eigenlijk gewoon je mening zegt.

  ik snap heel goed dat er nog wat geupdate moet worden dat gebeurd bij elk apparaat tegenwoordig, maar toch dan zouden ze eerst een goeie analyse gedaan moeten hebben en geoptimaliseerd moeten hebben.

  maar goed genoeg erover mijn verstand zal wel te klein zijn om dit ooit te begrijpen voor sommige hier maar ik weet beter. 😉

  en @ tonytrimb dat is niet persoonlijk op u bedoel he want jij kan er niet aan doen, dat is oorspronkelijk google 😉

  • w.jellema zegt

   je hebt gelijk hoor john, als je bij de vorige firmware langer met een batterij kon. en nu met een nieuwere firmware en de zelfde apps veel korter, dan ligt dat niet aan de apps maar aan de firmware. dat is namelijk het enige wat is veranderd.

   • tonytrimb zegt

    Het is een combinatie. bv. Na een update van een HTC firmware liepen bepaalde apps van geen meter meer en hebben een aantal makers van deze apps een update gemaakt naar aanleiding van de HTC firmware update 😉 zegt genoeg.

    maar goed jullie hebben allemaal gelijk
    succes

  • tonytrimb zegt

   Klopt helemaal, ieder zijn mening , en ik geef graag tips al ik daar zelf voordeel bij had. hier delen we meningen en tips en doet ieder het zijne er mee!
   Heel veel succes en ik help graag tot wat ik weet.
   groetjes
   tony

 25. Antoinette zegt

  Nadat mijn 1,5 jaar oude S2 steeds meer vastlopers kreeg, heb ik gisteren ‘m terug gezet naar fabrieksinstellingen. Maar ja, toen kreeg ik vervolgens telkens de vastloper: “proces com.google.process.gapps” dat na Googlen te maken blijkt te hebben met synchronisatie van Google?
  Vandaag toch maar geflashed naar 4.1.2 (met dank aan JimmyPluijm voor de uitleg!). Alles ging vlotjes, ik ben ook geen apps kwijt. Maar 1 irritant dingetje; als ik van het ene naar het andere startscherm ga, klinkt een stem “page 1 of 3”. Ook in de schermen met apps klinkt dat. En laat ik nou nergens in de instellingen vinden waar ik dit uit krijg!
  Tips zijn welkom !

 26. Jimmypluijm zegt

  antoinette, ik vermoed dat je telefoon in ” driving mode staat;

  =>> Settings =>> ‘Voice input and output’ =>> ‘Text-to-speech settings’ and either untick ‘Driving mode’ or in the option below that untick the ‘Unlock screen’ (read out information about time… when screen turns on).

  succes!

 27. Antoinette zegt

  Bedankt voor je moeite Jimmy, maar m’n foon staat niet in driving mode…
  En ik heb alles zitten uitpluizen bij zowel ‘Geluid’ Als ‘Text to speech’ maar ik kom er niet uit!
  Héél raar…..

 28. Antoinette zegt

  Ik heb het ‘mysterie’ zelf ontrafeld toen m’n telefoon daarstraks muurvast liep en ik wéér terug naar fabrieksinstellingen moest….
  Waarna ik wel m’n apps opnieuw moest downloaden en ik na het installeren van ‘NoLed’ weer de vrouwenstem kreeg bij het wisselen van startscherm. Gauw eraf gehaald, want ook bij de NoLed instellingen zag ik niets waar het aan kon liggen. Dan maar geen NoLed… (iemand nog ideeën voor een alternatief daarvoor?)

 29. john zegt

  bedankt jellema ben ik helemaal mee eens, hadden ze gewoon moeten optimaliseren sorry tonytrimb maar toch blijf ik erbij en ik weet het zeker ik ga van merk en mss van os veranderen

  bedankt toch voor de reacties en de commentaren 😉 grts john

 30. dennis zegt

  Ik heb nog steeds problemen met reboots en af en toe een vastloper ik wacht nog op de originele
  Heeft hij er dan nog steeds last van stap ook ik over

 31. Peter R zegt

  Ik ben zondag overgegaan naar 4.1.2 en tot nu toe draait alles en ook stabiel.
  Wel bleef mijn telefoon warm aanvoelen en mijn batterij ging inderdaadminder lang mee dan ik gewend ben. Ik moest overdag 1x bijladen om ’s avonds laat te kunnen halen. Dat hoefde ik daarvoor nooit met normaal gebruik (af en toe internet, regelmatig bellen).
  Op xda kun je er veel over lezen: als je telefoon “wakker” wordt gehouden door apps dan gaat je batterij minder lang heen. De app BetterBatteryStats kan je vertellen welke apps zo’n WakeLock veroorzaken en bij mij bleek dat oa de nieuwe Google Now te zijn. Die heb ik voorlopig uit gezet. Het automatisch bijwerken van apps (Facebook, e-mail) heb ik voorlopig op handmatig gezet. Ik heb ook met de app LoadMonitor eenmalig alle processen die in de achtergrond liepen afgesloten.
  Load Monitor geeft nu normale “Load”-waarden (=batterijbelasting) aan en mijn telefoon loopt niet meer warm aan.
  Ik kijk het even een paar dagen aan en zal dan weer stap voor stap aanzetten wat ik uitgezet heb. Ik kom er nog op terug.

  • steef zegt

   Klopt Peter, Google Now staat bekend als een echt batterij slurper. Als je gebruik maakt van die kaarten dan zal Google Now vaak je locatie opzoeken op die kaarten te vullen.
   Ik heb Google Now via applicatie beheren gewoon helemaal uitgeschakeld en dan ben je er direct vanaf.
   Wat ook veel batterij gebruikt is Facebook, vooral als het syncen aanstaan om de x minuten en messenger locatie aanstaat gaat het heel hard.
   Ook zou ik automatisch updates checken uitzetten.
   Plus wanneer je geen gebruikt maakt van Samsung apps en het Samsung account dan zou ik die apk’s allemaal uitschakelen (ook Samsung push service).

  • steef zegt

   En:
   – Google Talk uitzetten als je deze niet gebruikt (staat anders constant aan)
   – meldingen van de Play Store over nieuwe updates uitzetten
   – bepaalde sync onderdelen van je Google account uitzetten wanneer je die niet nodig hebt (als je bijvoorbeeld geen Picasa gebuikt of als het niet nodig is dat je contacten en bladwijzers elke dag gesynct worden).
   – wanneer je op WiFi zit je telefoon netwerk op GSM zetten ipv 3G of zoals ik doe gewoon helemaal je mobiele netwerk uitschakelen via de toggle in je notificatie centrum
   – geen automatische helderheid aanzetten maar zelf beheren, je zet het zelf namelijk minder licht dan de automatische stand
   – trill feedback en aanslag geluiden van het toetsenbord en systeem beperken of uitzetten
   – GPS en Bluetooth niet onnodig aanlaten staan
   – Locatie en Google zoeken niet aanvinken onder locatie voorzieningen (wanneer je via Google wat zoekt in de webbrowers zal Google direct je locatie bepalen wat weer extra batterij kost)
   – Wanneer je op een locatie bent waar 3G niet of nauwelijks beschikbaar is zet dan GSM aan ipv 3G (het vaak switchen van netwerk kost veel energie)
   -GPS tag van foto’s uitzetten
   -Tip toets verlichting zo kort mogelijk instellen

   Zo dat waren de tips wel weer voor vandaag :).

   • Peter R zegt

    Bedankt voor de aanvulling Steef. Mocht je Google Maps regelmatig gebruiken (zoals ik), laat dan “Locatie en Google zoeken” aangevinkt in Instellingen>Locatieservices

    maar doe in Google Maps zelf dit:
    Instellingen>Locatie-instellingen>Locatie melden>Uw locatie niet bijwerken.

    Om te kunnen navigeren in Google Maps heb je de aangevinkte “Locatie en Google zoeken” nodig, maar de instelling “Uw locatie niet bijwerken” in Maps zorgt ervoor dat Maps niet voortdurend voor een Wake Lock zorgt als Maps niet actief is.

 32. Stefan Uytterhoeven zegt

  @steef
  en dat hebben we een “smart phone”.
  Om hem even te kunnen gebruiken, moet je bjjna alles afzetten.
  Anders, als je alles wilt gebruiken, hang je hem aan het electriciteitsnet.
  Mobiel ?
  🙂
  Ben aan’t denken om als volgende gsm, een gewone simpele gsm te kopen en daarbij een “klein” tablet. Als ik dan draadloos wil surfen en er is geen wireless, kan ik nog via de gsm data gaan…
  Maar dan kan ik tenminste telefoneren … Nu gaat de batterij maar 1 tot 2 dagen mee (als ik nog niet te veel doe)

  • Peter R zegt

   @Stefan: ik neem aan dat je dan je gsm als wifi hotspot wilt gebruiken. Ik heb dat ook eens geprobeerd. Werkt goed, maar trekt vrij snel de batterij van je gsm leeg.
   Verder heb je natuurlijk gelijk. Je wilt niet alles uit moeten zetten om de batterij te sparen, maar als tijdelijke oplossing zijn het wel goede tips.

   • Stefan Uytterhoeven zegt

    tja, heb je een “device” dat veel kan, maar als je er veel van gebruikt, dan is’t niet voor lang… Die battery hé.
    Van mij mogen ze die gsm’s (smartphones) dikker maken, dan kan er een betere batterij in…

  • steef zegt

   Zijn alleen maar wat tips naamgenoot ;). Is ook niet de bedoeling dat je alles aanpast maar alleen diegene die je gebruik niet beïnvloeden. Ik gebruikt bijvoorbeeld geen Google Talk dus zet ik het uit. Ik hou van trill feedback bij het typen dus laat ik dat aanstaan. Waren alleen maar wat voorbeelden ;).

   • Stefan Uytterhoeven zegt

    Ja naamgenoot 🙂
    Het was meer algemeen bedoeld, niet als kritiek op jouw tips.
    Stel dat ze zeggen dat de radio, de verlichting,airco,ruitenwissers, enz van jouw auto best afstaan om niet om de 20 km te moeten gaan tanken, zou je raar opkijken…
    Bij smartphones, als je nog niet heel veel er mee werkt mag je blij zijn met 1 tot max 2 dagen autonomie… (zoals in de begindagen van de GSM)
    ’t Is natuurlijk heel mooi dat zo’n klein dingetje zo veel kan, maar ja, als je het ook allemaal wilt gebruiken, moet er best een stopcontact in de buurt zijn.
    Ben nog wel content van mijn S2 en zie al uit naar de s4… Maar ja, als de batterijduur zo blijft.
    Bellen moet ik zowat overal kunnen doen, da’s toch de bedoeling van een “mobieltje”. Dat surfen en spelltjes spelen niet overal kan, (zonder stopcontact/usb ), vind ik dan weer niet nodig.
    Dus, daarom, ik ben er nog niet uit (de S4 zal weer zo mooi zijn)…
    Maar, een mobieltje dat een week of langer (zoals de vroegere nokia’s) zonder opladen kan+ ^plus een (mini) tablet om hier en daar te surfen enz…) lijkt me toch ook interessant…

 33. w.jellema zegt

  steef

  kun je niet beter je toestel uitzetten?

  het is gewoon een feit als je voorheen facebook twitter en de rest aan had, en je hebt nu precies hetzelfde weer aanstaan, dan kunnen die apps toch niet in eenkeer veel meer batterij vreten????

  dan verknoeid het de nieuwe firmware ergens de boel, dat is namelijk het enige wat veranderd is volgens mij.

  maar goed, dat zal wel weer te simpel zijn.

  • steef zegt

   Zijn maar tips he om batterij te kunnen besparen wanneer je het nodig hebt of wanneer je bepaalde zaken nooit gebruikt.
   Ik heb de extended 2000mah batterij van Samsung dus ik maak me dr allemaal geen zorgen over want ik kom makkelijk de dag door ;).

   Maar het ligt waarschijnlijk aan extra battery drain door de firmware, maar aangezien je die niet even kan verhelpen tenzij je in de kernel gaat zitten kloten zal je dat dus kunnen compenseren met andere zaken ;).

 34. john zegt

  groot gelijk vind ik aan jellema en stefan utterhoeven

  ik denk dat ik het ook zo ga doen als stefan klinkt veel beter echt waar.

  bedankt voor eigenlijk de simpele tip

 35. tonytrimb zegt

  Top 5 batterij besparen op nr1:

  1. Verwijder de Facebook-app
  Het zal voor velen een moeilijke beslissing zijn, maar het verwijderen van de Facebook-app zal je minimaal tien procent aan batterij schelen. De Android-app draait constant op de achtergrond met vier verschillende services en neemt ongeveer 30 megabyte in. Deze vier services houden je telefoon vaak wakker omdat ze constant checken of je een nieuwe notitifactie hebt. Aan Facebook de taak om een goede Android-app te ontwikkelen die niet constant op de achtergrond draait. Een goed alternatief is de mobiele webversie van Facebook, die dikwijls zelfs sneller en beter werkt dan de Android app.

  dit probleem was natuurlijk ook al bij 4.0.3. maar uit verschillend onderzoek blijkt het bij jellybean nog erger

  verder ben ik super tevreden, en merk dat ik bij heavy use, langer mee ga, maar als ik hem niet gebruik gaat hij nu wel sneller leeg dan bij 4.03

  Voorlopig kan mijn S2 weer ff mee ( Of Apple moet met een telefoon komen die wel bereik heeft in Osdorp)

 36. ik weet ook niet alles zegt

  Ik hoor iedereen klagen over de batterij maar hier geen problemen.

  Ik sta om 3 uur ’s nachts op ga te werk en facebook check email bel en check regelmatig nieuws en sport en als ik ’s avonds naar bed ga rond 21.30 uur staat hij nog op 10%. Ik hang hem aan de oplader en klaar.

  Hij gaat bij mij dus de hele dag mee zonder hem extra op te laden. Ik gebruik ook gewoon de facebook app, nu app teletekst.

  Kwestie van goed instellen lijkt mij.

  • tonytrimb zegt

   @TheWoew

   Google Partner Setup is used (at least) by the browser. You could try disabling it using Autorun Manager from Market instead of deleting the .apk file. Be warned that doing so on my system caused the browser to exit without warnings on quite few sites–those that have Google Ads are esp. problemmatic.

   My advice is to first go to Settings > Applications > Manage Applications > select “All”, find “Google Partner Setup” and then “Clear data”. If that doesn’t work, get into ClockworkMod and there do a “wipe data/factory reset” (and also possibly a “wipe cache partition”).

   google 😉 succes

 37. Jimmypluijm zegt

  hier nogmaals voor de niet omhoog scrollers.

  Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2
  Download Odin 3.0.4: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468
  Dowload de officiële Jellybean 4.1.2 firmware:http://www.hotfile.com/dl/190226031/b214985/I9100XWLS8_I9100FOPLS3_FOP.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!

  Succes!

 38. Ron zegt

  @Jimmy

  Het is mij gelukt om nu op jelly bean te draaien op mn s2.
  Was een top uitleg jimmy. Duurde denk totaal 10 min en 4.1.2 draait heel goed.
  Heb nu via de play store ook de s3 thema’s gedownload.

  Dik tevreden over de 4.1.2 versie!!

 39. Sander zegt

  top uitleg!
  Ik kon ook niet wachten dus meteen geprobeerd.
  Enige wat ik niet terug vond in de uitleg is het menu (na eerste keer opstarten) back up en herstel.
  Ik heb beiden maar aangezet maar hij is nu wel heel lang gegevens ah ophalen van Samsung account. ???

 40. Matthieu zegt

  Is het mogelijk om na het installeren van een custom rom of na een officiële rom terug te gaan naar een andere officiële rom via een backup van je gsm die dateert van toen je nog een officiële rom had?

  • Peter R zegt

   Een volledige backup maken en terugzetten is alleen mogelijk als je je telefoon root, waarmee je volledige toegang krijgt tot het systeem dat normaal gesproken feitelijk afgeschermd is. Dat is niet risicovrij heeft vele haken en ogen. Ik bevel het nooit aan.
   Je kunt wel via Odin altijd een oude officiële ROM terugzetten, maar je begint dan weer helemaal opnieuw.

 41. frank zegt

  ik heb nu de officiële versie(spain)over de testversie van jellybean gezet, , ik merk nog geen verschil, alleen dat hij 128 nieuwe bestanden eroverheen schreef, alles bleef staan en werkte nog alleen twitter opnieuw ingeven, hoop dat de batterij nu weer goed doet, en dat hij niet steeds vastloopt, want na twee maanden lopen met extra accupack en 6 re-loods op een dag was ik er wel een beetje flauw van

 42. John zegt

  Ja de nederlandse rom komt maar WEERAL niet in de beloofde maand februari, er stand geschreven dat ze met de uitrol van de nederlandse versie vanaf maart beginnen.
  Zeikers zijn het ja, beloven en beloven en maar uitstellen komaan wij moeten toch beter behandeld worden of niet dan?

 43. tonytrimb zegt

  Ik mis nu wel een widget of instelling om de ledflash aan en uit te zetten? 🙁
  Zo gebruik ik mijn phone als zaklamp.
  Vreemd dat je daar weer een app voor moet installeren?

  Verder draai ik nu al 2 weken zonder problemen en hou ik deze spaanse rom er op.
  Ik ga er vanuit dat de nederlandse geen boeiende aanpassingen of verbeteringen zal geven?

  • Peter R zegt

   In ieder geval zal na het installeren van de Nederlandse versie ook weer updaten via Kies mogelijk zijn.
   Op het forum Sammobile wordt bovendien beweert dat men nog aan de firmware sleutelt, mogelijk vanwege het hogere batterijgebruik. Dat zou dan verklaren waarom het verder verspreiden van de update zo lang op zich laat wachten. Als dat zo is dan kan het de moeite zijn om toch de Nederlandse versie te installeren.

   • tonytrimb zegt

    Thx! Peter,

    Als het nog een betere batterij tijd kan worden door een NL update, dan hou ik dat zeker in de gaten. Mijn ervaring is dat ze het verhaal ‘betere batterij’ vaak gebruiken om mensen over te halen een update uit te voeren.
    we gaan het hier allemaal horen hoop ik.

    thx!

 44. Macready zegt

  Batterij gaat nu zeker 50% langer mee en de telefoon wordt lang niet zo heet. Had ik blijkbaar een of enkele app(s) die niet goed geoptimaliseerd waren voor ICS en wel voor JB. Apart.

 45. John zegt

  als de gewone facebookapp batterij opslurpt, zou dat ook zo zijn met een andere app voor facebook zoals fast for facebook?????? Iemand daar een idee over?

  Alvast bedankt
  Grts john

 46. Macready zegt

  Hmm, vorige week JB geïnstalleerd en nu ineens een popup dat er een update is gedownload en geïnstalleerd kan worden (ik had automatische update uit staan…). Ik heb slechts 3 opties, “Later” (30 minutes, 1 uur of 3 uur) “Alles installeren” of “Installeren”.
  Kortom, negeren lijkt niet te kunnen. Aangezien ik de Spaanse en niet de officiële NL versie erop heb staan, weet ik niet zo goed wat ik hier mee aan moet. Geen zin in een brick.
  Iemand een idee?

  • Macready zegt

   ********-EDIT-*********
   Net the update toch maar geïnstalleerd, een 21MB bestand dat OTA is binnengetrokken en bij installatie de telefoon herstart naar het systeem update scherm met de android robot en draaiend figuurtje.

   Blijkt dat mijn telefoon nog steeds OTA systeemupdates kan installeren aangezien ik een nieuwe build heb gekregen, anders ook dan degene in het youtube filmpje bij bovenstaand artikel. http://i45.tinypic.com/2q1z42v.jpg

   Waarschijnlijk een Spaanse update, aangezien Kies nog steeds zegt dat ik niet via Kies kan updaten met de huidige firmware.

    • Peter R zegt

     Dit is goed nieuws, denk ik, aangezien op xda nogal eens een ander kernel wordt geïnstalleerd als er problemen zijn met oa battery drain. Ik hoop dat de batterij levensduur met deze nieuw kernel verbeterd wordt en ik niet langer van alles uit moet zetten om de batterij lang genoeg (=1 dag) mee te laten gaan.

    • john zegt

     ik heb het nog niet gekregen, ik hoop dat er onderhand een versie uitkomt idd zoals peter r zegt zodat de batterij terug normaal gaat doen want je kan vanalles doen maar het haalt niet echt veel uit precies daarmee ik hoop echt dat ze daar wat aan gaan doen.

 47. Frans zegt

  Hoi, ik heb ook de Spaanse firmware geinstalleerd, probleemloos ging dat, alleen bij het opstarten met mijn Sim (die voorheen gewoon werkte) is mijn telefoon opeens gelocked ?
  Ook een andere Sim werkt niet met de telefoon, en ik ben dus terug gegaan naar 4.0.4 en wat blijkt ? Ook gelocked ! Hebben meer mensen hier last van ? Mijn telefoon werkte namelijk voorheen prima met de XEN firmware (voor unbranded toestellen).

 48. Ron zegt

  Heb nog een vraag..
  Hopelijk kan iemand die beantwoorden.
  Draai sinds een week ook op de spaanse versie van jelly bean (ben zeer tevreden)
  Als de update officieel in nederland uitkomt, kan ik die update dan ook gewoon nog binnen halen via Kies? En deze op mn s2 zetten.
  (Ben hier niet heel thuis in, het is voor mij al heel wat dat ik nu draai op 4.1.2 🙂 )

  • Jimmypluijm zegt

   nee, dan moet je eerst de nederlandse 4.1.2 flashen met odin en dan kan je weer updaten met KIES ( alleen waarom zou je nog willen updaten met kies??)

 49. jimmypluijm zegt

  Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2
  Download Odin 3.0.4: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468
  Dowload de officiële Jellybean 4.1.2 firmware ( verbeterde kernel): http://www.hotfile.com/dl/193268223/043440a/I9100XWLSD_I9100FOPLS4_FOP.zip.html

  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!
  Succes ermee!!

  • Peter R zegt

   Of, voor wie niet nog eens flashen wil: de door Macready gemelde OTA update van de nieuwe kernel downloaden via Instellingen>Toestel-info>Software-update>Bijwerken.
   Ik kom er nog niet doorheen (het is druk op de server, blijkt uit de melding “Toegang tot softwareupdateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek. Probeer het later”). Maar op een gegeven moment moet het toch lukken….
   Het risico van flashen is dat je mogelijk eindigt met een SIM lock, zoals Frans hierboven meldt. Hij is niet de enige.

 50. tonytrimb zegt

  nadat ik deze heb geflased met de spannse, zie ik nu toch via OTA Update dat er een nieuwe versie is.
  Is dit de moeite ?

  ik hoor graag de ervaringen 😉

  • john zegt

   ja op het eerste zicht is het toch een stuk beter van de batterij vind ik kan meer dingen tegelijkertijd doen en het zakt minder hard dusja………..

 51. tonytrimb zegt

  Ok net via OTA de update uitgevoerd en alles ging vlotjes.
  ik kreeg alleen de melding Google player is gestopt?

  hier mijn screenshot van het toestel info:

 52. Peter zegt

  Ik wilde net eigenlijk de nieuwste 4.1.2 flashen met Odin omdat ik er via OTA maar niet tussenkwam, maar toen ik voor het maken van een backup Kies opstartte, kreeg ik de update al van Kies aangeboden (in tegenstelling tot “uw apparaat ondersteunt geen firmware updates” na de vorige flash naar 4.1.2).
  Prima toch: backup gemaakt, een cache wipe uitgevoerd en via Kies de nieuwste versie geïnstalleerd. Nu nog afwachten wat de batterij doet, maar ik heb er wel vertrouwen in.

 53. Ron zegt

  Ik heb ook ergens gezien dat er multi window in de jelly bean versie komt voor de s2.
  Nou heb ik die nog niet gevonden in de update die ik gedaan heb naar jellybean.
  Iemand een idee??

  • Macready zegt

   Start de standaard video speler op met een filmpje, druk nu op de knop rechtsonder om het beeld te verkleinen naar “window” formaat. Nu kun je andere apps openen terwijl je de video blijft afspelen in klein formaat.

 54. Ron zegt

  @john

  Ja ik zag ergens dat de update naar jellybean multi window zou meekrijgen. Nu draai ik ook op de spaanse versie maar mis die nog in deze versie.
  Hopelijk komt hier nog een update voor…

 55. Ron zegt

  Is er al weer nieuwe firmware voor 4.1.2 beschikbaar. ??
  Mijn s2 draait goed op jellybean. . Zeer tevreden. Bedankt @jimmy hopelijk kan ik hier weer snel een nieuwe firmware vinden..

 56. jomaje zegt

  Is het een van jullie al gelukt om een afbeelding uit de gallerij als startververgrendelscherm in te stellen, en zo ja, hoe werkt dat dan?

Praat mee