Samsung Korea plaatst info over Android 4.1.2 update Galaxy S2 online

Zou het dan écht..? De ‘thuisbasis’ van Samsung in Zuid-Korea plaatste een pagina online met daarop officiële informatie over de aanstaande update voor de Samsung Galaxy S2 naar Android 4.1.2 Jellybean. We zouden bijna denken dat het nu echt bijna zover is…

samsung-galaxy-s2-jellybean-update-info Samsung Korea plaatst info over Android 4.1.2 update Galaxy S2 online

De belangrijkste verbeteringen – aldus Samsung – zijn de soepelere interface, en een aantal gloednieuwe functies, waaronder: Easy Mode (een versimpelde interface weergave), pauzeren bij het opnemen van video, Smart Stay (het scherm blijft aan zolang je ernaar kijkt), Popup Play, en meer.

De ‘prijs’ voor de update is een totale herstructurering van het geheugen van de Galaxy S2. Hierdoor blijft na de update 11 GB ruimte over voor de gebruiker – onder Android 4.0 is dit 12 GB. En omdat het geheugen zo grondig heringedeeld moet worden zal de update alleen uit te voeren zien via Kies, en niet Over-The-Air (OTA). Het installeren van de update kan een uur duren.

Hoewel de bovenstaande informatie van Samsung erop duidt dat de update er spoedig aankomt, kunnen we (excuses voor het in herhaling vallen) niet zeggen wanneer dit allemaal moet gaan gebeuren.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. adriaantje zegt

  Enkel via “Kies” ?
  De vorige updates deed ik via het toestel zelf. En dat ging heel goed.
  Hopelijk kan het voor deze update toch ook nog op die manier.

 2. ArjenP zegt

  Lekker verhaal die toekomstige update als je sinds de update naar 4.0.4. al geen verbinding met Kies meer kunt maken omdat dit programma maar blijft zeuren over een ontbrekend stuurprogramma maar dit als onderdeel van het “probleem oplossen” zelf niet voor elkaar krijgt, programma loopt bij herhaling vast, hoop wel dat update wel gewoon via telefoon kan worden uitgevoerd anders zit ik met een probleem, heeft t iemand nog goede tips?

  • Stefan zegt

   Als het via Kies niet lukt kan je het beste firmware via sammobile.com downloaden en flashen via Odin. Op youtube zijn wel filmpjes te vinden over hoe het moet. Maar voorlopig is de update er niet en NL zal zeker niet bij de eerste lading zitten…..

 3. john zegt

  @arjenp

  dat heb ik ook dat probleem ik hoop ook dat je het gewoon via odin kunt flashen want anders zit ik met de stock rom 4.0.4 en om de andere erop te zetten met een toetsenbord waar ik maar amper mee kan werken, ok der zijn alternatieven maar met foutjes dusja

  ik hoop echt dat ik de stock 4.1.2 er kan opzetten van sgs2 zelf

  grtz

 4. Peter R zegt

  Op Sammobile wordt gezegd dat er daar een te downloaden versie komt te staan. Die zou je via Odin moeten kunnen installeren. Een OTA versie komt er niet, lees ik tot nu toe.

 5. ArjenP zegt

  Sorry het is misschien dom maar zou iemand mij kunnen uitleggen wat wordt bedoelt met “via Odin installeren” en “OTA versie” ? alvast bedankt.

 6. Erikje zegt

  OTA = over the air

  je telefoon download the update en die installeert hem

  flashen met odin

  je download de update zelf als 1 file (evt meerdere) en die installeer je met de windows software odin (linux heimdall)

 7. Maickel zegt

  Ik heb dat probleem met die waardeloze kies dus ook al en samsung doet er geen ene hol aan.
  Nu weet ik wel, dat als je gewoon die drivers en kies er afgooit en opnieuw installeert je kans hebt dat ie het wel doet. En zo blijven herhalen. Vervelend uiteraard!

 8. Vincent zegt

  ArjenP

  verwijder de kies en de driver van samsung en installeer op nieuw.
  Probeer hem opnieuw als hij zuurt probeer nog eens.

  Tijdens het aansluiten krijg je melding over de usb klik erop en selecteren FOTO modus en zet hem weer terug naar data

  succes

 9. ArjenP zegt

  @erikje: thanx.

  @vincent: al gedaan, net als het verwijderen van de sd-kaart als het uitzetten van de antivirus-software, om zeker te zijn heb ik alles al meermalen geprobeerd.

  Vraagje: is er iemand die van 4.0.4. naar 4.1 / 4.2 is gegaan via het toestel OTA ??

 10. Rens zegt

  @arjenp, nee als je goed hebt gelezen weet je dat deze update nooit via OTA zal worden aangeboden omdat het geheugen tijdens de flash opnieuw wordt ingedeeld. Dit proces is te riskant via een communicatie met alleen WIfi, en kan zo een uur duren.

 11. kimbo zegt

  @ArjenP

  Ik had ook een connectie probleem met kies.
  Maar ik het windows opnieuw geinstalend en nu werkt het gewoon perfect.
  Misschien helpt dat dan wel.

 12. ArjenP zegt

  @kimbo, dank voor je inbreng maar ik heb een laptop waar alles op is voor-geinstalleerd dus ik heb niet de beschikking over de software.

 13. john zegt

  @kimbo
  bij mij werkte het niet.
  en ik heb verschillende keren de windows herinstalleert, maar tevergeefs niets helpt van bovenstaande oplossingen dus wss ga ik dan ook de update van 4.1.2 niet op de gsm kunnen zetten 🙁

 14. John zegt

  @ Jimmypluijm ja dat zou ik wel willen maar het kwam toch alleen via kies heb ik toch gelezen. Of zie ik het nu verkeerd? Anders is het goed dat de officiële versie ook geflashed kan worden 🙂

  Grts

 15. john zegt

  ja ik heb daar een account hoor maar wist niet hoe je daar juist moet zoeken.

  dus m.a.w. de officiele versie gaat daar ook opkomen dan of alleen die testversie?

  grtz

 16. iwan zegt

  Ik weet dat je update naar 4.1.2 voor de s2 via kies moet doen. Maar nu is mijn vraag krijg je wel gewoon melding op je telefoon dat er een update is????

 17. Pablo zegt

  Allen, ik heb gisteren Jelly Bean zowel op een witte en zwarte S2, en op mijn Note 10.1 Wifi gezet. Geen enkel probleem!! Software is de definitieve versie, dus geen testversie! Na de S2 update kun je gewoon je taal selecteren, alles blijft ook bewaard, je doorloopt gewoon een menu net als bij een nieuwe telefoon en klaar. En hij gaat echt veeeel sneller kan ik je vertellen!

  Bij de Note 10.1 wifi heb ik ook de definitieve Duitse versie gezet. In Duitsland is 4.1.1 in december en 4.1.2 in januari al uitgekomen. Ook geen enkel probleem. Meteen de 4.1.2 versie gedownload, taal in Nederlands en klaar!

  1.Samsung kies op je pc zetten voor de usb drivers
  2.ODIN downloaden (ik heb zelf ODIN3 v3.0.4 gegoogled)
  3.Firmware downloaden via hotfile, duurt wel ff paar uur, maar is wel de juiste en veilige bron via Sammobile. Sneller kan maar is natuurlijk betaald…
  4.Odin en firmware uitpakken met Winzip of Winrar.
  5.S2 uitzetten en aansluiten op pc met usb kabel
  6.S2 aan en gelijktijdig volume up, power en home knoppen ingedrukt houden (download modus)
  7.Vervolgens volume up
  8.Odin openen, klik op PDA, zoek het uitgepakte bestand (.tar.md5 extensie)
  Check of auto reboot en F. reset time aangevinkt staan (standaard zouden deze al aangvinkt moeten staan)
  9.Klik op start in ODIN
  10. Update begint (groen balkje in Odin scherm)
  11. Groen balkje 100%, dan staat er PASS
  12. S2 of Note 10.1 oskoppelen
  Veel plezier met Jelly Bean!!

  Link voor firmware Android 4.1.2 Galaxy S2:
  http://www.hotfile.com/dl/190226031/b214985/I9100XWLS8_I9100FOPLS3_FOP.zip.html

  Link voor firmware Android 4.1.2 Galaxy Note 10.1Wifi:
  http://www.hotfile.com/dl/190278866/d6b1373/N8010XXUCMA5_N8010OXACMA5_DBT.zip.html

Praat mee