Tip: Samsung Galaxy S3 met Sim Only abonnement

Dat de Samsung Galaxy S3 dé Android smartphone van het jaar is – en misschien wel gewoon de smártphone van het jaar – is voor velen inmiddels wel duidelijk. Maar zo’n mooie, ‘high end’ smartphone heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Steeds meer mensen combineren tegenwoordig een nieuwe smartphone met een Sim Only abonnement, omdat je met een dergelijke combinatie geld kan besparen. Dit kan in sommige gevallen voordelig uitpakken. Reken maar mee…

samsung-galaxy-s3-sim-only1 Tip: Samsung Galaxy S3 met Sim Only abonnement

We nemen daarvoor Tele 2’s Sim Only aanbiedingen: op dit moment één van de goedkoopste, én met een redelijk snelle internetverbinding van 7,2 Mbit/s.

Stel, je kiest de goedkoopste optie – maar wel eentje mét internetbundel: 100 belminuten/SMS berichten + 200 MB data (HIER). Je betaalt dan voor een 2 jarig abonnement € 8,- per maand, gedurende 24 maanden – én tijdelijk geen aansluitkosten. Totale kosten: € 8,- x 24 = € 192,-. Als je vervolgens een losse Galaxy S3 bestelt voor € 377,- (HIER) zijn de totale kosten voor deze 2 jarige ‘deal’ € 569,-  of € 23,71 per maand. In de tabel onderaan dit artikel kun je dit vergelijken met de goedkoopste ‘normale’ abonnement+toestel combinaties.

Maar inderdaad: je hebt dan een databundel van 200 MB die natuurlijk allesbehalve riant is. Dus nemen we hetzelde voorbeeld, maar dan met een meer ‘gangbare’ bundel van 500 MB (ook HIER), dan ziet het plaatje er als volgt uit: 24 maanden lang € 10,- per maand = € 240,-. Een losse Galaxy S3 van € 377,- (HIER) erbij maakt een totaal van € 617,-, oftewel € 25,71 per maand.

Toegegeven: je hebt in dit laatste geval ook ‘maar’ 100 belminuten/SMSjes. Maar juist de vrijheid om voor minder minuten of SMS berichten te kiezen, zonder dat de toestelprijs hierdoor flink omhoog schiet is een fijne bijkomstigheid als je zelf een Sim Only abonnement combineert met een los toestel.

Ter vergelijking, hieronder een tabel met de populairste ‘normale’ toestel+abonnement combinaties in onze database – of nouja, in dit overzicht is de op-één-na goedkoopste optie ook een toestel+sim only combinatie (maar dan van Hollandsenieuwe). Let hieronder met name op de gemiddelde maandprijs, waarin álle kosten zijn opgenomen en verdeeld per maand. Juist dát bedrag moet je vergelijken om te weten waarmee je goedkoper uit bent.

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Sim Only Exper zegt

    Leuk artikel! Goed om te zien dat het niet heel duur hoeft te zijn als je een losse telefoonabonnement koopt met een sim only abonnement als abonnementsvorm!

Praat mee