Samsung woordvoerder: ‘Android 4.1 update voor de Galaxy S2 vanaf februari’

Er zijn inmiddels zoveel tekenen dat de Android 4.1 update voor de Samsung Galaxy S2 eraan komt, dat ons gevoel zegt dat het nu echt, écht niet lang meer kan duren. Een heuse woordvoerder van Samsung zelf laat weten dat het updateproces in februari van start zal gaan.

samsung-galaxy-s2-jellybean-update-februari Samsung woordvoerder: 'Android 4.1 update voor de Galaxy S2 vanaf februari'

Android 4.1.2 op een Koreaanse Galaxy S2

Volgens deze woordvoerder (m/v) zal Singapore het eerste ‘land’ zijn waar de langverwachte update zal worden aangeboden, daarna gevolgd door de rest van de wereld. En hoe voorspelbaar het inmiddels ook is: wanneer we dan in Nederland aan de beurt komen… is nog niet bekend. Maar in ieder geval kán het vanaf begin februari gaan gebeuren.

(via CNET)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. john zegt

  allee vanaf begin februari dus wss half of eind dat wij aan de beurt zijn, en dat al van november beloven ik ga voortaan een ander merk pakken als den deze kapot is zenne wtf

 2. dennis zegt

  ja ik heb het ook helemaal gehad met Samsung de update die met de dag een maand langer op zich laat wachten problemen met het toestel problemen met kies heb krijg er nijgingen van om het ding bij iemand van Samsung daar in te brengen waar de zon zeker niet schijnt bah

 3. ArjenP zegt

  sorry voor mijn taalgebruik maar ook ik krijg de schijt van Kies, dit klote programma is nog niet eens in staat om zijn eigen probleem op te lossen en de juiste driver te downloaden, geen OTA versie dus ik zit binnenkort met verouderde software, en bendakt Samsung, het regent klachten maar een keer Kies goed aanpassen ho maar!!

  • Erikje zegt

   Ik geloof er zo langzamerhand niet meer in. Ze hebben denk ik problemen die ze niet op kunnen lossen, ofwel ze hebben capaciteitsproblemen en vinden de sgs2 niet zo belangrijk. Wie gelooft er nu nog in februari?

   Ik heb nog maar eens naar cyanogenmod gekeken en gezien dat er toch ook wel mooie themes zijn. Ik denk dat het zowieso cyanogenmod gaat worden

 4. John zegt

  Precies ben ik niet de enigste dus die dit soort problemen heeft, bij sony ericcson had ik diz problemen helemaal niet, werkte perfect een vriend van mij had een htc en over die 2 heb ik tot hiertoe nog niet echt klachten gehoord of gezien.

  De volgende gaat wss 1 van die 2 worden, daar weet je tenminste waar je staat enzovoort.

  En ik geloof ook niet meer in februar, sgs2 word voorgesteld qls de best verkochte toestel maar uiteindelijk blijven wij dan toch achter met de update onvoorstelbaar. Een heel GROOTTE teleurstelling en ik denk bij heeeeeeeeeel veeeeeeel mensen, dit gaat samsung klanten kosten.

  Dan zeggen ze wel koop dan de sgs3 maar deze kost toch ook genoeg om up to date te houden vind ik. Echt heeeeeel hard teleurgesteld, je koopt in de eerste plaats zo’n toestel om jaren mee voort tz kunnen. Ik heb hem nu iets langer dan een half jaar en het gaat al niet meer mee.

  Sorry samsung volgende SMARTPHONE word geen meer van jullie

 5. John zegt

  Sorry voor de spelfouten is met de gsm (sgs2) gedaan maar met swiftkey 3 en op internet geeft hij geen woordcorrectie dus sorry daarvoor mensen

  Grts

 6. TheWoew zegt

  Waarom zeurt iedereen?
  De sgs2 is bijna 2 jaar oud, en Samsung is ons helemaal geen update verplicht.
  Samsung is tot nu toe, naast google, de enige bedrijf die een twee jaar oude toestel update. Wees gewoon blij dát we JB krijgen.

  • kimbo zegt

   Onzin als je een laptop koop krijg je toch ook jaren lang nog update’s.
   Voor 500 euro mag je gewoon deze update’s verwachten.

   • Erikje zegt

    Dit klopt zeker. Ik was ook zeer teleurgesteld toen Sony Ericsson al na zes maanden stopte met updates voor de p990i. Samsung doet het in verhouding tot andere fabrikanten zeer goed. En praat mij niet over die desktop software van Sony Ericsson of Nokia. Echt triest.

 7. zegt

  Beste arthur,,
  Beter is om maar ff helemaal geen bericht geving te doen over de s2.
  mensen worden gefrustreerd, over steeds maar weer het delay.
  het lijkt ook net zo,, op pesten,,,
  je hebt honger, je ziet een koekje liggen,, en iedere keer al je vlakbij dat koekje bent,
  geven ze het een trap verder weg.
  ik wacht rustig af, weet je trouwens dat de nieuwe update, geen flash meer heeft en onder steunt,
  krijgen we straks daar weer comentaar op,, groetjes kraanmachinist

 8. w.jellema zegt

  ik ben van mening dat dit niet aan samsung licht, maar aan de bericht geving op websites. omdat de samsung g2 al twee jaar oud is, worden er niet meer top prio”s aangesteld. (logisch op zo een snelle markt) Maar de websites die special gemaakt zijn voor 1 toestel willen wel mensen trekken, hoe kun je dat het beste doen? Juist ja door nieuwe berichten te plaatsen. want als een website 2 maanden geen nieuwe berichten meer heeft, word deze niet meer bezocht. Zo krijg je dan verhaaltjes en speculatie”s die eigenlijk niet waar kunnen worden gemaakt. En door dit soort verhaaltjes, gaan mensen zich ergeren, omdat ze valse hoop hebben.

  mensen een toestel van 2 jaar oud, en die nog steeds redelijk mee kan komen in deze snelle veranderende markt is al mooi genoeg. ik denk dat je dan al behoorlijk waar voor je geld hebt gehad. Mocht je nu pas een samsung g2 hebben gekocht? dan loop je zowiezo al een heel eind achter. Wie het snelste en het beste wil hebben zal moeten investeren. Dit geld trouwens over al in.

  Ik vind in de afgelopen 2 jaar, dat de service van samsung wel super goed was. en dat ik heel lang een toestel heb gehad die echt het neusje van de zalm was. En wat betreft de update die in febr zou komen? ik hoop het, en anders word het nog even een tijdje werken met een goed toestel maar zal ik in de toekomst gaan kijken naar een nieuw samsung toestel. wie weet hebben we dan de samsung s4 wel.

 9. John zegt

  Ik geef kimbo volledig gelijk

  En w.jellema, als je gewoon zoals kimbo zegt dat je 500 betaalt vind ik toch dat het veeeeeeel langer moet updaten. Als je nu een laptop/pc koopt voor 3 a 400 doet hij de update zolang de pc/laptop meegaat dan vind ik ook dat dat bij een gsm ook moet kunnen punt uit.

 10. dennis zegt

  Beste Jellema je zou gelijk hebben waren het niet dat er zoveel
  Mensen problemen hebben met hun toestel en dat niet alleen maar
  Ook nog zoveel verschillende problemen je mag toch verwachten
  Een telefoon teminste 2 jaar mee kan voor dat wat het gekost heeft
  Tuurlijk er kan altijd wel wat voorkomen dat zegt ook niemand
  Maar de problemen die mensen en ook ik ondervinden is gewoon belachelijk
  Wij willen gewoon een goed werkend toestel en dan heb ik het maar niet over kies mvg.

 11. Maickel zegt

  Gewoon een Nexus toestel kopen! Die ontvangen meestal als eerste een update. Gezien daar geen eigen interface overheen gaat enzo.

 12. w.jellema zegt

  ik snap de frustraties in zekere zin wel. en als je een pc koopt voor 4 a 500 euro word hij geupdate tot het einde der dagen, maar dan moet je wel je kloksnelheid en memory en andere dingen aanpassen. want ook pc worden ouder.

  bij telefoons gaat dit proces extreem hard, en natuurlijk kun je dan 2 jaar met zo”n toestel. alleen naar 1,5jaar updates kan je oude toestel niet meer de aller nieuwste firmware draaien. puur omdat de hardware niet meer voldoet aan de hedendaagse snelheid.

  wil je altijd het nieuwste van het nieuwste, dan moet je helaas investeren.

  dit geld btw ook voor pc/labtops alleen gaat de markt daar gewoon langzamer. een pentium 4 draaid ook niet meer windows 8 (even als voorbeeld) en zo gaat alles verder.

  na bijna 2 jaar de samsung g2 te hebben gehad, en altijd in de top te hebben mee gedraaid houd het nu gewoon op. ook ik vind dit heel jammer, maar ik leg me er bij neer en kijk het volgende halfjaar even aan, om te zien wat de markt gaat doen. en dan koop ik weer het neusje van de zalm zodat ik weer 2 jaar mee kan draaien.

  het is heel sneu, maar de telefoon markt staat in tijden van crisis als enige niet stil.

 13. John zegt

  Jellema je kan op elke pc vanaf een bepaald niveau waaronder de pentium 4 ook windows 8 kan draaien dus dat vind ik complete zever sorry.

  Het blijft gewoon het punt dat je eigenlijk teveel voor dat toestel betaald als het toch maar ff meegaat.

  Bij pc/laptop zou je ook om de zoveel rijd een andere moeten hebben, maar als hij altijd up to date blijft en je kan ermee wat jij ermee wilt doen dan mits om de zoveel tijd onderdelen te vervangen gaat hij dan levenslang mee voor minder, dezelfde of meerprijs dus………

 14. w.jellema zegt

  @ John

  lol een pentium 4 met windows 8 draaid als dikke stront door een trechter, dat werkt niet. en zo gaat dat ook met telefoons. als je het teveel geld vind, moet je gewoon een nokia kopen voor 20 euro bij de lidl. dan kun je elke maand een nieuwe kopen als er nieuwe software voor is.

  de telefoon bisness gaat gewoon razend snel op dit moment, en ja ik vind het ook debiel hoge prijzen, maar op dit moment kun je nog niet de hardware van een telefoon upgraden dus dan zul je op den duur toch een nieuwe moeten kopen. tenminste als je het nieuwste van het nieuwste wilt draaien.

  als je vandaag het nieuwste toestel koopt, is hij morgen alweer oud. helaas is het momenteel zo. maar goed sommige mensen denken dat alles stil blijft staan.

  ik ben van mening dat ik het veel geld vind, 500 euro voor twee jaar. maar als ik dan zie wat ik de afgelopen 2 jaar met het toestel allemaal heb gedan, vind ik het best wel weer meevallen.

  maar die grens ligt bij iedereen anders natuurlijk.

  maar ga me niet wijs maken dat je windows 8 op een pentium 4 super vind draaien. want als je dat al super vind, dan draaid je samsung s2 als een trein.

 15. John zegt

  Jellema

  Ik heb niet gezegd wat er nog bij inzit bij de pentium 4 volgens mij moet je dan toch eens goed nakijken hoor dat kan je duidelijk dus wel goed laten draaien echt wel geloof mij maar goed ieder zijn gedacht.;-)

  En ik vind het gewoon veel geld omdat als je bv een andere gsm met android voor veel minder euros kunt kopen en er ook de laatste update kunt opzetten maar goed als jij mijn punt niet snapt aan de antwoorden te lezen dan houd het op!!!!

 16. ArjenP zegt

  sommige mensen kunnen hier zeggen wat ze willen maar ik ben en blijf van mening dat samsung dient te zorgen voor een goed werkend toestel, een update is veelal bedoelt om de in praktijk voorkomende fouten uit de software te halen, we hebben het dus feitelijk niet over iets “extra’s” maar gewoon over noodzakelijk herstel !

  • Jan zegt

   Mijn toestel werkt gewoon prima, en vind het een geweldig toestel, dat een er een update komt tewijl het toestel al niet meer de nieuwste is zie ik alleen maar als een bonnus. want ook zonder deze update werkt het voor mij gewoon prima.

   • w.jellema zegt

    dat bedoel ik maar… het is gewoon een service die je krijgt wat mooi is meegenomen. je koopt een toestel met bepaalde software, daar ga je mee accoord want anders koop je hem niet. en de updates die je gratis krijgt, is mooi meegenomen. (maar niet een verplichting van de leverancier)

    mijn toestel werkt ook super goed nog. en mochten er geen updates meer komen, dan zie ik over een halfjaartje wel wat dan het beste toestel is.

    ben ook altijd dik tevreden geweest, zelfs toen mijn toesten eind vorig jaar helemaal dood was. door een foute odin… heeft samsung hem gewoon helemaal gratis gemaakt en de nieuwste officieele software er weer opgezet. het toestel werkt weer helemaal goed….

  • Peter R zegt

   @ArjanP: wat je zegt is niet perse waar. Nieuwe firmware wordt ook ontwikkeld om nieuwe functionaliteit aan een telefoon toe te voegen. Er zijn genoeg voorbeelden van stabiele versies (2.3.6 bv) die prima draaiden en na een upgrade (4.0) opeens vol met bugs zaten. Oppassen dus met klakkeloos de nieuwste versie er op te zetten. 4.1.2 voor de S3 trekt de batterij sneller leeg zegt Sammobile, ik noem maar wat.
   4.0.4 moet in principe goed kunnen draaien. Als dat bij jou niet zo is, en een factory reset helpt niet, bied dan je telefoon aan ter reparatie of ga terug naar een versie die wel stabiel draaide.

 17. Roy zegt

  Waarom klagen we allemaal zo?
  Wil je Android 4.1.* Of 4.2.1 op je s2. Installeer gewoon een custom rom. Als dat niet bevalt kan je gewoon weer terug na stock. Installeren gaat makkelijk.

  • Peter R zegt

   Hoewel de verleiding groot is, lees ik toch te vaak dat mensen met een onbruikbare telefoon zitten na een poging er een custom Rom op te zetten. Het zal 99 van de 100 keer goed gaan, maar ik neem het risico niet. Het levert te weinig op. Ik heb met Odin toen wel een officiële Rom (XEN versie) er op gezet toen de eerste KPN versie van 4.0 voortdurend vastliep. Toen hád ik dus al een onbruikbare telefoon en nam ik het risico wel, met goed resultaat.

   • Erikje zegt

    Mijn telefoon is nu officieel gebricked na het erop zetten van een cyanogenmod (factory reset vanuit clockworkmod ging fout). De three-button-salute werkte niet (recovery, download mode) en ook met usb jig ging het niet.

    Nu heb ik redelijk wat succes gehad met flashen maar dat betrof altijd stock kernels van Samsung. Mijn telefoon is nu terug naar Samsung voor reparatie. Dus, ik flash voorlopig niets anders meer dan stock kernels en alleen maar van samsung. Afhankelijk van de kosten kijk ik wat ik doe. Bij te hoge kosten moet ik het maar 4 maanden uitzingen en koop ik wel een s4.

 18. ArjenP zegt

  @roy, als het allemaal zo makkelijk is kun je het misschien in Jip en Janneke taal even uitleggen aan iedereen, dan kunnen diegenen met interesse hier hun voordeel mee doen.

   • w.jellema zegt

    nou ik heb al tientallen keren een onofficieele rom op mijn toestel gezet, dus ik weet wel hoe dat moet. Maar toch had ik bij de laatste keer een groot probleem, mijn toestel was helemaal gebrickt en starte zelfs niet meer op.

    Gelukkig heeft samsung mijn toestel voor niks gemaakt. en nu staat er weer een officiele os op. ik blijf hier ook bij, want hij loopt beter dan met die nep roms.

    dus bricken kan ter aller tijden. wees hier op voor berijd.

    • Erikje zegt

     Hoe lang was jij je toestel kwijt voor reparatie?

     En, aan alle mensen die custom firmware flashen vanuit ics 4.0.4, pas op voor die superbrick bug en neem je maatregelen. Een factory reset kan je telefoon bricken. Zie ook de linkjes in mijn eerdere posts.

     • w.jellema zegt

      via kpn bissness centre was ik hem precies 1 week kwijt. dit ging vrij vlot. normaal zou het 1 a 2 weken duren. ik kon gelijk tracen waar hij was en wat ze er aan deden. super service van kpn en samsung. 0 euro kosten dus dat was ook super mazzel.

     • Erikje zegt

      Via de web shop teruggestuurd voor reparatie. Het duurde 4 dagen voordat ze hem uberhaupt naar Samsung opstuurden. Nu, na ruim anderhalve week zie ik op de cyber support site dat Samsung vandaag pas de telefoon in behandeling heeft genomen (‘toegewezen aan technicus’). Gaat niet erg snel dus. Volgende keer maar direct naar Samsung. Volgens Samsung handelt gsmrepareren.nl die reparaties af trouwens.

 19. steef zegt

  Nog een klein tipje. Als je wil dat je thuis knop sneller reageert moet je naar de Spraak-opdrachten app gaan en vervolgens binnen de app naar settings gaan en dan Launch Voice talk uitzetten. Staat deze niet aangevinkt maar werkt dubbel klikken op de thuisknop toch dan moet je het vakje even aanvinken en vervolgens weer het vinkje weghalen.

 20. Steef zegt

  Graag gedaan. Maar heel irritant idd, dit komt omdat het systeem wacht of er dubbel gedrukt wordt vandaar ook de extra vertraging. Ik dacht in eerste instantie dat de app uitschakelen het wel zou verhelpen maar dat maakt de vertraging alleen maar erger.

 21. Renaldo zegt

  Het lijkt er tegenwoordig op dat iedereen een smartphone heeft voor de updates. Doe de dingen ermee die je moet doen en hou op met dat zenuwen-update gedoe. Ga gewoon weer leven. Het lijkt hier dat die stil komt te staan als de update niet snel genoeg komt.

Praat mee